Eemdijk 4 – TOV 5 (3-2)

Goal! Nog voordat het beginfluitje was doorgedrongen, stond Eemdijk 4 al achter op zaterdag 06 mei 2017. Nog voordat keeper Dirk zijn handschoenen nat had gemaakt was het al 0-1. Nog voordat… Dit was na de wedstrijd tegen VOP 4 in oktober 2012 de snelste tegengoal in het tienjarig bestaan van Eemdijk 4. De bal werd door TOV 5 uit Baarn, de kampioen uit onze competitie, naar voren geschoten. Hip, spelende als laatste man, kon de bal wegkoppen, maar dook weg. Dirk zag dit gebeuren, rende richting de bal, probeerde deze weg te trappen, maar de bal vloog omhoog. De spits kon de bal oppikken en zo de score (en ook gelijk de wedstrijd) openen. 0-1.

Eemdijk 4 begon slecht, en Hip beloofde scherper te zijn. Gelukkig loog hij hier niet over, aangezien hij de rest van de wedstrijd prima speelde.

Het was iets later dan half 1. De scheidsrechter kwam wat laat opdagen, waardoor de wedstrijd ook later was begonnen. Een wedstrijd op een prachtige en zonnige lentemiddag. Een middag die je wil bekronen met een winstpartij en een paar ijskoude gele rakkers na afloop.

De tijd verstreek en Eemdijk 4 had moeite met de druk die TOV in het begin op de groenen zette. De schade werd beperkt en Eemdijk 4 kreeg de situatie onder controle. Eemdijk 4 kreeg zo nu en dan een kans op de gelijkmaker, maar dit werd pas een feit toen Vullis de bal veroverde op de helft van TOV. Vullis speelde ook vandaag weer erg sterk, en dat terwijl hij minder goede herinneringen heeft aan dit team. In 2015 brak één van de verdedigers van TOV op ongelukkigerwijs Vullis’ been, waardoor Vullis heel seizoen 2015 / 2016 uit de roulatie was.
De rechtsback had vandaag moeite met Vullis en verloor de bal aan Vullis. Vullis gaf de bal op Klaas, die op zijn beurt weer de bal richting de tweede paal passt. Wortel weet de bal vervolgens over de doellijn te tikken. De wedstrijd ligt weer helemaal open. 1-1.

Eemdijk 4 speelde vandaag overtuigend en kreeg zo nu en dan zijn kansen. Een van de grootste kansen deze helft kwam bij WB vandaan. WB, vandaag spelend op de linksback positie, kreeg de bal ingespeeld. Hij kapte een speler uit op het middenveld en liep door. De bal rolde voor hem uit, werd onderschept door een verdediger van TOV, maar WB veroverde de bal weer terug. Hij sprintte richting het doel, hoorde Klaas rechtsachter zich schreeuwen om de bal. WB kwam alleen voor de keeper en ging voor eigen succes. Hij zag de rechterhoek (links van de keeper) helemaal open staan en schoot de bal richting de hoek. De bal was iets te scherp geschoten. Deze draaide uit en ging via de buitenkant van de paal over de achterlijn. WB baalde zichtbaar.

Gelukkig volgde de tweede goal van de groenen al snel. Wortel, heerlijk spelend deze eerste helft, kreeg de bal ingespeeld op het middenveld. Vullis stond klaar om de bal in ontvangst te nemen en Wortel zag dit. Met een steekpass zorgde hij ervoor dat hij oog in oog kwam met de keeper. Vullis passeerde de beste jongen en plaatste de bal tussen de palen. Eemdijk 4 leidde de wedstrijd! 2-1.

