Barça en Chelsea melden zich voor Drenthe

ImageNa Real Madrid, dingen nu ook FC Barcelona en Chelsea FC naar de diensten van Royston Drenthe. Het is niet langer de vraag of Drenthe weg gaat bij SC Feyenoord, maar naar welke Europese grootmacht hij vertrekt. >>

Het getouwtrek om Royston Drenthe kent zijn weerga niet. Het Algemeen Dagblad kwam gisteren met de interesse van Real Madrid op de proppen en meldt vandaag nu ook dat Barcelona, Chelsea en niet bij name genoemde topclub uit de Serie A zich officieel in De Kuip voor de Feyenoorder hebben gemeld.

De ochtendkrant kwam vrijdagochtend met het bericht dat zaakwaarnemer André Wasiman donderdagavond in Den Haag om de tafel zat met Pedja Mijatovic, technisch directeur van Real Madrid. De belangenbehartiger ontkende vrijdagmiddag tegenover RTV Rijnmond deze ontmoeting. “Dit slaat helemaal nergens op. Ik weet niet wie er baat bij heeft dit verhaal de wereld in te slingeren.”

De twintigjarige jeugdinternational is momenteel nog op vakantie in Suriname en zal bij zijn terugkomst aan de Rotterdammers zijn wens bekendmaken. Feyenoord houdt door het kaliber van de geïnteresseerde clubs serieus rekening met een vertrek van de Rotterdammer.

Voor de investeerders in de ‘talentpool’ betekent een verkoop van Drenthe de teruggave van de financiële injectie én een stevig rendement (25%). Volgens directeur Chris Woerts zitten de investeerders niet te wachten op direct geldelijk gewin. “De mensen die geld hebben gestopt in Feyenoord zijn mensen met een groot hart voor de club. Onze investeerders hebben liever dat Royston Drenthe blijft, dan dat ze nu een leuk rendement halen.”

Drenthe maakte pas vorig jaar zijn debuut in het eerste elftal van Feyenoord en werkte zich vorig seizoen op tot basisspeler. Op het recente EK onder 21 was de verdediger cq. middenvelder de grote publiekstrekker en wekte hij de belangstelling van een hele trits Europese clubs.

Geef een reactie