Doelstelling Ajax omlaag bij vertrek Sneijder

ImageOpmerkelijk voebalnieuws uit onze hoofdstad. Mocht Wesley Sneijder vertrekken naar het buitenland, dan gaat de persoonlijke doelstelling van trainer Henk ten Cate omlaag. Vreemd, omdat clubs als Ajax, Feyenoord en PSV altijd om het kampioenschap (moeten) strijden. >>

Ajax-trainer Henk ten Cate vindt de doelstelling om komend seizoen kampioen te worden alleen haalbaar wanneer de clubleiding Wesley Sneijder weet te behouden. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

"Ik ben weer naar Nederland gekomen omdat een kampioenschap nog op mijn palmares ontbreekt. Maar als Sneijder toch vertrekt, zal ik mijn persoonlijke doelstelling waarschijnlijk moeten aanpassen", stelt Ten Cate.

De kans dat de creatieve spelmaker daadwerkelijk vertrekt lijkt er niet groter op te worden. De door Ajax verhoogde vraagprijs heeft Valencia wederom doen afhaken, schreef het Spaanse AS vandaag. "Ik ben blij dat de directie een signaal heeft afgegeven aan het buitenland", gaat Ten Cate verder. "Met die vraagprijs van dertig miljoen kan ik leven. Voor kwaliteit moet je betalen. Sneijder is topklasse."

Volgens Ten Cate zijn er nog wel degelijk sportieve doelstellingen die Sneijder bij Ajax kan verwezelijken: "Ik zou het fantastisch vinden als hij hier nog een jaar blijft. Zeker als we de Champions League halen. Kan hij zich goed profileren, het team bij de hand nemen. En daarna staan de clubs weer voor hem in de rij."

Geef een reactie