SO Soest 2 – Eemdijk 5 (3-1)

Zaterdag 03 november 2018, 14:30 uur. De wedstrijd bij en tegen SO Soest 2 begon prima voor Eemdijk 5. Eens een keer niet binnen vijf minuten op achterstand. Dat was voor de groenen al een hele openbaring, wetende dat de tegenstander van deze middag meedraait voor het kampioenschap. Daarnaast is de gemiddelde leeftijd van SO Soest meer dan tien jaar jonger dan die van Eemdijk 5. Waar een verliespartij voor Eemdijk van tevoren al werd ingecalculeerd, gaven de groenen zich niet zonder slag of stoot gewonnen.

Eemdijk weerde zich kranig, waardoor de eerste tegengoal als een verrassing kwam. De bal werd hoog over de verdediging van Eemdijk geschoten, zodat de aanvallers van Soest een sprintje naar voren moesten trekken. WB zag de bal komen en ving deze op. In plaats van de bal hard uit de lucht naar voren te trappen, gaf hij de bal een beheerste tik naar voren. Helaas rolde deze precies in de voeten van de aanvoerder van Soest. Zonder aarzeling haalde beste jongen uit en schoot hard onder de lat door. Als een raket schoot deze naar het doel. Keeper Dirk probeerde de bal nog te stoppen, maar was in deze situatie kansloos. 1-0.

Eemdijk gaf niet op, maar zag niet lang daarna de tweede goal vallen. Een voorzet werd op randje zestien breed gelegd. Marty kon de bal koppen, maar gleed weg. De bal schoot hem voorbij, waardoor hij zijn medespelers op het verkeerde been zetten. De bal ging WB voorbij en stuiterde onverhoopt op het bovenbeen van AzAri. De bal stuiterde vervolgens richting dezelfde spelers als bij de 1-0. WB probeerde de actie nog te stoppen, gooide zijn been omhoog, maar de aanvoerder van de thuisploeg schoot de bal keurig diagonaal in de verre hoek. 2-0.

Deze eerste helft ging vooral de aandacht van de thuisploeg uit naar Ongze Willempie. De aanvaller van SO Soest zag keer op keer hoeveel moeite zijn verdediging had met Eemdijk’s fitste (en wellicht snelste) speler. Helaas kwam het niet tot scoren, waardoor beide teams de kleedkamers bezochten met een 2-0 stand.

De tweede helft was voor Eemdijk. Het leek er in ’t begin niet op toen het eerste balcontact van Mouse via zijn eigen voet recht in het gezicht belandde. Gelukkig was dit niet tekenend voor het verdere verloop… tenminste, tot in de slotminuten. Tot aan de slotminuten stonden de groenen als een huis en kregen deze tweede helft in tegenstelling tot de eerste helft regelmatig een grote kans. Japio ging een paar mensen voorbij in de zestien van Soest en kwam oog in oog met de keeper. Waar hij enkele momenten in een soortgelijke situatie kwam, maar niet tot scoren kwam, zo wist Japio deze actie wel fraai af te maken. Japio schoot vanaf de rechterkant van het doel in de verre hoek en zocht met zijn team weer aansluiting in het scoreverloop. 2-1.

De rest van de tweede helft was het Eemdijk die de eerstvolgende goal moest maken. Een omhaal van Japio op een paar centimeter van de doellijn werd onmenselijk door de keeper van de lijn getikt. Marty die een bal hard op de lat schoot. Veel klutsballen voor het doel, die in eerste instantie niet werden weggewerkt door Soest, maar ook niet werden verzilverd door onder andere Mouse. Het was een wonder hoe Soest hier elke keer mee wegkwam. Daardoor bleef SO Soest 2 op voorsprong. Het mocht niet zo zijn.

En in de slotminuten was daar dat schot in het eigen gezicht. Alsof de lachsalvo’s om Mouse nu als karma terug in het gezicht werden geschoten. Vanaf buiten de zestien kwam de bal bij één van de spelers van Soest. Die zag zijn kans schoon en kreeg alle tijd en ruimte om te schieten. En met het geluk aan zijn zijde werd zijn schot van richting veranderd door WB. Dirk greep daardoor mis en zo breidde tegen de verwachtingen in de thuisploeg zijn score uit. 3-1.

Dit was ook gelijk de eindstand. Een prima wedstrijd die op basis van de tweede helft een andere uitslag verdiende. Eemdijk had een puntje verdiend.