Eemdijk kon hier niet lang van genieten, aangezien de gelijkmaker op een wat discutabele manier volgde. Eén van de aanvallers van TOV kreeg de bal mee en sprintte het keepersgebied van Eemdijk 4 in. Booka rende met hem mee en beide heren raakten in een duel. De bal haperde wat, wat er voor zorgde dat de aanvaller de bal niet lekker mee kreeg. Het bleek dat de beste jongen zelfs hierdoor naar de grond ging; hij struikelde. Booka maakte een dusdanige beweging, dat het voor de scheidsrechter (en ook vanaf de bank) leek alsof hij een schop uitdeelde aan de beste jongen. TOV kreeg een penalty mee en scoorde deze vervolgens. Booka wist achteraf te melden dat hij de beste jongen niet heeft geraakt. Ook heeft de aanvaller zelf te kennen gegeven dat hij over de bal viel. Het kwaad was geschied. 2-2.

Beide teams bleven doorvechten. Waar TOV aan het begin van de wedstrijd op de deur klopte van Eemdijk 4, zo had Eemdijk 4 tegen het einde van de eerste helft de overhand. Dit lieten de groenen blijken door vlak voor rust de voorsprong te pakken. Die oh zo belangrijke goal, die Eemdijk 4 ongeslagen houdt in 2017. Na een snelle inworp van Vullis, ter hoogte van de zestien van TOV, kreeg Wortel de bal ingespeeld. Wortel, ook hier aan de basis van een goal, gaf de bal voor het doel langs op Japio. De bal was op heuphoogte en Japio zag zijn kans schoon. Met een prachtige snoekduik kopte hij de bal over de doellijn. 3-2!

Direct hierna floot de scheidsrechter op zijn fluitje. Rust. “Oh, dit is wel lekker, zo vlak voor rust,” klonk het vanuit de dug-out.

Colin, Eemdijk’s trouwste supporter, bombardeerde Wortel als Man of the Match… de eerste helft in ieder geval. Met twee assists en een goal bestond hier ook geen enkele twijfel over.

Eemdijk 4 kwam niet heel sterk uit de kleedkamer. In tegendeel zelfs. TOV kreeg deze tweede helft legio kansen, maar de heren uit Baarn misten een heuse ‘killer’ voorin. Een speler die een verschil maakt in de voorhoede. Een speler die de kansen verzilvert. Gelukkig voor de groenen liepen de vele acties af met een sisser. Als Eemdijk 4 in een stadion speelde, belandden veel ballen in de tweede ring achter keeper Dirk.

Zo nu en dan ontsnapte Eemdijk 4 en zetten de groenen een tegenaanval op. Eemdijk wist de acties niet te verzilveren. Vervolgens zette TOV gelijk druk op de verdediging, waardoor Eemdijk moest vechten als leeuwen. Langzaam was van de gezichten af te lezen dat de vermoeidheid toesloeg. Over en weer werden fouten gemaakt, en de scherpte was verdwenen.

Japio kreeg na een mooie voorzet nog een kans op uitbreiding van de score, ook weer door een snoekduik, maar deze ging net langs de paal. D.J. stond er beter voor. Als Japio de bal niet geraakt had, was het voor D.J. een intikker geweest. Helaas kwam de bal niet bij D.J.

Deze helft kende nog een mooie primeur. Maarten is terug van weggeweest en mocht voor het eerst dit seizoen nog een tijdje meespelen op de rechtsbackpositie. Hij wist het de aanvaller van TOV, die af en toe het bloed onder de nagels vandaan haalde bij de groenen, aardig moeilijk te maken.

TOV had de gelijkmaker op de slof, als de heren wat scherper waren geweest. Maar door het karaktervoetbal van Eemdijk 4 bleef de stand na negentig minuten 3-2. De scheidsrechter floot op zijn fluitje en de laatste wedstrijd voor Eemdijk 4 dit seizoen was gespeeld.

Eemdijk 4 wint niet alleen van de kampioen deze middag, maar weet in 2017 de status van “ongeslagen” te behouden. Negen wedstrijden op rij weet het team niet te verliezen, waar alleen Zuidvogels op een zwak moment van Eemdijk 4 een punt weet te pakken.