Bekerwedstrijd Zuidvogels 4 – Eemdijk 5 (2-1)

Zaterdag 15 september 2018. Een heerlijk zonnetje schijnt over het sportpark van Zuidvogels in Huizen. Maar goed ook, aangezien Zuidvogels door een verbouwing niet beschikt over fatsoenlijke kleedkamers. Twee partytenten die dienst doen als een mannen- en vrouwenkleedkamer. Geen douches, en een keet als kantine. Kortom, Zuidvogels is aan ‘t verbouwen.

De groene formatie uit Bunschoten kleedde zich in de buitenlucht om en stond om 14:30 uur op de groene zoden, waar na een kwartiertje de wedstrijd aanving.

De eerste tien minuten kreeg Eemdijk 5 een stormloop van de jonge jongens van Zuidvogels om de oren. Zuidvogels was duidelijk fitter en had duidelijk meer kwaliteit in huis. De verdediging van Eemdijk 5 moest veel ingrijpen en keeper Dirk werd veel getest.

Na die eerste tien minuten kreeg Eemdijk meer lucht, maar kwam het team nergens aan de bak. De kansen bleven uit. Japio, normaliter per seizoen goed voor diverse goals, viel vroeg in de wedstrijd uit, waarna Puk zijn plek over nam. Nog steeds kon Eemdijk geen pot breken in de voorhoede. In de achterhoede had Eemdijk veel moeite met de “jonkies” van Zuidvogels. Dit resulteerde al snel in de eerste tegengoal. EĂ©n van de aanvallers kreeg de bal ingespeeld, achter de verdediging, en kon zo oplopen op keeper Dirk. Het eerste schot wist Dirk te keren, maar in de ‘rebound’ kreeg Dirk de bal om zijn oren. 1-0.

Het zat er dik in en Eemdijk was niet verbaasd over deze goal. Dirk baalde wel, dat ondanks zijn inzet de Taatjes toch nog een tweede kans kregen en Eemdijk daar niet bij zat.

Als antwoord hierop ging Eemdijk aanvallender spelen. Eemdijk kreeg meer lucht en PapaSan, vandaag voorstopper, liep via de rechterkant op. Hij kreeg de bal ingespeeld, trok naar binnen a la Arjen Robben, keek een keer naar het doel en krulde de bal prachtig over de keeper in de kruising. Uit onverwachte hoek en tegen alle verwachtingen in kwam Eemdijk op gelijke stand met de thuisploeg, na een miraculeuze goal van PapaSan. 1-1.

Zuidvogels bleef aandringen en de ene na de andere kans werd Ăłf om zeep geholpen, Ăłf werd buitenspel gevlagd. Sommige buitenspelmomenten zijn discutabel te noemen, maar op het moment dat het er echt toe deed (en ook daadwerkelijk buitenspel was), wees de scheidsrechter naar de middenstip; Zuidvogels kwam op voorsprong. 2-1.

De eerste helft kwam Eemdijk 5 zonder al teveel kleerscheuren en kon de situatie nog wel rechttrekken in de tweede helft. Zo dacht Eemdijk. De tweede helft kreeg Eemdijk daarentegen wel meer ruimte. Alsof Zuidvogels de basisselectie had vervangen door de B-selectie; minder gevaarlijk, minder druk op Eemdijk.

Eemdijk 5 had nu alleen nog scorend vermogen nodig, maar dit lijkt een probleem te worden bij de groene formatie. Vullis, normaliter de topscorer van Eemdijk 5, kan in zijn eentje (in tegenstelling tot het eerste seizoen) ook geen verschil maken. Eemdijk probeerde het nog wel, maar moet constateren dat verdediger PapaSan hét scorend vermogen is van de groenen. Met twee goals in de drie bekerwedstrijden voert hij de topscorerslijst aan.

Deze tweede helft had geen winnaar en Eemdijk kon in zijn handen wrijven dat het de eerste helft “maar” twee goals om de oren kreeg. Mede dankzij het keeperswerk van Dirk.

Vanaf woensdag 03 oktober speelt Eemdijk weer competitie. Op dat moment heeft de rest van de competitie er al twee wedstrijden op zitten.