Phanos heeft grote plannen met FC Utrecht

ImagePhanos de huidige hoofdsponsor van FC Utrecht heeft grote plannen met FC Utrecht, de club van trainer Willem van Hanegem. Zo wil de vastgoed onderneming onder andere een groter stadion bouwen waar 50.000 mensen de thuiswedstrijden van FC Utrecht kunnen volgen. >> UPDATE:      Gemeente Utrecht wijst plannen Phanos af De gemeente Utrecht wil niet meewerken aan de plannen die Phanos heeft met FC Utrecht. De sponsor wil een nieuw stadion bouwen op Papendorp en op de plek van de huidige Galgenwaard appartementen en kantoren bouwen.

Bron: Algemeen Dagblad Het miljoenenbedrijf Phanos wil FC Utrecht voor één euro overnemen. De firma wil op deze manier de schulden voor haar rekening nemen en aan een sterk team bouwen.

Mocht Phanos in haar missie slagen, dan komt er hoogstwaarschijnlijk een nieuw stadion met een capaciteit van tussen de 35.000 en 50.000 zitplaatsen. Dit nieuwe stadion komt dan langs de A2 te staan vlakbij Leidsche Rijn.

De firma spreekt op de eigen website niet van een lucratieve deal, maar meer van ’lotsverbondenheid’ die het ervaart met de Domstedelingen en haar supporters. “In deze lotsverbondenheid meent Phanos dat bij FC Utrecht als vierde stad van Nederland een hoger ambitieniveau past dan de huidige financiële mogelijkheden toelaten.’’

Phanos mikt niet alleen op een nieuw stadion bij Leidsche Rijn, het zet ook in op een topelftal: “Het kapitaal van FC Utrecht moet op het veld staan”. Het is overigens niet het idee om een sterrenteam te kopen, maar een team op te bouwen van jeugdige talentvolle spelers. Phanos-directeur Edwin van der Pol wil geen toelichting geven op de plannen.

Geef een reactie