Adriaanse vrijwel rond met FC Utrecht

ImageNaar verluidt is Co Adriaanse (oud trainer van ondermeer AFC Ajax en AZ Alkmaar) de nieuwe trainer van FC Utrecht. >>  UPDATE: Adriaanse verkoopt Utrecht een 'nee' Co Adriaanse keert mogelijk alsnog terug naar Nederland. De oefenmeester wees Feyenoord weliswaar af, maar is volgens Sportweek nu vrijwel rond met FC Utrecht. Het blad beroept zich op een niet nader benoemde bron binnen de club. FC Utrecht is op zoek naar een nieuwe oefenmeester nadat Foeke Booy naar Al-Nassr vertrok. De namen van Frans Adelaar, Gert Kruys, Erwin Koeman, John van Loen en Willem van Hanegem werden genoemd als mogelijke opvolgers, maar geen van deze namen lijkt de nieuwe coach van de Domstedelingen te worden. Adriaanse heeft Utrecht inmiddels zijn 'jawoord' gegeven.

Mocht Adriaanse, die eerder opstapte bij Metalurg Donetsk, naar FC Utrecht komen dan betekent dat een terugkeer op het oude nest. Als voetballer kwam de Amsterdammer in de jaren '70 liefst zes jaar uit voor de ploeg uit de Domstad. Als trainer was hij onder andere werkzaam voor Ajax, AZ en FC Porto. UPDATE:

Co Adriaanse wordt geen trainer van FC Utrecht. De Domstedelingen hadden de Amsterdammer bovenaan het kandidatenlijstje staan, maar Adriaanse gaat niet in op de interesse.

Zijn woordvoerder, Willem Zeijlmans, verklaarde dat tegenover het Algemeen Dagblad. "FC Utrecht heeft contact gezocht, maar Adriaanse zal bij die club niet als trainer aan de slag gaan. Wel is Co bereid FC Utrecht in de toekomst misschien wat te helpen." Hoe die hulp ingevuld zou kunnen worden is niet bekend.

Adriaanse legde eerder een aanbod van Feyenoord naast zich neer. Hij maakt nu de weg vrij voor andere kandidaten als John van Loen, Frans Adelaar, Gert Kruys en Willem van Hanegem.

Geef een reactie