Eemdijk 5 – SDO 5 (3-1) – Gestaakt wegens ongeval

Zaterdag 10 maart 2018. De wedstrijd duurde nog geen zestig minuten, toen het gestaakt werd. Onze eigen Bulletcatcher ging naar de grond en brak zijn enkel op twee plekken. Of het een onbesuisde actie was van de tegenstander, of een misstap van de groene speler is niet duidelijk. Niemand kon hier uitspraak over doen. Wat we wel kunnen zeggen, is dat het seizoen voor Bulletcatcher voorbij is.

In die zestig minuten kon Eemdijk 5 zich heer en meester noemen. SDO 5, het team dat deze dag op bezoek kwam, kon geen pot breken tegen Eemdijk 5. Al binnen een luttele dertig seconden kwam de groene formatie op voorsprong. Waar enkele medespelers de bal nog niet eens hebben aangeraakt, was het Vullis die de bal ingespeeld kreeg en deze met stijl met zijn linkervoet richting het doel schoot. De keeper raakte de bal nog aan, maar zag zijn team in deze eerste minuut al op achterstand staan. 1-0.

De tweede goal volgde enkele minuten hierop, toen Wortel met de bal aan de voet zijn directe tegenstander passeerde. Wortel speelde een zeer sterke wedstrijd en drukte direct zijn stempel op deze ‘match’. Hij gaf de bal hoog voor op Japio, die de bal feilloos tussen de palen kopte. Eemdijk leidde vroeg in deze wedstrijd al met 2-0.

Het was duidelijk dat Eemdijk deze wedstrijd onder controle had. Het was niet “of”, maar “wanneer” er weer gescoord werd. SDO was een schim van de vorige wedstrijd en Eemdijk 5 klopte op de deur van de bezoekers. Deze eerste helft kregen de groene veel kansen. Een bal van Wortel voorlangs, een mooie voorzet van Mouse die nipt door Vullis over de lat werd gekopt. Nog enkele kopballen en schoten op doel, die rakelings langs of over het doel gingen. Eemdijk kon deze middag al snel beslissen, maar wachtte hier nog even mee.

Uiteindelijk lukte het Vullis om die derde binnen de palen te tikken, toen hij één op één met de keeper werd gezet. Koel plaatste hij de bal langs de doelman, en zo was deze eerste helft gespeeld. SDO maakte geen schijn van kans en de wedstrijd leek beslist.

De twee teams bezochten de kleedkamers en na een kwartier bezochten zowel Eemdijk als SDO weer het veld. SDO zette meer druk op de verdediging deze tweede helft en Eemdijk had iets meer moeite met de nieuwe strategie van SDO. SDO werd op links “opgehouden” door AzAri en kreeg een vrije bal. Deze werd keurig in de verre hoek gekruld, en SDO verwachtte nog meer kunsten uit te kunnen halen, totdat Bulletcatcher van het veld ging met de brancard. Eemdijk 5 voelde er niets meer voor om verder te spelen en ook de scheidsrechter vond het mooi geweest. De wedstrijd eindigde na zestig minuten in een (eenvoudige) 3-1 voorsprong voor Eemdijk 5 en het is aan de KNVB of deze wedstrijd nog verder gespeeld moet worden of niet.