BFV Toernooi Speelronde 2

ImageWat een prachtige avond. Wie had dat toch ooit gedacht? Onze doelstelling was, toen we de poule na de loting zagen, ‘een doelpunt scoren’. Dit hebben we weten te evenaren. Is dat de reden dat ik nu draaiend dit verslag zit te typen? Indirect wel, want ook gister was om over naar huis te schrijven. >>

Ook deze avond begon met een gezonde spanning. Wat gaan we doen deze avond? We hebben maar 2 wedstrijden om te spelen, dus kunnen we onze zogenaamde krachten verdelen over deze wedstrijden. Je weet dat deze avond eigenlijk doorslaggevend is, maar toch zit het allemaal niet lekker, aangezien beide tegenstanders vorige week erg goed speelden.

De eerste, om 18:45 uur, was tegen De Maatjes. Dit team dat de eerste speelronde 2 van de 3 wedstrijden wist te winnen, was weer net iets te sterk voor FC RidíCULO. We begonnen sterk en kregen een aantal kansen, waaronder een puntertje van Walter richting de hoek. Door goed uitverdedigen, kon er geen kracht achter de bal gegeven worden, waardoor de keeper er met zijn lichaam voor zat. Nog een paar lange ballen richting de aanvallers, wat helaas niet kon verhoeden dat we met 0-2 verloren. Door een paar goed uitgespeelde kansen, wisten ze 2 maal het net te ‘bollen’ bij FC RidíCULO.

De 2e wedstrijd, om 19:30, was tegen FC Vullis. Net als FC RidíCULO een debuterend team in het BFV Toernooi. Dit team speelde de vorige wedstrijden verrassend sterk tegen De Kraplap en Boutique Angelique, waar ze in de laatste minuut pas een doelpunt tegen kregen, dus er stond ons nog wat te wachten. Na een paar minuten spelen kwam FC RidíCULO, die zichtbaar sterker speelde, al op voorsprong door een doelpunt van Walter. Martin wist netjes langs de verdediging te geraken, maar wist de bal niet achter de keeper van Vullis te krijgen. De bal kaatste via de keeper richting de tweede paal, waar Walter onverdedigd de bal moeiteloos tussen de palen kon schieten. De omroeper vond het weer nodig om de zegen van dit doelpunt te gunnen aan The Godfathers.

Deze voorsprong wisten we een aantal minuten te behouden, maar ook FC Vullis wist dat ze tegen ons moesten kunnen scoren. FC RidíCULO speelde sterker en nam de aanvalspositie in. Er moest en er kon gewoon gescoord worden, dus werd er aanvallender gespeeld. Dit zorgde er voor dat een speler van Vullis achter de verdediging van FC RidíCULO de bal wist te verkrijgen en zo alleen voor de keeper kwam. Hij wist de kans te benutten, dus werd alles op alles gezet om te kunnen scoren. De strijd in het veld werd heftiger en de tijd leek 2x sneller te gaan. Vullis wist de bal nog door middel van een sliding nipt van de lijn te halen, waardoor een doelpunt uitbleef. Achteraf gezien, bleek deze bal al over de lijn te zijn, wat dus wil zeggen dat we toen al voor hadden kunnen staan. Dit wist Vullis ons zelf te vertellen na de wedstrijd, onder het genot van een alcoholische versnapering.

Met nog een kleine 3 minuten op de klok werden de sterkst spelende spelers van FC RidíCULO in het veld gezet, om toch nog even dat ene puntje te pakken. Een aantal kansen werden helaas niet benut, door goed werk van de keeper. De melding voor de scheids dat de laatste minuut was ingegaan had geklonken. Met bonzend hart en de volle 200% inzet werd de inspanning beloond. Door een redding van de keeper, die de bal niet klem had, kon Martin de bal naar Floepie passen, waardoor Floepie de verlossende treffer maken. Hij wist van dichtbij knap over de keeper te schieten en de ontlading was groots. Kort na de aftrap wist de scheids af te fluiten, waardoor het feest losbarstte. De laatste wedstrijd van die avond zat erop om 19:45 uur en met opgeheven hoofd en een lach van oor tot oor wisten we ook deze dag weer af te sluiten met een biertje in de hand.

Geef een reactie