Vakantiegrappenmakers opgepast!

ImageVertrek je deze zomer nog vanaf Schiphol Airport, maak dan geen grappen over het in bezit hebben van bommen of andere terroristische wapens. De Marechaussee is namelijk verplicht de "melding" serieus te nemen. >> De marechaussee op Schiphol heeft de laatste weken veel last van vakantiegangers die bij wijze van grap roepen dat ze een bom bij zich hebben. ,,Deze grappenmakers beseffen niet dat we deze opmerkingen serieus nemen’’ , zegt woordvoerder Rob Stenacker. ,,Ze worden aangehouden, missen hun vlucht en krijgen een boete van rond de 1000 euro. Het lijkt het me niet waard om lollig te doen.’’

Vorige week waren er twee incidenten en gisterochtend opnieuw. Een vakantieganger moest gefouilleerd worden omdat de metaaldetector aansloeg. De man weigerde en riep: ,,Hij piept omdat ik een bom bij me heb.’’

,,We hebben hem meteen opgepakt, verhoord en zijn strafrechterlijk verleden geverifieerd. Ook is zijn bagage gecontroleerd’’ , zegt Stenacker. ,,Hij had geluk dat de koffers nog niet in het vliegtuig lagen, anders was hij verantwoordelijk gesteld voor het ontruimen van de kist en de vertraging.’’

Vorig jaar vertelde terreurbestrijder Tjibbe Joustra aan deze krant strengere straffen te willen voor de lolbroeken op Schiphol. ,,Mensen die paniek zaaien met een flauwe grap, zetten dat hele systeem onder druk. Absoluut onaanvaardbaar'', aldus Joustra toen.

Bron AD.nl

Geef een reactie