Eemdijk 5 – ’t Gooi 3 (4-3)

Voor de verandering heeft de tegenstander eens een verslag gemaakt. Onder het mom van “Beter goed gejat dan slecht verzonnen” hebben wij het verslag van de heren uit ’t Gooi gekopieerd, waardoor alle credits gaan naar onze tegenstander van zaterdag 8 december 2018.

SC ’t Gooi 3 heeft zaterdag de uitwedstrijd bij concurrent Eemdijk verloren. In een doelpuntrijk duel ging ’t Gooi met 4-3 onderuit. Zelfs een hattrick van aanvaller Sedley Karel was niet genoeg voor een resultaat in de uitwedstrijd, waardoor ’t Gooi 3 op de laatste plaats blijft staan.

Het waren barre omstandigheden op Sportpark De Vinken. In de open polder had de wind vrij spel en ook de regen maakte het er niet gemakkelijker op voor beide teams. Zoals gewoonlijk bij SC ’t Gooi 3 waren er verschillende wijzigingen ten opzichte van de verliespartij van een week eerder tegen Soest (1-6). Samir Bazzahi nam de plek onder de lat over van Aimane Bazzahi, die op zijn beurt weer naar de aanval verhuisde, waar hij gezelschap kreeg van Sedley Karel.

Beide teams waren in de beginfase zoekende en mede door de harde wind was goed voetbal nauwelijks mogelijk, al is dat zonder harde wind vaak ook al een hele opgave. Na twintig minuten nam ’t Gooi de leiding. Een goede voorzet van Halil werd binnengetikt door Karel: 0-1. Lang konden de bezoekers niet van de voorsprong genieten, want een minuut later lag de bal er aan de andere kant al in. Menno Saalbrink liet weer eens zijn man lopen en dat werd afgestraft door Eemdijk: 1-1. Dat ’t Gooi hier niet van onder de indruk was, bleek toen Karel vlak hierna de bal voor zijn voeten kreeg. Van een meter of twintig haalde hij verwoestend uit en waar zijn schoten doorgaans nog wel eens over het vangnet willen gaan, plofte dit schot heerlijk in de bovenhoek: 1-2. Opnieuw duurde de voorsprong niet lang, want vlak voor rust wist de thuisploeg andermaal langszij te komen. Tommi van der Laan werd ongelukkig aangespeeld door zijn keeper, waarna Eemdijk ook dit foutje afstrafte: 2-2.

Een aardige eerste helft dus voor het team van Umut Kilicarslan, maar zoals vaker dit seizoen lukte het niet dit door te zetten in de tweede helft. Na een uur spelen had Eemdijk, dat op de achtste plek staat, de leiding gepakt en de score zelfs uitgebreid tot 4-2. Een nieuwe nederlaag leek in de maak, maar toch bracht opnieuw Sedley Karel ’t Gooi terug in de wedstrijd. Dit keer een rommelige goal, maar wel 4-3. Een slotoffensiefje volgde van de bezoekers, dat een dik kwartier had om nog een punt binnen te slepen. Eemdijk trok zich terug op de eigen helft en ’t Gooi kwam er moeilijk doorheen. Dat de scheidsrechter vijf minuten voordat de speeltijd was verstreken al affloot, zorgde ervoor dat de punten in de polder bleven.