IJsselmeervogels 6 – Eemdijk 4 (2-0)

Zaterdag was de kraker van deze competitie. Niet zozeer om het kampioenschap of om de eerste plek, maar om de eer in het dorp. Een heuse dorpsderby in deze vijfde klasse reserve. IJsselmeervogels 6 tegen Eemdijk 4, op de rode zijde van de Westmaat in Bunschoten. Wie pakt die drie punten? Wie heeft de beste papieren?

De wedstrijd begon om 15:00 uur. Aangezien het vaak een ons-kent-ons-cultuur is in Bunschoten, was het ouwe-jongens-krentenbrood toen de twee teams elkaar begroetten. Het team van IJsselmeervogels is een oude bekende van de meesten van Eemdijk 4. Maar voor negentig minuten even niet!

De eerste helft was het flink aanpoten voor Eemdijk 4. IJsselmeervogels 6, vorig jaar het vijfde van “de rooien”, komt uit de vierde klasse en is een fysiek sterk team met individueel goede spelers. In het begin van de wedstrijd was het vooral Eemdijk 4 die verdedigde. Deze eerste helft wist keeper Dirk zijn team een aantal keer te redden van een achterstand. Een schot op doel werd gekeerd door Dirk, waar in tweede instantie de bal wel tussen de palen werd geschoten. De bal werd afgekeurd, aangezien de doelpuntenmaker buitenspel stond.

Ook wist Mup een schot over de verdediging nipt van de lijn te halen. De actie liep af met een sisser. Eemdijk 4 kreeg weinig kansen. Tot overmaat van ramp kregen de groenen ook nog een spreekwoordelijke klap in het gezicht, toen Japio vervroegd het veld verliet door een blessure.

De eerste helft werd uitgezongen, en IJsselmeervogels was de bovenliggende partij. Ondanks dat Eemdijk 4 niet kon scoren, kreeg IJsselmeervogels de bal ook niet tussen de palen. De kleedkamers werden dus na drie kwartier bezocht met een brilstand.

De tweede helft werden de fouten afgestraft door IJsselmeervogels. Een inworp van Mouse naar WB werd onderschept, en WB was gezien. De beste jongen wist op te stomen en plots stond IJsselmeervogels op eigen grond met 1-0 voor op de groenen. Hoe de goal precies viel, kon vreemd genoeg niemand zeggen na afloop.

Eemdijk 4 kon geen kans creëren en vocht tegen de bierkaai. Zo was daar de tweede goal van deze middag, maar niet door toedoen van IJsselmeervogels. Tenminste, niet direct. De bal viel hoog in de zestien van Eemdijk 4. Booka, vandaag op rechtsback als vervanger van de uitstekend spelende H.W.D. de eerste helft, kon de bal wegkoppen en stond al klaar om zijn hoofd tegen de bal te drukken. Keeper Dirk schreeuwde “Los!”. Booka, zo gehoorzaam als hij is, kroop ineen, aangezien dat het enige was wat hij nog kon doen. Keeper Dirk verkeek zich op de bal en kon deze niet wegstompen. De bal belandde op de onderrug van Booka en stuiterde vervolgens langs de paal over de doellijn. 2-0.

Eemdijk 4 probeerde met man en macht nog een puntje te pakken en kreeg nog wat kansjes, maar het was allemaal tevergeefs. IJsselmeervogels was de terechte winnaar.De dag werd afgesloten met een 2-0 verlies.

Het hoogtepunt was het kratje bier die oudgediende Floepie als Sinterklaascadeautje schonk aan zijn oude team.

Geef een antwoord