Rooms-katholieke kerk boos op promotiespotje Getafe

Rooms-katholieke kerk boos op promotiespotje Getafe

38
0

ImageNa het aanstellen van de nieuwe trainer Michael Laudrup, weet Getafe C.F. weer het nieuws te halen in Spanje. Reden voor de media aandacht is het promotiespotje van Getafe om meer seizoenskaarten te verkopen. Tja commercie gaat boven alles, of toch niet? >> Getafe heeft zich de woede van de katholieke kerk op de hals gehaald. De Spaanse club heeft in televisiespotjes bijbelse taferelen gebruikt om seizoenskaarten aan de man te brengen.

Zo is onder meer Jesus aan het kruis te zien, Moses in de wildernis en Adam in het hof van Eden. Dat is nog niet het ergste, schreef het bisdom van Getafe in een verklaring. De bijbelse figuranten willen zich in de spotjes in plaats van aan god, slechts opofferen voor hun voetbalteam.

“Het heeft een naar gevoel veroorzaakt. Mensen vinden de beelden oneerbiedig en godslasterend. De nationale media heeft ook al erkend dat ze provocerend en controversieel zijn'', aldus het bisdom. Het is nog niet bekend of Getafe de wervingscampagne, bedacht door een marketingbureau, gaat doorzetten.

DELEN
Vorig artikelHappy Tree Friends (Blind date)
Volgend artikelPoolstokspringer springt mis

GEEN REACTIES

 1. Best pittig poule F!

  Ik heb het programmaboekje binnen. We spelen donderdag 21 juni, donderdag 28 juni en woensdag 4 juli. Ik weet dat we elke avond vroeg in de avond voetballen. Ik heb alleen het programmaboekje thuis laten liggen… 😀

  De exacte tijden en tegenstanders zet ik morgen op de mail….

 2. Op [U]geen[/U] hand te tellen bedoel je zeker. Maar hoe laat moeten we donderdag 21 juni voetballen!??!! Ik heb namelijk dan iets met het bedrijf. Kan ik er rekening mee houden.

  En ik heb gehoord dat we samen met FC Vullis om de 1 na laatste plek gaan strijden 😀

 3. Ik weet dat de eerste wedstrijd op donderdag 21 juni om 19.15 uur is, tegen de Godfathers.

  De wedstrijd daarvoor om 19.00 uur gaat tussen De Masters en Kama Sutra. Tegen deze 2 teams moeten we ook deze avond. Dus eigenlijk moeten we deze wedstrijd even bekijken zodat we weten hoe we tegen hun zo min mogelijk doelpunten tegen krijgen… 😥

 4. Ik miste Troppo Cazzo. Ik heb het dus even nagevraagd.

  [i]’Nee helaas is Troppo Cazzo de grote afwezige dit jaar

  Een iemand is met zaalvoetbal gestopt, en Jesper zit nog tot 21 juli in zuid Afrika, dus hadden we neit genoeg spelers om een serieuze poging te doen om de tussenronde te halen.

  Volgend jaar zijn we vanzelfsprekend weer van de partij, met hopelijk een aangesterkt team!'[/i]

LAAT EEN REACTIE ACHTER