Altius 4 – Eemdijk 4 (2-7)

Zaterdag 08 april 2017. Een prachtige dag. Waar het ’s ochtends nog wat bewolkt was, verdwenen de wolken in het begin van de middag, en maakten deze plaats voor die grote, gloeiende, gele bol hoog in de lucht. Zon. Het werd een zonovergoten middag en dat was de kers op de taart deze middag.

Eemdijk 4 reisde af naar Hilversum, om weer eens aan te treden tegen een team van Altius. Het was twee jaar geleden toen Eemdijk voor het laatst wist te winnen van een team van Altius. De eerste ontmoeting dit seizoen verloor Eemdijk 4 op eigen veld met 1-3. Het was de eerste wedstrijd van Altius 4 dit seizoen in de vijfde klasse en gelijk een overwinning. Dit was gelijk een einde van de groene ‘winning streak’. Vanaf toen ging het bergafwaarts met de groenen… Tot het kalenderjaar 2017. Vanaf dat moment klommen de groenen weer uit het dal, en is Eemdijk 4 tot op heden nog ongeslagen in 2017.

De wedstrijd begon om 12:30 uur. Eemdijk 4 wist wat het kon verwachten, hoewel het er al snel op leek dat er deze keer een heel andere samenstelling van de Hilversummers was dan in oktober 2016. Eemdijk 4 zette al snel druk en had de situatie al snel onder controle. De hele grote kansen bleven in de beginminuten uit, maar de thuisploeg kreeg ook geen grote kansen.

In één van de acties kreeg Huub een grote kans, maar sleepte hier een hoekschop uit. “De volgende is voor jou”, klonk het over het veld. En warempel, er was geen woord aan gelogen. Ongze Willempie nam een hoekschop vanaf de rechterkant (links gezien vanaf de keeper van Altius) en plaatste de bal geweldig op het hoofd van Huub. Huub sprong op, hoger dan zijn directe verdediger, maar won het kopduel. Huub raakte de bal op de zijkant van zijn hoofd, en stuiterde via de schouder van de verdediger over de doellijn. De score was geopend. 0-1.

Helaas duurde het niet lang, of het antwoord van Altius kwam als donderslag bij heldere hemel. Job, vandaag spelend als linksback, gleed als een heuse verdediger richting de bal en tikte deze weg bij de aanvaller van Altius. Hij hield zijn benen nog in, maar de speler zocht Job op. Hij ging naar de grond en de scheidsrechter, zo wispelturig als de beste man vandaag was, gaf een vrije bal. De bal werd geschoten en veranderde via Hip’s rug van richting. De bal schoot nipt onder de lat door, en over de vingers van keeper Dirk. 1-1.

Eemdijk 4 kreeg steeds meer kansen, mede dankzij de snelheid van Ongze Willempie, die de verdediging elke keer voorbij rende, maar vergat de actie te verzilveren. Gelukkig kon hij niet veel later toch de stempel op de wedstrijd drukken, toen hij de bal in de ‘zestien’ van Altius ingespeeld kreeg van Huub. Hij kreeg alle tijd en ruimte, draaide om zijn as en plaatste de bal in de rechterhoek. 1-2. Eemdijk leidde de wedstrijd weer.

Het werd als snel duidelijk dat Eemdijk 4 deze wedstrijd moest winnen. Eemdijk 4 was gretig. Gretiger dan de thuisploeg en dat bleek ook in alles. Daarentegen was de 1-2 voorsprong nog te klein om rustig achterover te zitten en te genieten van het voetbal. Er moest gestreden worden om de voorsprong te vergroten en de punten binnen te halen. Dit moest gebeuren in de tweede helft en dus zochten de teams na 45 minuten de kleedkamers op.

De tweede helft duurde het weer even voordat Eemdijk 4 op dreef was. Dit moest de helft worden dat Eemdijk 4 standhield en wellicht zelfs het puntenaantal kon uitbreiden. Met de vorige wedstrijd tegen Altius in het achterhoofd moest Eemdijk 4 niets aan het toeval overlaten. Er moest geknokt worden voor elke bal, aangezien een ongelukje in een klein hoekje zit.

Zo kreeg Ongze Willempie een goede kopkans. De bal knalde hard tegen de rechterpaal, waarna deze bij Puk in de voeten belandde. Puk schoot zonder aarzelen de bal richting het doel, maar de bal werd van de lijn gehaald door de keeper. In derde instantie belandde de bal weer bij Ongze Willempie, die ‘m feilloos tussen de palen knalde. 1-3.

Vanaf dit moment was het zogenoemd prijsschieten voor de groenen. Altius maakte de ene na de andere fout en was zo nu en dan de kluts kwijt. Eemdijk bleef scherp en profiteerde van de situatie. Eemdijk speelde aanvallender en zelfs laatste man Mup pikte zo nu en dan een graantje mee in de voorhoede. Hij speelde MJ in op het middenveld en liep zelf vervolgens mee. MJ gaf de bal mee aan Huub, en Huub gaf een steekpass op de meelopende Mup. Mup schoof de bal vervolgens langs de keeper en zette zo zijn team op 1-4.

Waar dezelfde middag nog een loepzuiver doelpunt werd afgekeurd van Wortel, stond hij wel aan de basis van de volgende goal. Hij gaf een prachtige steekpass op Ongze Willempie, die in een één op één situatie met de keeper koelbloedig afmaakte. 1-5.

Altius kon de eer deze middag nog redden, na een vrije bal die “dood viel” in de zestien van Eemdijk en hier over de doellijn werd getikt. 2-5. Dit was maar een speldenprik in vergelijking met de mokerslag die Eemdijk 4 uitdeelde aan het team uit Hilversum.

Ook de hier opvolgende goal kunnen we toekennen aan Mup, die naast mede-topscorer Vullis en deze middag Huub beschikt over een goede koptechniek. De prachtige vrije bal van Hip werd netjes binnen de palen gekopt. 2-6.

Altius was gebroken, maar gaf nog niet op. Het team probeerde zo nu en dan nog uit te breken, maar het was Eemdijk 4 die heer en meester was. Er konden zelfs nog grapjes gemaakt worden over wie de volgende goal ging maken. “Alle ballen op Jordy!” klonk het in de slotminuten. En zowaar gaf Ongze Willempie een prachtige voorzet, over de verdediging recht op borsthoogte van Jordy. Jordy sprong op en tikte met de binnenkant van zijn rechtervoet de bal netjes in de linkerhoek en de keeper was gezien. Een gejuich van jewelste klonk over het sportpark. 2-7.

Een mokerslag die wel eens het einde van het kampioenschap kan betekenen voor Altius. Iets zegt me dat we wel een kratje bier hebben verdiend van TOV, die al met één been in het kampioenschap staat. Nu drie weken wachten op de eerstvolgende wedstrijd.

Geef een antwoord