Eemdijk 5 – IJsselmeervogels 6 (1-3)

Zaterdag 16 maart 2019. Het weer vandaag is iets beter dan de week hiervoor, toen de hagel de huidjes ‘scrubde’ in Culemborg. Deze zaterdag was alleen de wind er nog… maar dat heeft Eemdijk geweten.

Eemdijk 5 mocht thuis aantreden tegen het zesde team van IJsselmeervogels. De ’toss’ werd gewonnen door de ‘rooien’ en Eemdijk koos de kant van het veld. De eerste helft had Eemdijk dus de wind in de rug. Achteraf gezien een mindere keuze, maar daar was de eerste helft nog geen sprake van.

Beter gezegd nog, die wind zorgde ervoor dat Eemdijk de nodige kansen kreeg. Zowel de schoten op doel van MJ en Hip werden op miraculeuze wijze gekeerd door de keeper van IJsselmeervogels. Daarentegen de hoekschop halverwege de eerste helft, die vanaf de rechterkant (links van de keeper) werd genomen door MJ, wierp eindelijk zijn vruchten af. De bal vloog over alles en iedereen heen, en bij de tweede paal draaide de bal in, richting het doel. De keeper dook nog, maar de bal belandde langs de paal over de doellijn. Deze eerste helft leidde Eemdijk de wedstrijd met 1-0.

Beide teams bezochten de kleedkamer en de tweede helft vocht Eemdijk tegen die zogenoemde “bierkaai”. De wind trok aan en Eemdijk had veel moeite om die bal over de middenlijn te krijgen. Een verdwaalde kans deze middag, die op onmogelijke wijze van de lijn werd gehaald behoorde tot één van de weinige kansen voor de groenen, en voor de rest was het IJsselmeervogels die de overhand had.

De eerste bal werd vanaf een meter of dertig lukraak naar voren geschoten. Dirk stond te ver uit zijn doel en zag de bal tussen zijn vuist en de lat over de doellijn verdwijnen. 1-1.

De tweede tegengoal deze middag was een heuse kopbal van Hip, toen er vanaf de linkerkant een voorzet kwam “in de pot”. Keeper Dirk schreeuwde nog dat Hip er af moest blijven, maar dit was te laat. Hip trok zijn hoofd in en de bal stuiterde op zijn hoofd, over Dirk, en over de doellijn. 1-2.

Alsof dit niet genoeg was, breidden de ‘rooien’ de score uit, toen de bal tegen het einde van de wedstrijd terug werd gelegd op de zestien, en deze prima in het hoekje werd geschoven. Dirk was kansloos en Eemdijk kreeg de volle laag dat niemand het schot blokkeerde. 1-3.

Dit was gelijk de eindstand van deze middag. Een middag waarin IJsselmeervogels een handje werd geholpen door zowel de wind als door Eemdijk zelf.

De derde helft werd door beide teams het honk van de Rugbyclub opgezocht, een neutrale plek met bier, kippenvleugels en patat. Een mooie afsluiter van een (door een groene bril gezien) slechte voetbalmiddag.