Zuidvogels 5 – Eemdijk 4 (2-7)

We zitten in oktober en het weer is nog steeds aangenaam. Er zijn nog geen sporen van de herfst waargenomen. Ook op deze eerste dag van oktober is het weer nog prima te doen. Niet koud, niet te warm; heerlijk voetbalweer. Eemdijk 4 mocht vandaag de derde competitiewedstrijd spelen. De tegenstander van vandaag waren wederom de Taatjes uit Huizen. Nu van de buren van de tegenstander twee weken geleden: De Zuidvogels 5. Weet Eemdijk 4 hier nu de drie punten te winnen en mee te nemen naar Bunschoten? Of wordt het wéér gelijkspel…?

De wedstrijd ving deze middag om 16:30 uur aan. Met zinnen als “het is al bijna zondag” en “ik had rond deze tijd al dronken kunnen zijn” werd het ongenoegen geuit door de Diekers, die gewend zijn te spelen om 12:30 uur.

Eemdijk 4 was deze middag weer op volle sterkte. Vullis en Japio in de spits, geholpen door ‘Ongze Willempie’, Wortel weer meespelend op het middenveld, en Dirk weer op doel. De rest van de posities zijn ouwe jongens krentenbrood. De scheidsrechter, coach van een van de teams van Zuidvogels, kwam op voorhand al de kleedkamer binnenlopen om aan te geven dat hij de wedstrijd leidt en dat hij een nette wedstrijd verwacht. “Ook ik kan fouten maken”, wist de beste man zichzelf in te dekken. Eemdijk 4 beaamde dit, niet wetende dat de beste man een zeer grove fout in het voordeel van Zuidvogels ging geven.

De wedstrijd ving aan. De eerste vijf minuten tastten beide teams de situatie af. Nergens werden beide teams echt gevaarlijk en ging het gelijk op. Op het moment dat er geen vuiltje aan de lucht leek te hangen, kreeg een van de spelers van Zuidvogels de bal ingespeeld op de punt van de zestien van keeper Dirk. H.W.D. zag dat dit zijn tegenspeler was, maar was er net niet op tijd bij. De beste jongen leek de bal in eerste instantie helemaal verkeerd te raken, maar later bleek dat deze uitstekend met de buitenkant van de schoen werd geschoten. De bal draaide prachtig naar de tweede paal, richting de kruising. Dirk volgde de bal, maar zag deze vervolgens onder de lat in de kruising verdwijnen. Uit het niets stond het plots 1-0.

Eemdijk 4 stond weer op scherp en trapte af. Het duurde even voor de groenen de aansluitingstreffer vonden. Met Ongze Willempie in de voorhoede, en zijn snelheid in duels, was het maar een kwestie van tijd wanneer die eerste goal van Eemdijk 4 viel. Zo liep Ongze Willempie drie man voorbij, wat hij overigens deze wedstrijd wel vaker deed, en de verdediging zo de frustratie op de hals haalde. Op de achterlijn legde Ongze Willempie de bal terug, waarna deze bal na een kluts bij Wortel terecht kwam. Wortel aarzelde geen moment en plaatste de bal tussen de palen. 1-1.

Met deze gelijkstand kon Eemdijk 4 beginnen aan een rentree; het spel lag weer open. Eemdijk 4 vocht wat het waard was en kreeg niet veel later een hoekschop op links. Ongze Willempie nam plaats achter de bal en de groenen verzamelden zich in de zestien van Zuidvogels 5. De bal werd voorgegeven en bij de eerste paal kopte Japio de bal langs de eerste paal in het doel. Een prachtige goal, waar de keeper en de verdedigers te kijk werden gezet. Eemdijk 4 leidde de wedstrijd. 1-2.

Japio maakte plaats voor Vullis en Vullis drukte gelijk zijn stempel op de wedstrijd. Voor de zoveelste keer sprintte Ongze Willempie richting de achterlijn, zijn directe tegenstanders (welgeteld vijf man) voorbij, om vervolgens de bal terug te leggen op Vullis. Vullis kreeg alle ruimte en tijd en kon de bal zonder enige moeite binnenwerken. Eemdijk 4 bereikte hier weer een veilige marge van twee. 1-3.

Met deze stand betrad Eemdijk 4 de kleedkamers, waar Zuidvogels op het veld bij de dug-out bleef. De scheidsrechter a.k.a. coach van Zuidvogels was een veelzijdig man, en wist ook de thee te brengen bij Eemdijk.

De tweede helft waren er weinig veranderingen in het elftal van de groenen. Japio kwam het veld in voor Wortel, op het middenveld en op rechts vond ook een enkele wissel plaats. Aangezien de laatste wedstrijden is gebleken dat Eemdijk 4 niet scherp genoeg is na een rustperiode, werd dit ook weer beaamd binnen vijf minuten. In plaats van dat Vullis de stand op 1-4 zet, maar zijn actie gekeerd wordt door de paal, krijgt Eemdijk 4 plots een tegenaanval om zijn oren. Booka, vandaag met Mup spelend in de as van de achterhoede, was in duel met een van de spitsen van Zuidvogels. Hij wist zijn lichaam goed tussen de tegenstander en de bal te houden en leek de situatie onder controle te hebben. Een kleine miscommunicatie zorgde ervoor dat Dirk dacht dat Booka de bal terug ging leggen, waar Booka op zijn beurt weer dacht dat Dirk de bal kwam halen. Wat volgde was een gretige spits die langs Booka zijn voet tegen de bal zette en de bal langs Dirk plaatste. Plots stond het weer 2-3.

