Johan Cruijf 60

Image Hij wordt 's werelds beste voetballer genoemd. Johan Cruijff (vandaag 60 jaar geworden) blonk natuurlijk uit daar zijn vooruitziende blik en prachtige passes/schot. Maar er zijn nog steeds mensen die hem het niet vergeven hebben dat hij er niet bij was in Argentinië WK ’78…>> …hier had hij waarschijnlijk zo zijn eigen reden voor (ik denk dat het te maken had met de politieke situatie van Argentinië toen die tijd) We gaan naar Argentinie
Waar dagelijks wordt gemoord
Maar daar is nu eventjes geen tijd voor
Zojuist heeft Rep gescoord
Zonder Cruijff in de finale
Wie had dat verwacht
En op de eretribune
Zitten Wiegel en Van Agt
We zitten in de finale
In een politiestaat
Het is weer tijd om te bepalen
Waar het allemaal op staat.

Freek de Jonge en Bram Vermeulen

 

Naast dat Johan (ik mag Johan zeggen) geweldig kon voetballen is hij ook nog een talen wonder, hij maakt de meest weerzinwekkende zinnen die de meeste mensen na 20 keer lezen/ horen nog steeds niet begrijpen, dit doet hij niet alleen in het Nederlands maar ook in het Spaans ik zeg maar “uno momento dado”. Maar zijn voetbal carriere hoeft hij uit eindelijk niet voor schamen dus hier een korte compilatie. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=yr1VWSntqRg] Hier nog een ode

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=o7cUvlTtuQU] 

Geef een reactie