Regels en uitleg

Inschrijven

Als je mee wil spelen met de Potjekak EK 2021 voetbalpool, is dat zo geregeld. Het inschrijfgeld bedraagt €10,00 en kan betaald worden via een Tikkie. Het geld moet vóór de start van de eerste wedstrijd zijn betaald. Is het geld niet binnen, kun je niet meespelen.

Bij de inschrijving hoef je alleen een inlognaam en wachtwoord op te geven waaronder je mee wil spelen en een geldig e-mailadres. Via dit adres stellen we je op de hoogte van een eventuele prijs, dus zorg er dus voor dat het een geldig adres is. De rest hoeven we niet te weten.

Wachtwoord kwijt? Je kunt deze altijd opvragen via de login aan de rechterkant. Je persoonlijke gegevens worden na afloop van het toernooi vernietigd en worden op geen enkele wijze voor andere doeleinden dan voor deze pool gebruikt en worden ook niet ter beschikking gesteld aan derden.

De voorspellingen

Voorspel de eindstand van alle wedstrijden die tijdens het toernooi worden gespeeld. Dit kan tot 1 minuut voor de start van de wedstrijd. De tijd op de server is bindend, dus wees op tijd en sjoemelen met de tijd op je laptop heeft geen zin.

De wedstrijden van de volgende rondes zijn nog niet ingevuld. Wanneer de teams bekend zijn, worden ze op de site gezet. En ook voor deze wedstrijden geldt dat je tot 1 minuut voor aanvang van de wedstrijd je score kan bijwerken.

De bonusvragen

Tijdens het toernooi zijn extra punten te verdienen via de bonusvragen. Dit zijn open vragen die je vóór de start van het EK moet invullen.

De puntentelling

Bij de bepaling van de puntentelling wordt gekeken naar de uitslag na afloop van de wedstrijd; na negentig minuten dus. Niet na een verlenging of na strafschoppen!

Je krijgt punten wanneer je de juiste winnaar aanwijst of correct hebt voorspeld dat het een gelijkspel wordt. Dit wordt de toto-uitslag genoemd. Als je ook de exacte eindstand weet te raden, krijg je de punten voor juiste uitslag.

punten
juiste toto-uitslag 5
juiste uitslag 10
bonusvraag per vraag anders

Voor de Bonusvragen geldt de volgende puntentelling:

 1. Welk land wordt Europees kampioen? 20 punten.
 2. Totaal aantal gele kaarten dit EK. Max. 20 punten, -1 per verschil.
 3. Totaal aantal goals dit EK. Max. 20 punten, -1 per verschil.
 4. Welke landen gaan door naar de Achtste Finale? 4 punten per goed voorspeld land.
 5. Welke landen gaan door naar de Kwartfinale? 6 punten per goed voorspeld land.
 6. Welke landen gaan door naar de Halve Finale? 8 punten per goed voorspeld land.
 7. Welke landen gaan door naar de Finale? 10 punten per goed voorspeld land.

De joker

Elke speler heeft tijdens het toernooi de beschikking over 1 joker. Met deze joker kan je het aantal punten voor een zelfgekozen wedstrijd vermenigvuldigen met 2. Je kan de joker inzetten voor elke wedstrijd die je wil, zolang je voor deze wedstrijd nog de mogelijkheid hebt om de score bij te werken. Een geactiveerde joker kan niet meer worden verplaatst of opnieuw worden ingezet. Een joker kan niet bij een bonusvraag worden ingezet.

Gelijke stand?

Wanneer meerdere spelers een gelijk aantal punten hebben, dan bepalen onderstaande zaken de volgorde in de stand (belangrijkste bovenaan):

 1. aantal keren juiste uitslag;
 2. aantal keren juiste toto uitslag;
 3. aantal bonusvragen juist beantwoord.

Is de stand dan nog steeds gelijk en eindigen deze spelers bij de winnaars voor de pot, dan wordt de pot verdeeld.

Prijs

Waar doen we het allemaal voor? De eerste, tweede en derde plek winnen een deel van de pot. Hoe meer deelnemers, des te groter de pot.

 • Eerste plek: 60% van de pot;
 • Tweede plek: 30% van de pot;
 • Derde plek: 10% van de pot.