Eemdijk 8 – Waterwijk 7 (6-1)

Image

Afgelopen zaterdag heb ik leuke dingen gezien. Uiteraard bedoel ik in het spel op veld 3 van sportpark De Vinken. Niet alleen was Eemdijk 8 oppermachtig, maar ook werden er prachtige goals gescoord, en werden er trucjes uitgehaald die niemand verwachtte. Eemdijk 8 mag zich sinds zaterdag bij de Top 3 van deze competitie rekenen! >>

Wederom was het een prachtige dag. Al wekenlang is het weer ons goed gezind op zaterdag. Eemdijk 8, het mooi-weer clubje, treft het elke keer weer. Een heldere hemel, met een lekker warm zonnetje, en natuurlijk de zoveelste ongeslagen wedstrijd op rij.

Voor dit alles een feit werd, was er al enige onduidelijkheid in de kleedkamer. Afgelopen week is er niet getraind, was er geen ‘reĂŒnie’ in sporthal De Kuil, wat dus ook betekent, dat er geen opstelling bekend was. Er was van niemand bekend of hij aanwezig zou zijn of niet. Dus moest dit allemaal vlak voor de wedstrijd besproken worden. Vlak voor we het veld zouden betreden.

Dit was iets na 12:00 uur. Iedereen was aanwezig, wat op zich al een unicum was. Spelend of geblesseerd, iedereen was aanwezig om Eemdijk 8 naar de top te schreeuwen. Er werd al ruim van tevoren een schatting gemaakt van het verloop van de wedstrijd. En enigszins zat niemand er eigenlijk ver naast. Met 8 punten in 19 wedstrijden behaald was al duidelijk dat Eemdijk 8 deze zou moeten winnen. Het ging niet de hele wedstrijd zonder slag of stoot, maar het was duidelijk dat de groenen dit makkelijk moesten kunnen winnen.
Om 12:30 uur klonk het fluitje en de strijd was losgebarsten. Eigenlijk was al gelijk duidelijk, dat Eemdijk 8 iets langer meespeelt dan de mannen uit Almere. Binnen 6 minuten was de voorsprong al gemaakt voor Eemdijk 8.

Japio en WB liepen op aan de linkerkant. Japio wist een aantal spelers een paar meter vóór de achterlijn te passeren en zich een weg te banen door de verdediging. Langs de achterlijn rende hij richting het doel. Nog een verdediger passerend kwam hij oog in oog te staan met de keeper. Deze keer was het niet dollen en rare bewegingen, maar gewoon strak langs de keeper het doel in knallen. Bam! Japio bracht binnen 6 minuutjes Eemdijk 8 op voorsprong. Dit zou gedurende 84 minuten niet anders meer worden.
Het ging Eemdijk 8 redelijk makkelijk af deze wedstrijd. Er waren hierna nog een aantal acties nodig om het volgende doelpunt te maken, waaronder een schot naast van Gerrit vanaf randje 16, een paar slappe afstandschoten en natuurlijk een “Spin ‘n’ Shoot” van Japio.
Maar dit alles viel in het niet bij de acties die daarna volgden. Gerrit nestelde zich bij de laatste man. Japio wist een gaatje te creëren, en passte Gerrit zeer goed in de benen. Gerrit draaide zich om en had vrij baan richting de keeper. Zo koel als Gerrit kan zijn tikte hij de bal rechts langs de keeper (vanuit een groen standpunt gezien) het doel in. 2-0. Het leek allemaal zo makkelijk. Zoals het er nu naar uit zag, kon Eemdijk 8 haar doelpuntenrecord wel eens breken.
Echter leek het hier en daar nog een beetje een nonchalant spelletje te worden. Eemdijk 8 speelde veel naar voren, waardoor er vaak aan de linkerkant een speler van Waterwijk niet gedekt werd. WB, die linkshalf stond, maakte daardoor nogal wat meters, wat volgens keeper Dirk onnodig was. Blijkt dat het middenveld hier en daar zou moeten bijspringen. In eerste instantie speelden zij ook erg aanvallend, maar halverwege de eerste helft ging dit al een stuk beter. Er was meer balans op het veld en het trucje wat in de kleedkamer was afgesproken (Waterwijk op laten komen, de boel pas op het middenveld vastzetten, de bal veroveren en deze meegeven aan de voorhoede, die op hun tijd weer alle ruimte hebben) werkte uitstekend.

Hier en daar volgde een wissel, aangezien we spelers in overvloed hadden en iedereen zijn minuutjes wilt meepakken.

Zelfs Japio ging wisselen. Het was prachtig weer, dus waren er veel toeschouwers. Ze waren niet meer op 1 hand te tellen. De groenen zagen allemaal dat Eemdijk 8 zeeĂ«n van ruimte kregen en/of creĂ«erden van de Redbull-gekleurde bezoekers. Met nadruk op het werkwoord ‘creĂ«ren’. Want het was dollen geblazen voor de Groenen. Allen hadden we een kleine Henk Mouse in ons. Iedereen wilde zijn trucjes laten zien.

Zo wist Gerrit aan de linkerkant de bal te confisqueren. Normaliter weet hij een aantal verdedigers te passeren en weet hij uiteindelijk uit zo’n actie niet te scoren. Maar vandaag was het anders. Gerrit zat blijkbaar lekker in zijn vel, en zou zijn uitspraken waar maken: “Ik ga zaterdag 3x scoren!”. Uiteraard kennen we Gerrit, aangezien hij dit elke week zegt. Enfin, Gerrit liep ter hoogte van ‘randje 16’ aan de linkerkant en wist zo, onvoorstelbaar, een horde verdedigers uit te dollen. Gerrit maakte een kleine Road Trip langs meer dan een handjevol verdedigers en eindigde bij de keeper. Pats! Boem! 3-0! Een luid gejuich volgde. Zowel in het veld als langs de zijlijn, waar Japio niet op kon houden met klappen, en de rest van de toeschouwers en wisselspelers adviseerde om door te gaan met klappen, aangezien het een geweldige actie was van Duizendpoot Gerrit!

