Eemdijk 4 – SDO 4 (4-0)

Op een zonovergoten prachtige dag troffen Eemdijk 4 en SDO 4 elkaar weer in deze competitie. Deze keer op sportpark De Vinken, in Bunschoten. Omdat het eerste van Eemdijk deze middag ook moest voetballen, ving de wedstrijd iets eerder aan dan de normale 12:30 uur.

Vanaf minuut één werd al duidelijk dat dit een schim van het SDO was als toen in Bussum. Eemdijk 4 had deze middag weinig moeite met de bezoekers. De groenen hadden de situatie volledig onder controle. Met name de eerste helft had keeper Casper op doel weinig te doen, aangezien de verdediging van Eemdijk 4 als een huis stond. Booka, Job, Rikea en WB waren de “Berlijnse Muur tussen de lijnen”. Zij kregen ondersteuning van de middenvelders, waar ook Huub weer van de partij was na een indrukwekkende wedstrijd de week ervoor.

Het was dan ook Eemdijk 4 die vele kansen kreeg deze eerste helft. Van enkele afstandsschoten vanaf randje zestien, tot schoten voor open doel die rakelings langs de paal over de achterlijn verdwenen.

Toch was het Eemdijk 4 die vandaag de score opende. Vanuit een hoekschop vanaf de linkerkant, plaatste Japio de bal bij de tweede paal op het hoofd van Vullis. Vullis kopte de bal naar beneden, waardoor de bal vóór de doellijn opstuiterde. De verdediger op de lijn kon daardoor net niet bij de bal met zijn voeten en zag de bal tussen de palen verdwijnen. Eindelijk scoorde Vullis weer eens met zijn hoofd. 1-0.

Eemdijk 4 bleef aandringen en had deze eerste helft volledig onder controle. Zo kreeg Vullis de bal op randje zestien ingespeeld. Met de buitenkant van zijn rechtervoet schoot de hij de bal hoog richting de rechterkant van het doel. De keeper zag de bal over zich heen zweven en vervolgens onder de lat in het doel. Een prachtige goal, die met een beetje geluk het net deed bollen. 2-0.

De kleedkamer werd bezocht en de thee werd gedronken. De wissels werden besproken en Eemdijk 4 maakte zich geen zorgen. Als de groenen op dezelfde voet verder gaan, blijven de drie punten op De Vinken.

De tweede helft was SDO gretiger. Eemdijk 4 kwam vanaf het begin van de tweede helft onder druk te staan. SDO zag dat ze wat moesten doen om niet geheel overlopen te worden. Zo kwam Eemdijk 4 tot tweemaal toe met de schrik vrij. Tot twee keer zat Casper er uitstekend bij, wat betekende dat Eemdijk 4 zijn voorsprong behield. Zo nu en dan was het even de billen bij elkaar knijpen, aangezien SDO er alles aan deed om een inhaalslag te maken.

Het was vervolgens Eemdijk 4 die stand hield en de score wist uit te breiden. Wortel wist enkele verdedigers te passeren op de rand van het keepergebied van SDO, en zag Japio en Vullis vervolgens vrij lopen. Het duurde iets te lang, waardoor de twee spitsen van Eemdijk buitenspel liepen. Wortel passeerde nog enkele spelers al zigzaggend en ging alleen op de keeper af. Het leek allemaal in ‘slow motion’ te gaan, aangezien Wortel er zijn tijd voor nam. De keeper dook naar de bal, maar Wortel liep de bal langs de keeper en kon deze vervolgens over de doellijn tikken. Alsof hij een marathon had gelopen, stortte Wortel opgelucht ter aarde en juichte voor zijn perfecte actie. 3-0.

Vanaf dit moment lieten spelers van SDO hun hoofd zakken en was het team uit Bussum gebroken. Eemdijk had de controle weer terug en deed er vervolgens nog een schepje bovenop, door een vierde treffer te maken. Deze keer was het Japio, die deze tweede helft wat ongelukkig speelde en legio kansen niet wist te verzilveren. Deze keer was het een intikker, die niet mis kon… maar dat was wel de vierde van deze middag. 4-0.

Het was de tweede week achter elkaar dat Eemdijk vier goals maakt. Dit brengt Eemdijk 4 op de vijfde plek. Een zogenoemde middenmoot! Zaterdag mogen de groenen het weer een keer buiten het eigen dorp proberen, bij Eemboys… die afgelopen zaterdag een punt pakte bij de koploper.