Bekerwedstrijd Eemdijk 5 – VRC 5 (3-2)

Eén puntje was genoeg. Eemdijk 5 hoefde maar één puntje te halen en het was verzekerd van een plek in de volgende ronde van de beker. Sterker nog, de groenen mochten zaterdag zelfs de dag afsluiten met een kleine nederlaag; het doelsaldo van Eemdijk 5 was positief.

VRC 5 kwam op bezoek bij de groenen en de laatste wedstrijd in deze bekerpoule werd gespeeld. Het was druilerig weer. De zon was ver te zoeken en de hele dag miezerde het al; geen beste omstandigheden. Om 12:30 uur blies de scheidsrechter op zijn fluitje en de strijd werd gestreden.

Het was vooral het eerste kwartier dat Eemdijk 5 niet al te best speelde. Het team leed veel balverlies en in de voorhoede kreeg Eemdijk weinig ruimte. VRC had weinig moeite met de thuisploeg en creëerde zo nu en dan ook zelf nog een kansje. Zij het niet dat Eemdijk hier zo nu en dan voor Sinterklaas speelde; de groenen gaven cadeautjes weg. Ondanks dat de verdediging goed stond, was de eerste tegentreffer binnen het kwartier een feit. De bal werd voorgegeven en de spits kon deze zo binnenprikken. 0-1.

Eemdijk herpakte zich, ging iets gestructureerder voetballen en zag dat het daardoor in staat was het de bezoekers moeilijk te maken. Op de laatste pass bleef de bal vaak hangen, maar Eemdijk gaf niet op.

Japio kreeg een trap in de zestien van de tegenstander, maar de scheidsrechter wuifde het weg. Enkele momenten later brak Jasper door in de zestien, maar nu kon de scheidsrechter er niet meer omheen. De tik weerklonk over het sportpark en Jasper kon onmogelijk op de voeten blijven. Hij ging neer en Eemdijk kreeg een penalty. Deze werd prima benut door Mup, de laatste man van Eemdijk 5, en de stand was weer gelijk. 1-1.

Ondanks dat Eemdijk 5 wat versterking had met Stanly, Jasper en Sander, lukte het niet om die tweede goal te maken. Stanly, voetballend naast Minitank bORt op het middenveld, werd op het middenveld vaak overgeslagen, waardoor het opbouwen niet altijd even goed ging. Eemdijk 5 voetbalde wel beter dan in het begin, maar weer volledig uit het niets was daar de volgende klap. Mup kreeg de bal ingespeeld, draaide om zijn as en zag dat zijn directe tegenstander in zijn nek stond te hijgen. In plaats van de bal over de linkerkant te passen naar WB of langs de lijn naar voren te schieten, trok hij zich terug en liep naar achteren. De aanvaller ging het duel aan en Mup raakte wat uit balans. Mup vond dat het een overtreding was, maar de arbiter van dienst liet doorspelen. De aanvaller was eerder bij de bal dan Mup en schoot de bal voor het doel langs. Sander, die de bal voorbij zag schieten, keek opzij en zag plots vanaf de rechterkant een andere aanvaller de bal onderscheppen. Deze kon vrij makkelijk zijn team op voorsprong zetten; hij had alle tijd van de wereld. 1-2.

Eemdijk gaf niet op en wist de volledige controle te houden tot zeker halverwege de tweede helft. De groenen hadden hoop en gaven niet op. Voor elke bal werd geknokt en dat wierp zijn vruchten af. WB, die blijkbaar veel FIFA heeft gespeeld, kwam rond de middenlijn in balbezit. Hij schoot de bal langs zijn directe tegenstander en kon er zo vandoor gaan. Hij zette de sprint in richting het doel. Onderweg zette hij een van de spelers van VRC nog op het verkeerde spoor en kon via de linkerkant de zestien van VRC inlopen. Voor zich zag hij het halve team van de tegenstander en legde de bal prima terug op de zestien. AzAri pikte de bal op en gaf een miraculeuze bal richting Japio, die met zijn rug naar het doel stond. Japio had de verdediger in zijn rug en aarzelde geen moment. Met een halve omhaal draaide Japio om zijn as en schoot de bal langs de keeper tussen de palen. Een prachtige goal, die het sportpark over ging. Zelfs spelers van het eerste van Eemdijk deden Japio na langs de lijn. De stand was weer gelijk 2-2.

Dit was ook gelijk de ruststand en de kleedkamers werden opgezocht. Even geen regen en even een tactisch overleg. Het liep nog niet zoals het hoorde te lopen namelijk. WB, getroffen door een kleine blessure, wisselde voor Mouse, die vandaag voor het eerst sinds begin juni weer de schoenen onder bond. Mouse speelde linksback, en Stanly nam plaats op de linkshalf positie. Jasper zakte naar het middenveld, en Jari kwam naast Japio in het veld in de voorhoede.
Op rechts betrad Hip het veld en Nevers was ondertussen eind van de eerste helft al gewisseld voor H.W.D. Marty, de eerste helft op de rechtshalf positie, wisselde ook van positie.
De tweede helft had Eemdijk 5 de situatie onder controle, tot het laatste kwartier. Toen was Eemdijk 5 de kluts kwijt en kregen de groenen het zwaar. Maar voordat het zover was, mocht het wel eerst de score veiligstellen. Stanly kreeg de bal op links ingespeeld en zette enkele stappen over de middenlijn. Hij haalde uit, schoot de bal hard richting het doel, maar wel met gevoel. De bal vloog over de eerste verdedigers en landde precies op het hoofd van de inlopende Japio. Japio schampte de bal, maar gaf fantastisch richting aan de bal. De bal belandde in de verre hoek, en de keeper was gezien. “Zo krijg ik ze nooit,” zei Japio achteraf, complimenterend aan de prachtige pass van Stanly, en een steek onder water voor de linkshalven van zijn team. 3-2.

Eemdijk leidde de wedstrijd en moest dit zien te behouden. Dit ging niet zonder slag of stoot, aangezien VRC het de thuisploeg nog heel moeilijk maakte. Het was aanpoten voor Eemdijk 5. In de slotminuten kreeg een van de aanvallers van VRC nog een prachtige steekpass door de verdediging van Eemdijk. De beste jongen liep op richting het doel en had alle tijd en ruimte om de bal langs keeper Dirk te schieten. Keeper Dirk kwam als een Manuel Neuer uit zijn doel, handen langs zijn lichaam, en probeerde het doelgebied zo klein mogelijk te maken. De aanvaller probeerde langs Dirk te schieten, maar Dirk raakte de bal nog. Deze schoot naast en zo pakte Dirk voor zijn team de drie punten.

De wedstrijd was niet veel later gespeeld en Eemdijk 5 eindigt op de eerste plaats in de bekerpoule. Met andere woorden: Eemdijk 5 bekert door. Eemdijk 5 is door in de beker!

Geef een antwoord