Eemdijk 5 – Hees 3 (2-4)

Zaterdag 07 april 2018. Na een week geen wedstrijd te hebben gehad, had Eemdijk 5 zin in de klapper van de competitie. Het kampioensteam Hees 3 kwam op bezoek bij de groenen in Bunschoten en dat beloofde een spektakel te worden. Eemdijk had nog een appeltje te schillen met het team uit Baarn, aangezien de uitwedstrijd (terecht) werd verloren met 8-2. Eemdijk kan beter… zo werd gedacht.

De wedstrijd ving aan om 12:30 uur op een zonovergoten sportpark. De lente leek aangebroken. Eemdijk had er zin in, dat was af te lezen aan de gezichten. “Dit is een wedstrijd die ik écht wil winnen” klonk het in de kleedkamer. Het leefde in ieder geval.

In het begin van de wedstrijd leek Eemdijk 5 de situatie onder controle te hebben. Schijn bedriegt. De verdediging van Eemdijk stond opgesteld ter hoogte van de middenlijn en een schot over de verdediging leek een verkeerd geplaatst schot. De ene speler dacht “dit is mijn man niet”, terwijl de andere dacht “dat is buitenspel”. Zo kon een van de scherpe aanvallers van Hees zo zonder enige moeite oplopen op keeper Dirk, zonder ook maar een adem in zijn nek te voelen. Hij plaatste de bal langs Dirk over de doellijn. Al snel stond het 0-1.

De 0-2 volgde eigenlijk niet veel later, toen een van de aanvallers met de bal opliep. Mup liep mee met de beste man, en van afstand leek het of Mup de situatie onder controle had. De aanvaller van Hees zette zijn rechtervoet tegen de bal, en punterde de bal in de verre hoek, over de doellijn. Keeper Dirk was kansloos en zag wederom de bal verdwijnen tegen het net. 0-2.

Alsof dit nog niet genoeg was, vloog niet veel later de derde bal over de doellijn, toen na een voorzet de bal over de verdediging vloog en een van de aanvallers de bal bij de paal over de doellijn kopte. 0-3.

Eemdijk was daarentegen niet kansloos deze eerste helft en had zelfs meerdere keren de mogelijkheid op gelijke hoogte te komen met de bezoekers. Helaas heeft Eemdijk 5 dit seizoen vaak moeite met scoren, en vandaag veelal met de bal onder controle te krijgen na een goed uitgespeelde kans. Als Eemdijk 5 maar de helft van zijn kansen wist te verzilveren dit seizoen, draaide het team mee in de bovenste regionen.

De tweede helft verliep iets anders. Eemdijk had de situatie meer onder controle en maakte het de bezoekers nog behoorlijk lastig. Mup wist met een fraaie kopbal de stand nog terug te brengen naar 1-3, maar wederom werd het gros van de acties niet verzilverd. Eemdijk had de situatie volledig onder controle, behalve de scheidsrechter van dienst. De beste man heeft Eemdijk 5 vaker (prima) gefloten, maar nooit wist hij de wedstrijd zo teleurstellend te leiden. Meer dan de helft van de overtredingen zag de scheidsrechter niet, en ook wist hij alleen te reageren op appèl. Dit zagen de bezoekers uit Baarn ook en schreeuwden bij het minst of geringste de longen uit het lijf. Het fluitje klonk dan, en dat was veelal in het nadeel van Eemdijk. Overtredingen op de groenen werden weggewuifd en zo liet Eemdijk zich af en toe iets te veel leiden door (het gebrek aan) de leiding.

Zo gold dat ook voor de eerstvolgende goal deze dag. Mup ging het duel aan met de rechtsvoor van Hees, op randje zestien. Over en weer werd geduwd en figuurlijk werd gevochten voor de bal. De scheidsrechter vond dit niet kunnen, tot verbazing van zowel Mup als zijn directe tegenstander. Zo legde de scheidsrechter de bal op de hoek van het zestienmetergebied van Eemdijk. De bal werd fraai richting het doel geschoten, en Hip dook met zijn hoofd richting de bal. Hij schampte de bal en waar Dirk dacht dat hij de bal kon vangen, zag hij deze van richting veranderen en in het dak van het doel verdwijnen. 1-4.

Hip kreeg de volle laag van Dirk en Hip stond op het punt van het veld te stappen. Hij werd teruggeroepen door zijn medespelers en dat pakte goed uit. Direct bij de aftrap kreeg Hip de bal ingespeeld. Net als we voor ’t laatst hebben gezien in de wedstrijd bij en tegen De Meern 4 in 2011, zag Hip ook hier zijn kans schoon. Zonder aarzeling schoot hij de bal vanaf de aftrap richting het doel van Hees 3. De laaghangende zon scheen in de ogen van de keeper, en terwijl hij nog aan ’t nagenieten was van hun goal enkele minuten geleden, zag hij plots de bal op zich af komen. Hij stapte naar achteren, richting de doellijn, maakte een sprongetje, maar kon de bal er niet van weerhouden onder de lat door te schieten. Zonder twijfel de mooiste goal deze middag, maar het zette geen zoden meer aan de dijk. 2-4.

Deze 2-4 was ook gelijk de eindstand. Hoewel Eemdijk deze middag meer verdiende, was Hees 3 de terechte winnaar, en wordt gezien de punten ook de terechte kampioen dit seizoen. Een pleister op de wonden was de manier waarop de spelers van Hees omgingen met Mouse. Niet alleen tijdens het vlaggen, maar ook in het veld. Zijn acties van ongeveer tien seizoenen geleden stonden nog in het geheugen gegrift bij enkele spelers van Hees.