Eemdijk 5 – DOSC 4 (2-6)

Zaterdag 23 september 2017. Qua weer was het een prachtige dag. Qua competitie behoorlijk verrassend. De eerste wedstrijd van de competitie kwamen de heren van DOSC 4 op bezoek op De Vinken. Eemdijk 5, die elke wedstrijd in de bekerpoule nog gewonnen heeft, had er alle vertrouwen in. Vooral na het zien dat de gemiddelde leeftijd van de bezoekers hoger lag dan bij Eemdijk 5 zelf. Dat gebeurt niet vaak, maar daar lag ook gelijk de onderschatting op de loer.

De wedstrijd begon om 12:30 uur. Eemdijk 5 heeft in het begin altijd wat moeite om de draai te vinden. Zo ook deze wedstrijd, waardoor de bezoekers al vroeg in de wedstrijd een vrije bal kregen. De bal lag net buiten de zestien van keeper Dirk. Een vrije bal die eigenlijk nergens voor nodig was, aangezien Eemdijk de situatie onder controle had. De muur werd gezet, en de vrije bal werd geschoten. Niet hard, zoals vaak het geval is bij de ballen van Hip. De bal werd kalm over de muur gestift. Iedereen keek toe hoe deze de lat raakte. De bal stuiterde terug op de been van een van de meegelopen spelers van DOSC. Vervolgens stuiterde de bal over de doellijn. DOSC 4 kwam vroeg in de wedstrijd al op voorsprong. 0-1.

Eemdijk 5 herpakte zich en zocht de aanval op. Doordat Eemdijk wat meer de aanval opzocht, kon de verdediging van de groenen meer oplopen naar de middenlijn. De linies bleven daardoor wat dichter op elkaar. Iets wat van korte duur was, maar het wierp zijn vruchten af. Eemdijk creëerde wat kansen, en Gizmo deed zowaar een prachtige pirouette door de verdediging van DOSC. Maar de grootste kans kwam uit een vrije bal van Hip. Hip heeft in het verleden al veel ballen van deze afstand tussen de palen geschoten, maar daarentegen zijn er ook genoeg bij de buren beland. Hip deed een paar stappen naar achteren en schoot de bal hard in de linkerhoek (rechts van de keeper). De keeper, die deze wedstrijd de ballen veelal van de lijn haalde met zijn voeten, dook nog en zag vervolgens de bal achter zich tegen het net verdwijnen. De stand was weer gelijk. 1-1.

De kansen kwamen deze eerste helft over en weer. De grootste kansen kwamen wel bij de groenen vandaan, maar de verzilvering bleef nog even uit. Een kopbal van AzAri vanuit een hoekschop werd gekeerd, terwijl hij enkele momenten daarvoor nog met zijn teen de bal richting de hoek schoot, maar deze niet genoeg snelheid had waardoor de keeper de bal van de grond kon rapen.
Ook een tweede vrije bal van Hip werd door de muur gestopt, met de hand, hoewel de scheidsrechter niets zag. Daar leek Hip de tweede elleboog op zijn gezicht te krijgen, maar deze keer van de scheidsrechter; in spreekwoordelijke zin uiteraard. In letterlijke zin kreeg hij die momenten daarvoor van de snelle buitenspeler van DOSC, die niet keek waar hij liep, terwijl hij zichzelf met zijn ellebogen breed maakte. Hip ving de klap op en ging neer. Tot dagen daarna heeft Hip nog last van zijn lippen gehad.

Het duurde allemaal even, maar ergens halverwege de eerste helft kreeg Eemdijk dan toch die belangrijke kans. Ongze Willempie werd naar voren gestuurd en kreeg de bal aan de rechterkant van het keepergebied van DOSC. Van achteruit werd over het veld gescandeerd dat hij het rustig aan moest doen, en dat deed hij. Hij keek waar Vullis stond en plaatste de bal hard over de grond in de voeten van Vullis. Vullis draaide en kapte nog een keer, terwijl er vanaf de bank al gezucht en gesteund werd. Vullis plaatste vervolgens de bal langs de keeper tussen de palen. Eemdijk 5 leidde de wedstrijd met 2-1.

De aansluitingstreffer volgde niet veel later, en beide teams waren weer terug bij af. 2-2.

De tweede helft, tot het laatste kwartier, voerde Eemdijk 5 de boventoon. De groenen hadden alles onder controle en klopten elke keer aan de deur van de keeper van DOSC. De keeper tikte de bal nog een paar keer met zijn voeten van de lijn. De situatie was onder controle, maar die voorsprong bleef uit.

Met nog ongeveer een kwartier op de klok, kreeg DOSC de kans om de bal voor te geven. De bal kwam vanaf de linkerkant en vloog hoog voor het doel langs. Dirk sprong naar de bal, maar verkeek zich op de situatie. Hij kon de bal niet klemmen en liet deze vervolgens stuiteren. Recht voor de voeten van een van de aanvallers van de bezoekers. Die kon de bal zo over de doellijn tikken. DOSC had de leiding weer overgenomen. 2-3.

De momenten hierna was Eemdijk 5 de controle volledig kwijt. Sterker nog, Eemdijk 5 speelde voor Sinterklaas. Een bal die over WB heen stuiterde op de middenlijn werd opgepikt door een van de aanvallers. Marty, vandaag opvallend goed gespeeld, rende nog achter de beste jongen aan, maar kon de 2-4 niet voorkomen.

De 2-5 kwam nog geen minuut later, toen DOSC op de achterlijn de bal had en keeper Dirk uit zijn doel kwam. De speler van DOSC liep langs de lijn naar achteren, gevolgd door Dirk, die door Hip teruggeroepen werd. Dirk luisterde niet, volgde zijn instinct en zag de bal over zich heen gelobd worden. Op de doellijn kon zijn medespeler zonder moeite de bal over de lijn koppen. 2-5.

De 2-6 was een oogwenk later, toen Nevers eruit werd gelopen en het op snelheid verloor van zijn directe tegenstander. Nevers had ook geen back-up, geen laatste man die de situatie kan herstellen, en zag vervolgens de 206 op het scorebord verschijnen.

Vanaf de tachtigste minuut werd Eemdijk 5 volledig overlopen. DOSC werd niet gestopt en sneed als een heet mes door de bijna gesmolten boter. De wedstrijd was gespeeld en uiteindelijk was het een collectief falen; Eemdijk brak en het was gebeurd.

Ondanks de verliespartij, wat totaal geen verliespartij hoefde te zijn, werd het uiteindelijk een mooie middag. Met name door het prachtige weer. Zaterdag mag Eemdijk deze wedstrijd revancheren, tegen Hees. Neemt Eemdijk 5 de drie punten mee naar huis?

Geef een antwoord