Eemboys 3 – Eemdijk 4 (2-3)

In 2017 is Eemdijk 4 nog ongeslagen. Niet altijd door oogstrelend voetbal, maar wel op karakter. En Wellicht ook een beetje geluk hier en daar, maar dat tekent de voetbalsport. Zaterdag 18 maart 2017 mocht Eemdijk 4 aantreden bij en tegen Eemboys 3, in Baarn. Waar TOV een van de grotere clubs is in Baarn, is Eemboys misschien wel de kleinste. Met één veld wisten we gegarandeerd dat we op het hoofdveld mochten voetballen. Vaak is het hoofdveld het beste veld van de vereniging, maar in dit geval was het ook een gevalletje “koeien eraf trappen en voetballen”. Het gras was lang, het veld ongelijk en vol pollen, en dan spreken we nog niet eens over de drassige gedeeltes, die ons doen denken aan de moerassen in films. Kortom: een zwaar veld.

Het beloofde in ieder geval een zware wedstrijd te worden. Eemboys kan Eemdijk voorbij gaan op de ranglijst, en kan een einde maken aan de ‘winning streak’ van de groenen. Uiteraard niet zonder slag of stoot, aangezien Eemdijk 4 zich niet zo snel gewonnen geeft.

De wedstrijd begon om 11:00 uur. Ook al is het overgrote deel van Eemdijk 4 dan al uren in de benen, is het nog steeds in de ogen van de groenen een belachelijke tijd. Het weer was nat en druilerig en de aftrap was een feit. In het begin van de wedstrijd wist Eemdijk 4 hier en daar de gaten te vinden in de verdediging van Eemboys. Helaas ontbrak het aan scherpte in de steekpasses en in de aannames, aangezien Eemdijk 4 al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kon komen.

Het was Eemboys die de score opende deze middag, vrij vroeg in de wedstrijd. Een van de spelers kon op randje zestien naar binnen trekken, maar werd aan de verkeerde kant verdedigd. Dit resulteerde in een open schotkans, waar de beste jongen van profiteerde. Hij krulde de bal netjes richting de tweede paal. De bal kaatste via de paal over de doellijn. Keeper Dirk was kansloos. 1-0.

Vanaf dat moment was het aanpoten voor Eemdijk 4. Niet dat het team geen kansen kreeg, maar ook dat het elk moment vanuit een tegenaanval een tegendoelpunt om de oren kon krijgen. Ondanks het goede spel van Booka en Job in de achterhoede.

Het duurde even voor Eemdijk antwoord kon geven op de vroege achterstand. Eemdijk 4 probeerde het wel, maar miste de finesse om de acties tot een goed einde te brengen. WB kreeg over de linkerkant nog een prachtige pass, waardoor hij op kon lopen tot enkele meters voor de keeper van Eemboys. Hij zag bij de tweede paal MJ al vrij lopen en gaf de bal voor het doel langs op MJ. Helaas iets te scherp, waardoor MJ hier net niet bij kon.

De frustraties liepen op, en dat was vervolgens te merken in het schot van Japio deze eerste helft. Japio had de bal buiten de zestien, draaide om zijn as, aarzelde geen moment en schoot de bal vanaf een meter of 25 har richting het doel. De bal vloog als een raket naar de kruising. De keeper dook nog, maar was kansloos. De bal vloog hard in de kruising. Een luid gejuich klonk over het sportpark. Japio zette de gelijkmaker op het scorebord, met deze fantastische knal. Gegarandeerd de mooiste goal van deze wedstrijd. 1-1.

Eemdijk 4 kreeg weer iets meer grip op de wedstrijd, maar kon dit niet omzetten naar een uitbreiding van de score. Het fluitsignaal klonk en beide teams bezochten de kleedkamers.

De wissels werden besproken en de tweede helft ving aan. Eemboys zette flink druk op Eemdijk 4, maar de groenen wisten hier wel raad mee. Ondanks dat op bepaalde momenten Eemdijk 4 met de schrik vrij kwam, door uitstekend keeperswerk van Dirk, was het wel oppassen geblazen. Eemdijk moest snel die voorsprong pakken, aangezien een ongelukje in een klein hoekje zit; die tweede goal van de thuisploeg is zo gemaakt.

Eemdijk 4 bleef doorvechten. Misschien niet altijd even handig, maar het wierp wel zijn vruchten af. Japio kwam zo oog in oog met de keeper, op de linkerkant. Japio had de hoek voor het uitkiezen, maar was niet scherp genoeg in de afronding. Hij plaatste de bal teveel door het midden, waardoor de keeper de bal van de lijn kon halen. Het geluk was op dat moment wel aan de groene zijde, aangezien de bal van de keeper’s voeten stuiterde. Deze kwam recht voor de voeten van Vullis, die de bal vervolgens over de doellijn kon plaatsen. Eemdijk 4 leidde de wedstrijd plotseling. 1-2.

Beide teams kregen nog wat kansen om de scores uit te breiden. Gizmo, ondertussen ook weer een vaste kracht geworden bij Eemdijk, kreeg de bal nog diep gespeeld, maar miste de snelheid om de bal vervolgens te verzilveren. Ook WB werd de diepte in gestuurd en kon op snelheid met de bal richting het doel lopen. De keeper kwam iet uit zijn doel, dus tikte WB de bal nog eenmaal voor zich uit, de zestien in. De bal rolde net iets te hard, waardoor een van de verdedigers van Eemboys een uitstekende sliding maakte en de bal voor de voeten van WB over de achterlijn schoot.

Het was uiteindelijk Japio die er na veel duw en trekwerk in slaagde. Japio passeerde de verdediging, maar die bleef in zijn nek hijgen. Net vóór de zestien werd hij bijna neergehaald, maar zoals we Japio allemaal kennen bleef hij op zijn benen staan. De scheidsrechter kende de voordeelregel toe. Al strompelend, in duel met zijn directe tegenstander stapte Japio het keepergebied binnen. Waar het erop leek dat Japio de bal kwijtraakte, door zijn instabiliteit en de tegenstander die vol in duel was, kon hij op het laatste moment nog zijn voet tegen de bal zetten. De bal rolde vervolgens langs de keeper, die op het verkeerde been werd gezet. De bal rolde over de doellijn en Japio slaakte een zucht van opluchting. 1-3. Hij plofte op de grond en kon zijn geluk niet op.

In de slotminuten was het nog flink aanpoten voor Eemdijk 4, aangezien Eemboys alles op alles zette om het tij te keren. Dit resulteerde in een tegendoelpunt, 2-3, maar dat was dan ook de laatste goal van deze middag. Ver in de blessuretijd klonk het verlossende fluitje van de scheidsrechter. Eemdijk 4 nam de drie punten mee naar huis en is al maanden ongeslagen.

Geef een antwoord