Bekerwedstrijd Achterveld 3 – Eemdijk 5 (3-0)

Achterveld. Voor velen onder ons bekend om De Klaveet, een uitgaansgelegenheid en trouwlocatie. Vaak een plaats waar je nuchter naar toe ging en (half) dronken weer vandaan ging. Vandaag, zaterdag 08 september 2018, was het de bedoeling dat het anders liep. Nuchter heen, nuchter terug. De wedstrijd begon om 14:30 uur en Eemdijk 5 wist niet wat er te wachten stond in deze tweede bekerwedstrijd. De jonge jongens van Achterveld 3 waren al aan het trainen en warmlopen toen de vijfendertigplussers van de groenen het veld op kwam strompelen. Het kon twee kanten op gaan bij dit jonge team. De ene kant was dat het jonge honden zijn, die alle spelers van Eemdijk 5 voorbijrennen. De andere kant was dat het team onervaren is en domme fouten maken tegen de “veteranen” van deze middag. Nooit rekening houdend met die gulden middenweg, waardoor we de situatie een beetje onderschatten.

De scheidsrechter blies op zijn fluitje en Eemdijk 5 zette al vanaf de eerste minuten druk. Door dit drukzetten maakten de Achtervelders de ene na de andere fout en daar profiteerde Eemdijk van. Het thuisteam kwam nergens aan de bak en Eemdijk 5 had duidelijk de overhand. Als je zo overduidelijk de overhand hebt, moet je zonder problemen op voorsprong kunnen komen. Dit bleek een grotere opgave dan verwacht. Lag het aan de bal? Eemdijk probeerde de bal nog om te wisselen, maar Nevers vond (toen hij beide ballen woog met zijn blote handen) dat de eerste bal de beste van de slechtste was.

De ene na de andere kans werd om zeep geholpen en de Wet van Murphy trad toe binnen de lijnen.
Uit het niets kon één van de spelers toeslaan bij Eemdijk 5 en kreeg alle ruimte en tijd om de bal voor te geven. De bal schoof naar de tweede paal en op die plek gleed één van de spelers van Achterveld de bal tussen de palen. Hip, vandaag beginnend met de vlag in de hand, zwaaide de vlag heen en weer, maar kende wel een doelpunt toe. Op de vraag vanaf de bank waarom Hip niet in de basis stond, reageerde Hip dat hij nog een zware week voor de boeg had en al een zware week achter de rug. Een opmerking wat op de lachspieren werkten bij de groene toeschouwers, aangezien Hip wordt bestempeld als de stereotype ambtenaar.

Met een achterstand van 1-0 probeerde Eemdijk het opnieuw, maar ook nu lukte het niet de bal tussen de palen te krijgen. Veelal door het te gehaast handelen bij balbezit. Te snel op doel koppen, terwijl je alle tijd had de bal aan te nemen. Te snel de bal uit de lucht willen schieten, terwijl je ook nog de bal onder controle kon krijgen en zo oog in oog met de keeper te komen. Pech en slordig. Niet meer, niet minder.

Met een achterstand bezochten beide teams de kleedkamer. Het ontbrak aan een bak thee in de rust, dus met een droge mond betraden beide teams het veld. Deze tweede helft verliep anders dan de eerste helft. Die overhand die de groenen de eerste helft hadden, ontbrak deze tweede helft. Vooral tegen het einde van de wedstrijd moest Eemdijk veel moeite doen om in te grijpen en ballen van de lijn te tikken. Tot die tijd lag het evenwicht in ’t midden.

Ook deze helft gold: als je ze zelf niet scoort… Nevers legde zich nergens van bewust enkele meters voor het keepergebied van Dirk een spits van Achterveld neer, die op zijn beurt weer een vrije bal mocht nemen. Dirk zette zijn muur en zag de bal vervolgens over de muur in het doel verdwijnen. 2-0.

Binnen tien minuten kregen ze vanaf dezelfde plek wederom een vrije bal. Dirk zette wederom zijn muur en grapte “want dit ging de vorige keer ook zo goed”. De bal werd nu laag over de grond geschoten. De enige persoon die sprong, AzAri, zag de bal onder zijn voeten door schieten. Weer tussen de palen. 3-0.

Achterveld kreeg vleugels en Eemdijk streed nog voor wat het waard was. Moegestreden. In de slotminuten kreeg Eemdijk nog een hoekschop, maar Klaas schoot de bal in de laaghangende takken over het veld. Het zag er te amateuristisch uit en de scheidsrechter vond het toen welletjes. Het team kreeg uiteindelijk de complimenten van keeper Dirk. Het doel was behaald… Niet verder in de beker, zodat we niet doordeweeks hoeven te voetballen.

Klaas werd uiteindelijk nog gevraagd wie de assistent scheidsrechter was die middag en kwamen zo uit bij de KNVB-foto van Klaas. Op de foto staat Klaas met een zogeheten pornosnor en lijkt hij verdacht veel op Ron Jeremy. Als een tweelingbroer van de “filmster”.

De volgende wedstrijd is, vooralsnog, de laatste bekerwedstrijd. Bij en tegen Zuidvogels in Huizen. Benieuwd of Eemdijk de punten van de Taatjes kan stelen.

Geef een antwoord