Hees 3 – Eemdijk 5 (5-1)

Buitenspel! Nog voordat de echo van het fluitje was weggevaagd, kwam Eemdijk 5 op voorsprong. Vullis kreeg de bal ingespeeld en tikte de bal binnen een minuut langs de keeper. De scheidsrechter van die dag, de coach van de tegenpartij, floot de actie af. Dit omdat de grensrechter zijn vlag omhoog had gestoken voor buitenspel.

Dit was hoe de wedstrijd van zaterdag 23 maart 2019 verliep. Het was vechten tegen de bierkaai. Daarentegen speelde Eemdijk geen beste wedstrijd, dus Eemdijk mocht niet klagen. Het had daarentegen wel een heel andere wedstrijd kunnen worden deze middag…

Deze eerste helft kwam de thuisploeg, Hees 3, op voorsprong. Eemdijk was daarentegen niet kansloos deze eerste helft. Sterker nog, Eemdijk kwam op gelijke hoogte met Hees. De groenen kregen een vrije bal en Hip nam plaats achter de bal. Vanaf de positie op de bank was goed te zien dat er nog een heuse opening lag tussen de muur en de tweede paal. Hip zag dat ook en krulde de bal prachtig langs de muur in de verre hoek. 1-1!

Met deze gelijkstand kon er nog van alles gebeuren. Beide teams bezochten de kleedkamer.

De tweede helft was er eentje om snel te vergeten. Al heel snel kwam Eemdijk weer op achterstand. AzAri, die de eerste helft goed voor WB inviel, gaf zijn stokje weer door aan WB. Na de 2-1 kreeg WB de bal ingespeeld, trok al dribbelend naar binnen, maar liep vervolgens op tegen de scheidsrechter. De bal werd onderschept door Hees en die profiteerde van deze “obstructie”. 3-1. WB noemde de scheidsrechter een zakhooi, en er was een “woord-van-de-dag” ontstaan.

De totale afslachting volgde, waardoor het uiteindelijk 5-1 werd. Eemdijk kreeg deze tweede helft nog wel wat kansen, maar het wierp geen vruchten af. Eén actie was nog noemenswaardig. Japio had de bal op de linkerkant, zag MJ vervolgens lopen op link en schoot de bal naar hem. MJ legde de bal klaar voor Vullis, die op zijn beurt weer recht voor de keeper kwam… Hij miste. Als deze actie verzilverd werd in het begin van de tweede helft, had Eemdijk nog hoop en was het scoreverloop heel anders gelopen. Helaas…