TOV 6 – Eemdijk 5 (4-2)

“Alles voor het teambelang hè”. Wijze woorden van Maarten. Maarten stond afgelopen zaterdag, 18 november 2017, in weer en wind zijn team te ondersteunen langs de lijn, met de vlag. Ook tijdens de enorme plensbui stond hij zijn mannetje. Niet voor niets is hij verkozen tot Man of the Match.

Zaterdag mocht Eemdijk 5 aantreden in Baarn, bij TOV 6. De Sint was zojuist gearriveerd in het land, maar hij had het zonnetje in Spanje achtergelaten. Het weer was grijs en grauw, en de wind was ideaal voor de vliegeraars onder ons. Voor een potje voetbal was het verschrikkelijk. Schiet je de bal iets hoger dan gemiddeld, weet je al dat deze niet ver komt. En dat merkte Eemdijk 5 de eerste helft op het minst onderhouden veld van TOV. Er lag zoveel zand op het veld, dat het voor enkele niet duidelijk was of ze op het strand of het voetbalveld speelden. Ondanks dat deze eerste helft de zon scheen, had de groene formatie deze tegen en was het 45 minuten vechten tegen de bierkaai.

Om 14:30 uur ving de wedstrijd aan, en Eemdijk 5 had grote moeite met de weersomstandigheden, die de twaalfde man was van TOV deze middag; Eemdijk voetbalde tegen de wind in. Eemdijk had grote moeite over de middenlijn te komen. Zo nu en dan kwamen de groenen bij de zestien van TOV 6, maar dat was meer voor de vorm. De groenen hebben weinig tot geen kansen gecreëerd deze eerste drie kwartier. TOV daarentegen wist flink druk te zetten op de groene achterhoede, en kreeg enkele grote kansen. De kansen werden in de kiem gesmoord en de acties liepen af met een sisser. Mede door goed keeperswerk van Dirk, die elke keer goed uit zijn doel kwam en zo de kans om zeep hielp.

Tegen het einde van de eerste helft kreeg Eemdijk 5 een halve kans, die wonder boven wonder werd verzilverd. Vullis kreeg net buiten de zestien de bal ingespeeld. De bal stuiterde nog wat op en Vullis nam de bal hard op de slof. De bal vloog hard richting het doel van TOV, waar de keeper een meter voor de achterlijn stond. De keeper dook, maar zag vervolgens de bal als een bowlingbal dalen en onder de lat verdwijnen. Doelpunt! Tegen alle verwachtingen en statistieken in zette Vullis zijn team op voorsprong. Een fantastische goal en zonder twijfel de mooiste van deze middag. 0-1.

Met een voorsprong ging Eemdijk 5 als enige team de kleedkamers in. Omkleden, opwarmen en wederom beseffen dat de clubs tegenwoordig te lui of te gierig zijn om een bakkie thee in de kleedkamers te brengen.

De tweede helft ving aan. De zon was verdwenen, dus die had TOV niet meer tegen. Ook was de wind wat gaan liggen, waardoor Eemdijk 5 hier geen voordeel meer uithaalde. Ondanks dat de stand en het weer in het voordeel van Eemdijk waren, was het TOV die binnen enkele minuten in de tweede helft tot scoren kwam. AzAri werd er op links uitgelopen en zag vervolgens de gelijkmaker op het scorebord verschijnen. 1-1.

Eemdijk 5 kreeg meer lucht deze tweede helft en kwam ook meer op de helft van TOV. Zo kwam Eemdijk als snel weer op voorsprong. Deze keer niet tegen alle verwachtingen in, maar minstens zo mooi. Er werd goed over en weer getikt, en Vullis trok op de rechterkant naar binnen. Hij zag Wortel paraat staan en gaf een steekpass door de verdediging. Wortel nam de bal mee, de keeper kwam uit zijn doel en Wortel maakte prima af. Met buitenkantje links schoot hij links (rechts voor de keeper) langs de keeper in de verre hoek. 2-1.

Waar Eemdijk probeerde de score uit te breiden, staken de weergoden hier een stokje voor. De regen viel met bakken uit de lucht en de wind erbij zorgde voor ijskoude weersomstandigheden. De gelijkmaker hing in de lucht en werd een feit niet veel later, toen TOV een bal diagonaal in het doel kopte. 2-2.

Japio, die zijn teen heeft ingetaped, schreeuwt naar de kant dat hij wil wisselen; het verbandje om zijn teen irriteert de andere teen. WB sprint het veld in en neemt plaats in de spits. Op datzelfde moment verlaat Wortel ook het veld met een blessure, waardoor Japio weer het veld in stormt. WB neemt plaats op rechtshalf, terwijl Bullet naar het middenveld verhuist. In de regen en de wind zet Eemdijk flink druk op de verdediging van TOV en creëert zowaar kansen. Tevergeefs. Een lange bal door de verdediging van Eemdijk zorgt voor een tegenaanval van TOV en de thuisploeg komt op voorsprong. 3-2.

Alsof dit nog niet genoeg was, viel niet veel later de 4-2. Eemdijk streed nog voor wat het waard was, maar uiteindelijk kwam geen enkele bal meer aan in de voorhoede. Hierdoor was de kans op een doelpunt tot een minimum geslonken. 4-2 was de einduitslag en Eemdijk 5 droop af. Letterlijk.

Nu een week rust en dan op 2 december weer vechten als leeuwen!