SDO 5 – Eemdijk 5 (4-2)

“Ik heb nog nooit een wedstrijd gespeeld waar ik drie keer op de paal schoot en een keer op de lat,” aldus Japio, die de wedstrijd van zaterdag 04 november 2017 aanhaalde. De dag dat Minitank bORt zijn vijfendertigste verjaardag viert en Mup de derde helft opvrolijkt. Het werd een wedstrijd waar het geluk niet aan de zijde was van de groenen van Eemdijk 5. Eemdijk 5 mocht afreizen naar Bussum, waar het vijfde team van SDO op de planning stond om tegen te spelen. SDO, op dat moment nog onder Eemdijk op de ranglijst, heeft het dit seizoen ook nog niet best gedaan. Eemdijk 5 rook een kans, niet wetende dat deze wedstrijd vervolgens weer twee blessures (Hip en Klaas) op ging leveren.

De wedstrijd ving aan om 16:00 uur. Niet bepaald een gunstige tijd, maar dat mocht niet baten. De scheids floot op zijn fluitje en beide partijen leken aan elkaar gewaagd. Eemdijk 5 speelde niet overtuigend, maar kon nog stand houden. Dat was van korte duur, aangezien het eerste echte schot op doel al direct een grote kans was. WB, deze week onder de lat te vinden, dook naar de bal, tikte deze van de lijn, maar rolde vervolgens in de voeten van de sprintende spits. De beste jongen kon moeiteloos de bal over de lijn tikken. 1-0.

Eemdijk 5 was niet scherp, maar dat is het groene team al jarenlang niet de eerste tien minuten; er was met deze vroege achterstand dus nog geen man overboord.

Bij vlagen hadden de groenen wel leuke acties, maar over het algemeen ontbrak het aan overtuiging. De keeper werd weinig getest. Dit gold overigens ook aan de groene zijde. De twee grote kansen die SDO deze eerste helft kreeg, waren de enige echte gevaarlijke acties van de heren uit Bussum. Helaas waren ze ongelooflijk effectief en konden ze tot tweemaal toe via de linkerkant oplopen, terwijl Eemdijk hier achter de feiten aan liep. Twee schoten in de korte hoek resulteerden in een 3-0 ruststand en een balende keeper aan de groene zijde.

De tweede helft verliep het Eemdijk 5 een stuk beter. Vooral het begin speelde Eemdijk 5 erg sterk. De draad werd opgepakt en de groenen speelde zelfs alleraardigst rond. Via een aantal schijven kwam de bal uiteindelijk bij Japio, die de bal vervolgens netjes in de hoek plaatst. Eemdijk 5 werkte aan een terugkeer. 3-1.

Ondanks dat Eemdijk 5 nu wat stabieler oogde dan de eerste helft, was het SDO die de score uitbreidde. Via een sprint over de linkerkant van Eemdijk, kon de aanvaller de bal laag voor het doel langs voorgeven. WB twijfelde of hij moest acteren op de bal, maar hield zich in. Door de twijfel was WB vervolgens te laat om in te grijpen en de bal werd vervolgens door een van de aanvallers over de doellijn getikt. Marty zat er nog bij, maar verloor hier het duel. 4-1.

Eemdijk wist dat de drie punten op sportpark De Kuil in Bussum bleven, maar probeerde er nog wat van te maken. Mup, die de wedstrijd speelde met een kater (en hij had een mooie reden), nam plaats achter de bal bij een vrije trap, aangezien Hip eerder deze wedstrijd was uitgevallen. De keeper kon de vrije bal stoppen, maar door goed acteren van Wortel kon Wortel de bal over de lijn tikken. 4-2.

Deze stand was ook gelijk de eindstand. Deze wedstrijd werd snel vergeten, aangezien Mup zich na deze negentig minuten plots begaf richting de kantine om goudgele rakkers voor zijn team te halen. Het bleek dat hij heuglijk nieuws had: over een klein halfjaar mag hij zijn nieuwste gezinslid verwelkomen op deze aardbol. “Ik word vader!” schreeuwt hij door de kleedkamer, wat vervolgens luidkeels werd beantwoord door zijn team in de vorm van gejuich. De zure nederlaag verbleekte bij het mooie nieuws, en dat is precies wat we onszelf maar elke keer weer voorhouden: het is maar een spelletje. Er zijn belangrijkere dingen in het leven.

De meesten leggen zich erbij neer en maken zich, buiten een eenmalige teleurstellende zucht om, niet meer druk om dit soort wedstrijden. Verstand komt met de jaren, zeg maar.