Rooms-katholieke kerk boos op promotiespotje Getafe

ImageNa het aanstellen van de nieuwe trainer Michael Laudrup, weet Getafe C.F. weer het nieuws te halen in Spanje. Reden voor de media aandacht is het promotiespotje van Getafe om meer seizoenskaarten te verkopen. Tja commercie gaat boven alles, of toch niet? >> Getafe heeft zich de woede van de katholieke kerk op de hals gehaald. De Spaanse club heeft in televisiespotjes bijbelse taferelen gebruikt om seizoenskaarten aan de man te brengen.

Zo is onder meer Jesus aan het kruis te zien, Moses in de wildernis en Adam in het hof van Eden. Dat is nog niet het ergste, schreef het bisdom van Getafe in een verklaring. De bijbelse figuranten willen zich in de spotjes in plaats van aan god, slechts opofferen voor hun voetbalteam.

“Het heeft een naar gevoel veroorzaakt. Mensen vinden de beelden oneerbiedig en godslasterend. De nationale media heeft ook al erkend dat ze provocerend en controversieel zijn'', aldus het bisdom. Het is nog niet bekend of Getafe de wervingscampagne, bedacht door een marketingbureau, gaat doorzetten.

Geef een reactie