Eemdijk 4 Sollicitatie

Eemdijk 4 is een gewild team. Gezellig, vol vechtlust en staat overal voor open. Veel spelers willen ook bij dit team spelen, maar dan moet je wel een streepje voor hebben bij de hechte groep. Je moet jezelf bewijzen en profileren. Zowel op een kratje vertellen wie je bent, als via de officiële weg aanmelden bij het team. Kortom, je moet solliciteren om een plekje weten te bemachtigen bij de groene vechtmachine. Gisteren kregen wij van Potjekak een heuse sollicitatiebrief binnen op de mail.

Geachte selectie,

Bij deze wil ik solliciteren naar een plek in de selectie van Eemdijk 4.

De meesten van jullie zullen mij wel kennen aangezien ik al een aantal keren heb meegetraind en 2 wedstrijden heb mogen meevoetballen. In de wandelgangen heb ik gehoord dat het om een stage ging en dat ik mijn afsluitende opdracht moet presenteren tijdens het senioren toernooi.

Mijn carrière als voetballer is begonnen bij het prachtige SV Spakenburg. De mooiste club van Nederland. Helaas is de teloorgang van deze club begonnen nadat ik ben vertrokken als lid en me heb aangemeld als speler bij Eemdijk.
In mijn geschiedenis als voetballer heb ik vele kampioenschappen meegemaakt en ook altijd een wezenlijke bijdrage mogen leveren aan de teams waarin ik speelde. Ik was een man die vaak de tegenstander opzocht en fantastische acties kon maken. Ook gebruikte ik een speciale techniek om de tegenstander te verwarren door te doen alsof ik stond te slapen. Hierna sloeg ik vaak als een sluipmoordenaar toe in het strafschopgebied. De meest succesvolle tijd heb ik meegemaakt in het 3e waar de spelvreugde geen grenzen kende. Op mijn hoogtepunt stond ik te voetballen in het 2e in de hoogste reserve editie. In deze tijden voetbalde ik met fantastische spelers aan mijn zijde. Na elke training en wedstrijd was de 3e helft belangrijk. Tegenwoordig is de mentaliteit veranderd van deze teams. Dit heb ik in mijn laatste jaar in het 3e mogen meemaken. De sfeermakers verdwenen en werden vervangen door jonge individualisten.
Helaas ben ik in het jaar 2009/2010 gestopt met voetbal vanwege het werk bij de Liedl en vanwege mijn trouwen met Nanda en door de geboorte van onze dochter. We moesten een huis zoeken en daar was ik helaas niet heel goed op voorbereid. Uiteindelijk zijn we op een prachtige locatie komen te wonen dichtbij de voetbalvelden van Eemdijk.

Op een verjaardag van een goede vriend heb ik Marty gesproken over voetbal. Hij vertelde dat hij in een fantastisch glorieus team speelde die nog weleens een goede speler kon gebruiken aangezien niet iedereen elke zaterdag beschikbaar is. Dit klonk mij als muziek in de oren. Ik heb in het seizoen 2015/2016 in de wintermaanden de eerste training meegedaan. Helaas liep dit na 10 a 15 minuten verkeerd af. Na een pijlsnelle sprint in de diepte hoorde ik mijn hamstring knappen. Na meer dan een jaar revalideren bij fysiotherapeuten en middels opgedane kennis tijdens zelfstudie over het menselijk lichaam kan ik eindelijk pijnvrij rennen, ook zonder geblesseerd te raken.

In de trainingen laat ik vaak mijn talenten zien om enig vertrouwen bij Eemdijk 4 te kweken. In de afgelopen 2 wedstrijden tegen Huizen en de kampioen TOV heb ik assists af kunnen leveren. Helaas heb ik geen doelpunten gescoord maar deze gaan zeker nog komen. Mijn doel is dan ook om komend seizoen bovenaan te eindigen als meest waardevolle speler. Een nog hoger doel is om kampioen te worden. In welke klasse dat is maakt mij niet zoveel uit. Wat ik daarnaast ook belangrijk vind is de 3de helft. Na de training of wedstrijd meerdere flessen bier naar binnen werken. Zoals ik het heb gezien zijn de meesten hier niet vies van. Jammer is wel dat de flesjes een kwartje duurder zijn geworden het afgelopen jaar. En wat niet goed is, is dat de Heineken flessen vol in het licht staan wat te koste gaat van de kwaliteit. Misschien dat de leiding van Eemdijk 4 hier wat aan kan doen….

Verdergaande betrekkende mijn kwaliteiten. Mijn toegevoegde waarde voor het team is mijn aanvallende inzicht. Ik heb oog voor de medespelers om goede steekpasses af te leveren. Ik heb een fantastische voorzet waaruit vele doelpunten gescoord kunnen worden. Mijn harde schot heb ik nog niet kunnen etaleren maar een speler als Ronald Koeman zou hier heel erg jaloers op zijn. Met mijn tor instinct hoop ik in de toekomst het doelpunten saldo van Eemdijk 4 te vergroten met zeker 30%.
Afgezien van mijn fantastische aanvallende kwaliteiten ben ik op het middenveld ook zeer bruikbaar. Ik ben in staat om het spel te lezen. Te vertragen waar nodig is. En te versnellen om de tegenstander een nek om te draaien. Temporiseren als de wedstrijd daar om vraagt. Uitmuntende kwaliteiten waar menig speler van Eemdijk jaloers op zal zijn. Mijn klasse zal het komende seizoen er vanaf spatten. Tegenstanders zal ik angst aanjagen. Ze zullen zwetend in hun bed wakker worden met de gedachte dat ze door Eemdijk 4 aan diggelen zijn gespeeld.
Mocht de TC van Eemdijk 1 bij mij aankloppen om te helpen bij het eerste elftal, dan zal ik de uitnodiging afslaan. Eemdijk 4 staat bij mij voorop en ik hoop een mooie toekomst te hebben bij dit fantastische team.

Mochten er nog vragen zijn omtrent mijn sollicitatie dan ben ik bereid die te beantwoorden. Dit zal ik doen tijdens de afsluitende opdracht. Hierna ben ik nog bereid om in overleg met de aanvoerder verdere uitleg te geven.

Met vriendelijke groet,

Klaas

Geef een antwoord