Eemdijk 5 – VVZ ’49 5 (1-2)

Op basis van de eerste helft ging het gelijk op in de wedstrijd van zaterdag 2 februari 2019. Waar VVZ ’49 5 in de beginfase meer kansen had, en met scherp schoot op keeper Moos, zo probeerde Eemdijk 5 daarna een potje te breken.

De bezoekers kwamen op de Vinken al snel op voorsprong, 0-2, maar Eemdijk gaf niet op. D.J. plaatste de bal nog langs de keeper op de paal, maar het was uiteindelijk Japio die de eerste competitiegoal van Eemdijk 5 in 2019 op de kaart zette. Of eigenlijk was het een eigen doelpunt, maar doordat Japio mee sprong met de hoekschop, leek het van honderd meter afstand of hij ‘m tussen de palen kopte. 1-2.

De tweede helft kon VVZ ’49 5 geen enkele keer meer door de solide verdediging van Eemdijk 5 heen breken, aangezien de viermans-muur als een huis stond. Het was vooral Eemdijk 5 die druk zette op de bal en de kansen creëerden. Als Vullis op deze dag maar een millimeter scherper was geweest, walsten de groenen zonder moeite in de tweede helft over de heren uit Soest. Helaas liep elke kans van de groene spits met een sisser af.

Daardoor bleef, ondanks de overhand deze tweede helft, de stand zoals deze er drie kwartier daarvoor ook uitzag. 1-2. Dit was ook gelijk de einduitslag.