Focus ’07 4 – Eemdijk 5 (1-2)

Zaterdag 09 maart 2019. Wat een weer! Harde wind, regen, hagel; typisch herfstweer, en dat voor een zaterdag in maart. En als je beseft dat je vervolgens langer aan ’t rijden bent naar de tegenstander van deze zaterdagmiddag dan dat de wedstrijd duurt, vraag je je af of dit ’t allemaal wel waard was.

Eemdijk 5 mocht naar Culemborg, waar de wedstrijd om 14:00 uur aanving. De tegenstander deze middag was het vierde team van Focus ’07. De navigatie herkende het sportpark niet en zette Eemdijk 5 af midden in een woonwijk. Gelukkig waren de groenen ruim op tijd en hielp het om even iets verder te rijden dan aangegeven.

De scheidsrechter floot om 14:00 uur op zijn fluitje. Eemdijk 5 had wind tegen en dat was goed te merken. Elke bal die boven kniehoogte werd geschoten, waaide met dezelfde gang weer terug. Na één minuut kreeg Vullis al de eerste kans voor Eemdijk 5, maar die leverde niets op. Na acht minuten spelen kreeg Focus zijn eerste echt kans, maar het schot op doel miste richting en rolde over de achterlijn.

Met tien minuten op de klok profiteerde de thuisploeg van de wind. De spits kreeg de bal in de voeten op een afstand van twintig meter en schoot de bal hard op doel. Door de wind schoot deze als een raket tussen de palen en keeper Dirk kon alleen maar toekijken. 1-0.

Eemdijk 5 herpakte zich en nog geen minuut later kreeg Vullis weer een grote kopkans. De bal ging rakelings over het doel en Eemdijk wist dat hier vanmiddag wel wat te halen viel. De wind gooide zo nu en dan roet in het eten en het was aanpoten voor de Diekers.

De wedstrijd was twintig minuten bezig, toen Hip het welletjes vond. Hij verliet het veld met een lichte blessure en WB kwam voor hem in de plek. Job nam de plek van laatste man over en WB mocht zijn geluk een keer beproeven op de rechtsback-positie.

Vanaf dat moment ging Eemdijk meer naar voren spelen. Alsof het team vleugels had gekregen drukte Eemdijk de thuisploeg naar hun eigen helft. Ondanks de tegenwind was het Eemdijk die de overhand had. Dit resulteerde in de gelijkmaker van deze middag. Vullis kreeg de bal aangespeeld door Ongze Willempie, die het de verdediging van de thuisploeg vandaag lastig maakte met zijn snelheid en behendigheid. Vullis hield zijn tegenstander van zich af, met zijn rug naar het doel. Hij gaf de bal terug op Japio, die de bal koelbloedig tussen de palen schoot. 1-1.

Onder het mom van “erop en erover” volgde twee minuten later die tweede treffer voor Eemdijk. Eemdijk zette druk op de achterhoede van Focus. WB, fungerend als rechtsback, bestreek de hele rechterkant terwijl het begon te regenen. WB zette druk op een verdediger, die op zijn beurt de bal snel naar zijn collega moest koppen. Vullis acteerde hier op en onderschepte de bal. Net als bij de gelijkmaker schermde hij ook nu de bal af en legde deze klaar voor Japio. Japio krulde de bal prachtig in de linkerhoek (rechts voor de keeper) en Eemdijk leidde de wedstrijd. 1-2.

Tegen het einde van de eerste helft kreeg WB nog een grote kans, maar wist deze op de paal te schieten. De regen kwam ondertussen met bakken uit de lucht en beide teams zochten de kleedkamers op. Rust.

De tweede helft was kort maar krachtig. Binnen drie minuten mocht Japio plaatsnemen op de bank en tegelijkertijd schoot de hagel als kiezelsteentjes uit de lucht. De scheidsrechter vond het welletjes en floot de wedstrijd af. Dit weer was voor niemand goed. In goed overleg is besloten de wedstrijd niet te hervatten. Eemdijk pakte de drie punten en kon met opgeheven hoofd naar huis.