SVM 3 – Eemdijk 4 (1-7)

De Keukenhof. Het veld waar Eemdijk 4 op 29 april 2017 op voetbalde was bezaaid met bloemen. Geel, wit, alle kleuren van de regenboog. Het was alsof Eemdijk 4 een verkeerde afslag had genomen. De groenen hadden in die tien jaar veel meegemaakt, maar nog nooit een voetbalveld bezaaid met bloemen. Daarentegen, en dat moet gezegd worden, was het veld voor de rest prima. Geen onnodige hobbels of diepe kuilen. Ook geen gras die door je voetbalbroekje omhoog kriebelt.

Eemdijk 4 mocht aantreden bij en tegen SVM 3, een team die in de onderste regionen van onze competitie meespeelt. De onderschatting is gevaarlijk en ligt op de loer.

De wedstrijd begon om 14:30 uur. Al snel bleek dat Eemdijk 4 de overhand had in deze wedstrijd. MJ gaf de bal op Puk, die deze dag in de voorhoede stond op de plek van Japio. Japio, al weken niet gevoetbald door een blessure, begon op de bank. Puk gaf de bal mee aan Mup, die vervolgens afdrukt. Eemdijk 4 leidde de wedstrijd met 0-1.

Als antwoord hierop werd het al snel gelijkspel, toen een van de aanvallers met een goed geplaatst schot in de hoek schoot, en zo keeper Casper passeerde. 1-1. Helaas voor Casper niet de nul gehouden, hoewel het eerste WhatsApp-bericht na de wedstrijd anders deed vermoeden.

De derde goal van deze doelpuntrijke middag begon bij Wortel, die een dieptepass gaf op Puk. Puk kon zo oplopen richting het keepergebied van SVM. De keeper kwam uit zijn doel, en even leek het erop dat Puk een lobje over de keeper ging doen. Zo koelbloedig als Puk af en toe is, schoot hij gewoon de bal hard langs de keeper, geplaatst tussen de palen. 1-2.

Met 1-2 bezochten beide teams de kleedkamers, om vervolgens alleen maar te denken aan thee, aangezien SVM de groenen niet voorzag van het kruidengoedje.

In de tweede helft besliste Eemdijk 4 de wedstrijd, aangezien SVM ‘knakte’ na de eerstvolgende goal. MJ mocht voor Eemdijk 4 een hoekschop nemen en plaatste deze bij de eerste paal, bij Japio. Japio schampte de bal, en zag dat de keeper vervolgens de bal bij de eerste paal in zijn doel tikte.

De volgende goal begon bij Maas, die deze wedstrijd niet altijd heel gelukkig was, maar zoch wel volledig inzette. Maas gaf een goeie steekbal op Vullis. Vullis wachtte op z’n tegenstander aan de linkerkant van de zestien van SVM om naar binnen te trekken. Hij liep richting de penaltystip, passeerde vervolgens ook nog de keeper en schiet netjes tussen de palen. 1-4.

Puk had er zin in en zette flink druk op de verdediging van SVM. Hij pakte de bal af en gaf deze aan de rechterkant van het keepergebied aan D.J. D.J. trok naar binnen, richting de penaltystip en speelde Japio vervolgens weer aan, bij de eerste paal. Wortel vroeg vervolgens om de bal, en Japio gaf de bal in de ruimte die was ontstaan in de zestien. Wortel gaf toen een zeer geplaatst schot, die met minimale snelheid net eerder over de lijn rolde dan de keeper kon duiken. De beste jongen stond op het verkeerde been en zag vervolgens de bal over de doellijn verdwijnen. 1-5.

Het was prijsschieten voor Eemdijk. Mup gaf een prachtige pass over het veld van links naar D.J. op rechts. D.J. gaf de bal in één keer voorlangs tussen de keeper en verdedigers. Japio kon de bal vervolgens net eerder over de inglijdende verdediger en keeper heen stiften. Een mooie goal, die zijn schampdoelpunt goedmaakte. 1-6.

In de laatste minuut veroverde D.J. de bal en gaf deze mee aan Japio, die vandaag een goede dag had. Japio kon oplopen naar de zestien en had nog één verdediger om te passeren. Wortel en Puk waren ook meegelopen, waardoor de verdediger twijfelde. Dit stelde Japio in staat de beste jongen te passeren. De keeper kwam uit zijn doel, en dook al naar de bal. Wat de meeste keepers in onze competitie niet doen. Dit stelde Japio in staat ook deze beste jongen te passeren met een mooie beweging. Zo kon hij de bal over de doellijn plaatsen. 1-7.

De wedstrijd was gelijk gespeeld. Nog steeds ongeslagen. Japio nog bedankt voor het tot in detail beschrijven van de acties en kansen.

Geef een antwoord