Alsof dit niet een totale afgang was voor de mannen uit Almere, werd er in de achterhoede nogal aangeklutst. D.J. kreeg een goede pass van Wortel. Hij liep aan de rechterkant op richting het doel, raakte bij de eerste paal redelijk in de kluts met de keeper en een tweetal verdedigers. Op dat moment moet je gewoon op karakter doorgaan, om zo de bal terug te winnen. Dat werd dus gewoon ouderwets het lichaam erin drukken, vechtend om de bal. Het was dus 1 keeper en 2 verdedigers tegen 1 rechtshalf. Recht voor het doel stond bORt al klaar om de bal er in te leggen, mits hij pass van D.J. zou krijgen. Maar de vakbekwaamheid van D.J. kwam boven en worstelde door en wist zo een tik tegen de bal te geven. In een fractie van een seconde was D.J. sterker dan 3 man en tekende daar het 4e doelpunt op het bord! Een uitbundige vreugde volgde aan de groene zijde!

Eemdijk 8 ging zeer aanvallend spelen. Iedereen was al bezig met het vijfde doelpunt van deze match. Eigenlijk werd Eemdijk 8 nonchalant. Weg is het beeld van de Underdog. Weg is het beeld van afwachten en dan toeslaan. Hetgeen wat nu enkel volgde, was een 8 man grote voorhoede. Iedereen wilde zijn graantje meepikken. Dit werd niet in dank afgenomen.

Waterwijk kwam terug en wist zo haar eer te redden. Aan de linkerkant bij de cornervlag (gezien vanaf keeper Dirk) was een speler via een sprint met de bal beland. Marty zette zijn zevenmijlsschoenen in werking en achtervolgde deze persoon. De aanvaller in het blauwwit wist vanaf de cornervlag voor te geven, waardoor het voor ’t doel van Dirk nog gevaarlijk werd. Hip, die tussen het doel en de cornervlag lucht zat te dekken, stond daar niet goed, waardoor een speler volledig vrij stond en zo de 4-1 op het bord tikte. Een klein tactisch foutje, wat in de rust, in de kleedkamer, gecorrigeerd werd.

De rust, die normaliter een kwartier duurt, duurde nu nog geen 10 minuten. Het nodige was daarentegen wel gezegd en de wissels werden doorgenomen. Eemdijk 8 moest meer op haar hoede zijn, en Waterwijk moest zelfs na die 4 doelpunten niet onderschat worden. Dat de nul wederom niet gehouden werd was al erg genoeg. Zelfs na vier prachtige doelpunten was er een nog een piepkleine teleurstelling. Dat ene doelpuntje was eigenlijk de druppel, wat resulteerde in een klein bescheiden donderpreekje.

Eemdijk 8 speelde de tweede helft ietwat terughoudender. Waterwijk had hoogstwaarschijnlijk ook een bitchslap gekregen van de aanvoerder, aangezien de bezoekers een stuk sterker en behoudender speelden.

Japio was de tweede helft weer in het veld gaan staan, maar door een kleine tik op het bovenbeen, die naar zijn zeggen ‘koud’ was geworden, maakte hij in de voorhoede plaats voor Rikea. Rikea speelt de laatste paar wedstrijden als nooit tevoren en verbaast elke week nog steeds menigeen met zijn (bescheiden) kunstjes. Zo wist hij in de minuten dat hij voorin stond ook nog een geweldige actie te maken.

Zo kwam Rikea uit in de ‘zestien’ van Waterwijk 7. De bal kwam zorvuldig bij Rikea terecht. Zonder te aarzelen, gaf hij de bal voor aan Gerrit die zichzelf ook nestelde in het keepergebied van de blauwwitten. Dit werd in eerste instantie onopgemerkt, totdat Rikea de prachtpass gaf, en deze zonder enige aarzeling met een zeer doffe knal van Gerrit’s wreef onderkant lat werd geschoten. Als een raket vloog de bal bijna door het net! Eemdijk 8 was back in the game! 5-1!

Keeper Dirk had het wel gezien op doel en had zelfs al voorgenomen om bij de 4-0 voorsprong mee te gaan tijdens de hoekschoppen. Aangezien hij ook wat actie wilde, sprintte hij zijn keepergebied uit met de bal en passeerde zo twee tegenspelers. Niet alleen de bal dribbelde hij richting de helft van Waterwijk, maar ook een been van de tegenstander ging zonder problemen mee in de roulatie.

Alsof dat nog niet genoeg was, ging hij ook mee tijdens een hoekschop in een van de laatste minuten. Hij wilde als keeper een puntje meepikken, maar mocht niet baten. De bal werd in de pot geschoten. Dirk kopte er net onderdoor. De bal vloog een meter door, knalde tegen het hoofd van Wortel en belandde in de verste hoek. De keeper was kansloos en de wedstrijd was gespeeld. 6-1 werd op de eindlijst genoteerd.

Onze Minitank bORt werd tot held van de match gekozen, aangezien hij 100 rondjes over het veld loopt elk kwartier, om zo Ăšn te verdedigen, Ăšn aan te vallen, Ăšn overal zijn mannetje te staan.

Had ik overigens al vermeld dat we 3e in de poule staan? WHOOHOOOOO!!!