Eemdijk 5 – DOSC 3 (1-3)

De spierpijn van de woensdag hiervoor heeft nog de overhand. Ook de kater van die zware nederlaag speelt nog parten bij een ieder. Met opgeheven hoofd gaan we gewoon beginnen aan de tweede competitiewedstrijd dit seizoen. Deze wedstrijd begint gewoon weer op die brilstand, 0-0.

Rond 12:30 begon die wedstrijd op het zonovergoten sportpark van Eemdijk, de Vinken. Eemdijk 5 probeerde een nieuwe tactiek. Zakken tot de middenlijn en wachten tot de tegenstander op komt lopen, om vervolgens de bal op de middenlijn te onderscheppen. Vervolgens in de counter sprinten naar de keeper van de bezoekers en dan scoren.

Waar we even geen rekening mee hielden was het feit dat we én scorend vermogen, én sprinters missen. Dit liep dus niet helemaal zoals gepland. DOSC 3, de tegenstander deze middag, kon inderdaad oplopen tot de middenlijn. Eemdijk ving ze op, maar kon vervolgens geen vuist maken tegen de heren uit Den Dolder.

Booka, vandaag spelend als de vervanger van Dirk op doel, zag al snel de eerste tegengoal verschijnen. De bal raakte in de kluts in het keepergebied van Eemdijk, en een schot op doel werd afgebogen door de hak van WB. Zowel Mup als Booka gingen een andere kant op dan de bal en zagen de bal langs de linkerpaal over de doellijn rollen. Zo stond Eemdijk 5 al snel 0-1 achter.

De tweede goal deze middag was ook voor DOSC, die via links de bal prachtig voorgaf over de verdediging. De speler kon de bal zonder enige moeite hard inkoppen. Booka raakte de bal nog aan, maar door de snelheid glipte deze door zijn handen. 0-2.

Het zat de groenen niet mee. Zelfs een keeperswisseling in de tweede helft kon het tij niet keren. Casper nam de plek van Booka in onder de lat en Booka kon weer als voorstopper fungeren de tweede helft. Deze tweede helft kreeg Eemdijk nog één tegendoelpunt te verduren, maar was het ook Eemdijk die iets meer de overhand had. Helaas 45 minuten te laat. Eemdijk zette druk op DOSC 3, die moeite had om uit te breken. Daarentegen hoefde het team ook niet meer, aangezien de voorsprong verzekerd was. Eemdijk bleef met drie verdedigers achterin staan, terwijl alles en iedereen naar voren speelden. Dat zorgde voor meer druk op de verdediging van DOSC, maar ook was er meer chaos dan voorheen. Iedereen liep door elkaar en van positiespel was nog weinig sprake.

Eemdijk ging niet bij de pakken neer zitten en probeerde de eer te redden. Mup, fungerend als laatste man, speelde ook veel naar voren en kwam uiteindelijk één op één met de keeper van DOSC. Hij plaatste de bal in de hoek en zo was de eer deze middag gered. 1-3.

Eemdijk droop af en hevige discussies over het spel van Eemdijk volgde deze middag, in de zon, onder het genot van een goudgele rakker, op het terras van Eemdijk. Slap spel, geen inzet, slordig voetbal, geen gevoel… Alles ontbrak aan het team, als we Japio moesten geloven. Eemdijk 5 geeft te makkelijk de punten weg en dat moet veranderen.

De week hierna mocht Eemdijk 5 tegen Loosdrecht voetballen. Kon Eemdijk hier een potje breken?