Eemdijk 4 – IJsselmeervogels 6 (2-1)

Onder het mom van “liever laat dan nooit”, hier het verslag van anderhalve week geleden tegen IJsselmeervogels. Eindelijk. Na een winterstop van minimaal twee maanden mocht de groene formatie weer aantreden op de groene velden. Een wedstrijd met een extra lading, aangezien IJsselmeervogels 6 de tegenstander deze middag was. Een heuse dorpsderby. IJsselmeervogels 6 heeft een paar goede (dragende) spelers in het team en was genomineerd voor het kampioenschap, dus het beloofde een zware middag te worden voor de Diekers.

De wedstrijd begon om 12:30 uur. Met een volle bank startte Eemdijk 4 aan de wedstrijd. Het werd al snel duidelijk dat Eemdijk 4 het deze middag makkelijker had dan de vorige ontmoeting begin december 2016. Het werd uiteindelijk 2-0 voor de ‘rooien’ van IJsselmeervogels. Daar moesten de groenen aardig aanpoten en kreeg Eemdijk weinig tot geen kansen.

Deze middag was het Eemdijk 4 die de overhand had op het veld. De eerste helft kreeg IJsselmeervogels weinig kansen. Een verdwaald afstandsschot behoorde tot de gevaarlijkste kansen van de rooien. De verdediging van Eemdijk 4 stond als een huis, onder leiding van Mup, en met Jan Ommen als voorstopper. Linksback stond WB en rechtsback beproefde Rikea zijn geluk.

De grootste kans deze eerste helft kwam van de voet van Ongze Willempie. Hij kreeg de bal in de diepte gespeeld, en trok een sprint richting de bal. De keeper van IJsselmeervogels, die na de wedstrijd zijn gal spuwde over de arbitrage, kwam uit maar zag dat Ongze Willempie sneller was. Hij werd gepasseerd en telde de goal al. Ongze Willempie schoot de bal vervolgens richting het doel, maar zag de bal voorlangs schieten.

Hierna raakte Eemdijk 4 in een kleine dip en trokken de rooien de wedstrijd naar zich toe. Gelukkig klonk niet veel later het fluitje van de scheidsrechter. De kleedkamers werden opgezocht. Eemdijk 4 had de betere papieren deze middag. Dit kon Eemdijk 4 eigenlijk niet meer uit handen geven. Als er zo werd gevoetbald als de eerste helft, was het slechts een kwestie van tijd of Eemdijk 4 kwam op voorsprong…

De tweede helft ging Eemdijk 4 op dezelfde voet verder, en kreeg zowaar weer grote kansen. Na een kleine tien minuten kreeg Eemdijk 4 een grote kans. Ongze Willempie, zo snel als hij is, sprintte het keepergebied van IJsselmeervogels in. Vullis was ondertussen meegelopen en schreeuwde om de bal. Hij stond er goed voor en kon de bal zo over de doellijn tikken. Net wanneer Ongze Willempie de bal breed wilde leggen, werd hij onderuit gehaald. IJsselmeervogels zette de tegenaanval in. Via de zijkanten liepen de rooien op, waar AzAri ietwat te vroeg instapte. Hij zag zijn directe tegenstander vervolgens richting het keepergebied van Dirk rennen. Dirk werd gepasseerd en plots, tegen alle verwachtingen in, stond Eemdijk 4 met 0-1 achter.

Vanaf de zijlijn werd gevloekt en getierd. Een tegendoelpunt die als een donderslag bij heldere hemel kwam. Eemdijk 4 hield zijn hoofd omhoog en probeerde met man en macht het tij te keren. Langzaamaan kreeg Eemdijk 4 weer grip op de wedstrijd. De laatste tien minuten was het flink aanpoten voor IJsselmeervogels, aangezien Eemdijk 4 met man en macht druk zette op de verdediging van IJsselmeervogels.

Vanuit een hoekschop kwam de bal voor de tweede voorbij de tweede paal, waar WB stond opgesteld. WB probeerde de bal over zijn directe tegenstander te schieten, maar slaagde hier niet in. Sterker nog, de rode verdediger greep naar de bal boven zijn hoofd in een reflex en zag de bal vervolgens belanden op “de stip”.

Eemdijk 4 kreeg een penalty. Hip, de standaard penaltynemer van Eemdijk 4, die ook nooit mist, zat op de bank. Mup nam zijn taken over en schoot zonder enige twijfel de bal tussen de palen. De wedstrijd lag weer helemaal open met dit gelijkspel. 1-1. En dat in de slotminuten van de wedstrijd.

Alsof dit niet genoeg was, werd Ongze Willempie weggestuurd in een opvolgende actie. Hij trok het keepergebied in van IJsselmeervogels en liep richting het doel. Van achteren kreeg hij een sliding op de enkels, waar de verdediger aangaf dat hij de bal ook raakte. De scheidsrechter aarzelde geen moment en gaf Eemdijk 4 weer een penalty. IJsselmeervogels was het hier niet mee eens, en dat terwijl Ongze Willempie in de week hierna met een dikke, opgezwollen enkel liep. Daarentegen kwamen de rooien ook goed weg in het begin van de tweede helft, waardoor het geklaag eigenlijk onterecht was.

Mup legde de bal weer op de stip en schoot netjes in de hoek. Dezelfde hoek als voorheen. De keeper dook nog, maar de bal was strak in de hoek. Eemdijk 4 leidde de wedstrijd met 2-1.

IJsselmeervogels probeerde nog een tegenaanval op te zetten, maar Eemdijk 4 parkeerde de bus. Hierdoor bleef de eindstand 2-1 en pakte Eemdijk 4 de eerste drie punten in jaren tegen IJsselmeervogels.