Eemdijk 5 – Eemnes 4 (0-7)

Eemdijk 5 had de overhand. Bij vlagen werd er zelfs prima gespeeld. Goede passes, prima duels, gestructureerde organisatie en hier en daar waren er zelfs een paar kleine kansen. Tot daar plots die goal viel, uit het niets. Een goede steekpass door de verdediging en Eemdijk was gezien. Keeper Martijn kon de actie niet stoppen. Dat terwijl Eemdijk 5 hier een doelpuntje verdiende.

Helaas was dat pas in de tweede helft. Het tegendoelpunt in de tweede helft was de zevende van die woensdagavond. Voor Eemdijk 5 begon de competitie waardeloos. Op een woensdagavond notabene. Een dag dat dit team van Eemdijk nog nooit een (noemenswaardige) punt heeft behaald. Hier moest verandering in komen, en dus stapten de groenen (vandaag in het wit gestoken, omdat de tegenstander Eemnes ook groen gekleurd was) het veld op.

De scheidsrechter floot en binnen luttele seconden stond Eemdijk 5 achter. En zo vloog de ene na de andere goal om de oren. Lag het aan de opstelling? Ligt het aan de conditie? Stiekem toch de instelling? Wat kon Kamikaze Martijn, vandaag dienende als surrogaat Dirk, op doel verijdelen? Vragen die Eemdijk 5 zich achteraf stelde. Want hoe zeer de groenen het die avond probeerden, veel verder dan één kans van Vullis, die recht op de keeper speelde, kwam het team niet. Wellicht nog een verdwaald schot van MJ, maar daar is ook alles mee gezegd.

De eindstand van die avond was 0-7 voor Eemnes 4. Een slechte start, maar wellicht dat de zaterdagwedstrijden beter gaan.