Even schoten bij menigeen de flashbacks naar de weken hiervoor door het hoofd, waar Eemdijk 4 elke keer eindigde in een 3-3 gelijkspel. Eemdijk 4 zat in een klein dipje en leek hier niet uit te kunnen komen. Zo werd er behoorlijk druk gezet op de verdediging van Eemdijk 4. Het middenveld werd al op het matje geroepen, aangezien het leek alsof Zuidvogels hier alle ruimte kreeg op te stuiven. Wat volgde was een goede steekpass door de verdediging van Eemdijk. Mup en Booka stonden er bij en keken naar de spits die plots op kon lopen naar keeper Dirk. Dirk kwam uit zijn doel. De aanvaller schoot de bal hard op doel, maar Dirk tikte de bal met een kattenreflex subliem over. Tot tweemaal toe wist Dirk zijn team van de gelijkmaker te redden.

Het liep niet bij Eemdijk 4. Japio wist dit ook en kon zijn draai niet vinden op het middenveld. Hij gaf het stokje door aan Wortel. Vanaf dat moment kreeg Eemdijk 4 weer grip op de wedstrijd. Er ontstond weer wat rust in het spel, en de kansen volgden.

Ongze Willempie was op snelheid en liep op naar het doel. Hij werd onderuit gehaald en kreeg een vrije bal… buiten de zestien van Zuidvogels. Waar menigeen dacht dat de overtreding binnen het keepergebied werd gemaakt, besliste de scheidsrechter de bal buiten het doelgebied te leggen. Eemdijk 4 gaf de arbiter van dienst het voordeel van de twijfel, maar trok deze twijfel een moment later in twijfel. Wederom trok Ongze Willempie het keepergebied in en kon hier de score uitbreiden. Van achteren werd hij hard neergehaald. In de achterhoede van Eemdijk 4 kon de ‘tik’ op de schoenen gehoord worden. Waar bij de eerste overtreding nog een twijfel ontstond, was dit een zuivere penalty. De scheidsrechter keek strak voor zich uit en verroerde geen vin. Zuidvogels kwam hier me de schrik vrij, aangezien de scheidsrechter hier geen penalty gaf en hiermee de geloofwaardigheid verloor. Van alle kanten werd de scheidsrechter gevraagd om uitleg, maar deed net of zijn neus bloedde. Na de wedstrijd wist hij nog te reageren “ah joh, maakt het uit met deze stand?”. Een reactie waarvan je weet dat de beste man goed wist dat hij fout zat.

Waar Eemdijk 4 in het begin zwaar onder druk stond, konden de groenen nu eindelijk zelf weer het spel bepalen. Vullis gaf een lange bal op Ongze Willempie, die alleen op de keeper afliep. Hij schoof de bal langs de keeper. De keeper raakte de bal nog wel, maar zag deze achter zich over de doellijn verdwijnen. 2-4.

Een moment later krijgt hij een steekpass van links naar rechts en rent op met de bal. Vullis loopt mee. Ongze Willempie heeft zijn puntje gepakt, dus geeft de beurt door aan Vullis. Dat terwijl Japio vanaf de kant schreeuwt dat hij voor eigen succes moet gaan. Vullis rondt af en de stand is plots 2-5.

Zuidvogels is helemaal de kluts kwijt; gebroken. Nergens komen ze meer aan de bak en de ene na de andere goal krijgen ze om de oren. Japio komt weer in het veld, maar nu op zijn eigen plek in de voorhoede. Het is al gelijk duidelijk dat deze positie hem beter ligt. Japio geeft de bal aan Ongze Willempie, die vervolgens weer een speler of vijf voorbij rent, inclusief de linksback van Zuidvogels. De keeper kwam al uit zijn doel en de verdedigers hadden alleen oog voor Ongze Willempie. Japio krijgt de bal ingespeeld en verzilvert zijn kans. 2-6.

Puk, vandaag spelend op de rechtshalf positie, stond aan de basis van de eerstvolgende goal. Op de rechterhoek van het keepergebied van Zuidvogels kreeg de verdediging de bal niet weg. De bal stuiterde op, en Puk kopte de bal opzij. De bal viel op de borst van Japio, die twee stappen opzij zet in het keepergebied. Japio schiet en plaatst de bal via de paal in het doel. 2-7.

Eemdijk 4 pakt hier zijn eerste overwinning, en is in competitieverband sinds zaterdag 02 april 2016 ongeslagen! Eemdijk 4 zit in een stijgende lijn en is gestegen naar de vierde plek. Iets waar Eemdijk 4 al minimaal een jaar niet heeft gestaan! Zaterdag aanstaande speelt Eemdijk 4 thuis de kraker tegen koploper Eemboys 3.

Wortel trakteerde achteraf zijn team op een ware “eerste-goal-krat”. Keeper Dirk trakteerde vervolgens iedereen op een ander rondje…

dirknaaktopfiets

Geef een antwoord