OSO 2 – Eemdijk 4 (3-3)

Spannend tot de laatste minuut. De eerste competitiewedstrijd was een kraker van jewelste. Waar van tevoren niet verwacht werd dat de wedstrijd zo ging eindigen, zo werd de neutrale toeschouwer getrakteerd op een enerverende wedstrijd. Een wedstrijd vol doelpunten en mooie acties. Prachtige kansen en grote missers. De wedstrijd OSO 2 tegen Eemdijk 4 was een mooie wedstrijd, waar de einduitslag zowel verrassend als terecht was.

Om 12:00 uur ving de wedstrijd aan in Loosdrecht. Waar in de voorbereiding, tijdens de warming-up, hardop werd gedacht “volgens mij is dit een goed team”, bleek niets minder waar te zijn. Vanaf de eerste minuut bleek dat OSO zich niet snel liet kloppen. De thuisploeg zette gelijk druk en Eemdijk 4 moest gelijk aan de bak. Twee vroege voorzetten zetten de spitsen voor keeper WB, die vandaag wederom onder de lat mocht staan bij afwezigheid van keeper Dirk. Beide kansen liepen af met een sisser; buitenspel.

Het werd al snel duidelijk dat de scheidsrechter geen thuisfluiter was. Met hier en daar een complimentje kreeg Eemdijk 4 vaak het voordeel van de twijfel. Daarentegen moest Eemdijk 4 knokken voor elke bal. OSO speelde fysiek en daar moesten de groenen op acteren. OSO speelde veel naar voren en had dan ook vaak in de voorhoede een man meer. Door positioneel goed voetballen en door honderd procent inzet van zowel het middenveld als de verdediging van Eemdijk 4, konden de groenen vele aanvallen afslaan.

Naarmate de tijd vorderde kreeg Eemdijk 4 de situatie onder controle. De groenen speelden niet meer achter de feiten aan en creëerden zelf vervolgens de nodige kansen. Een afstandsschot van MJ belandde via de keeper op de lat. Eemdijk rook bloed en zag in dat de achterhoede te passeren was. “Jullie waren effectief”, zei een van de spelers na de wedstrijd. Dat bleek wel toen Eemdijk de eerste de beste kans wist te verzilveren.

Vullis, in de voorbereidingen effectief tegen Eemdijk 6 en Eemdijk 7, gaf een voorzet aan Japio. Japio had een verdediger in de rug en nam de bal aan. Hij draaide om zijn tegenstander en schoot vervolgens de bal in de rechterhoek; links van de keeper. Tegen de verwachtingen in leidde Eemdijk 4 de wedstrijd met 0-1.

Doordat OSO redelijk aanvallend speelde, kreeg Eemdijk voorin alle ruimte. Als Eemdijk een keer met een man extra door stoof naar voren, had Eemdijk goede kans om de score uit te breiden. Zo gebeurde dat vervolgens ook. Mup, fungerend als laatste man of voorstopper, kon tot de middenlijn oplopen. Hij gaf een lange bal op Vullis. Vullis ziet Japio vrij staan en schiet de bal naar zijn medespits. Mup was ondertussen opgelopen tot het keepergebied van OSO en kreeg de bal ingespeeld van Japio. Mup kreeg de ruimte en kon zo de score op 0-2 zetten. Een verrassende voorsprong…

Vanuit een dood spelmoment werkte de thuisploeg aan een inhaalslag. Vanuit een hoekschop werd de bal door een van de spitsen gekopt, via de grond. De bal stuiterde, maar met een reflex tikte WB de bal van de lijn. De bal ging richting de achterlijn, de paal schampend, maar Bullet zag de bal zijn kant op gaan. Ook deed hij zijn arm omhoog, uit een reflex, maar nam wel de bal mee. Zo tikte hij de bal in de kruising. Met dom geluk voor OSO stond de stand plots 1-2. Niet meer zo veilig, één punt verschil.

Een bijzonder moment was het wisselbeleid van de Loosdrechters. De heren waren er heilig van overtuigd dat je net als bij zaalvoetbal in en uit het veld mag lopen, en zo onaangekondigd de spelers mag wisselen. Geheel terecht ging Hip verhaal halen bij de scheidsrechter, maar die wuifde het weg. De beste man nam het niet zo nauw met de regels. “Een minuut of twee met dertien man in het veld moet kunnen”, vond hij.

Met deze stand werd de rust ingeluid. Eemdijk was er niet gerust op, aangezien er nog van alles kon gebeuren de tweede helft. Aangezien het team vaak na een rustperiode de eerste paar minuten moet zoeken naar de focus, zo startte Eemdijk 4 gelijk sterk. Gelijk scherp, zonder teveel weg te geven.

In tegenstelling tot de statistieken van de wedstrijden hiervoor speelde Eemdijk 4 scherp. Zo waren het de groenen die deze tweede helft de score wederom openden. Hip schoot de bal uit en haalde Japio over de middenlijn. Japio legt de bal terug op MJ en loopt gelijk op. Met een hoogstaand “wippertje” plaatst MJ de bal prachtig over zijn directe tegenstander in de voeten van Japio. Japio aarzelt geen moment en neemt de bal direct op de voet. Hij schiet de bal over de uitgekomen keeper en de bal stuitert onder de lat door tegen het net. 1-3.

Japio is op dreef en weet met vechtersmentaliteit wederom een kans uit de situatie te halen, maar schiet met links net naast.

OSO merkt dat ze een tandje erbij moet zetten, en dat werpt uiteindelijk zijn vruchten af, als Eemdijk 4 even een momentje niet volledig geconcentreerd en georganiseerd werkt op het veld. Via de rechterkant nadert OSO het keepergebied van Eemdijk. Nog voordat de beste jongen bij de achterlijn is, en enkele verdedigers van Eemdijk is gepasseerd, geeft hij de bal voor. De bal schiet voor het doel langs naar een aanvaller bij de tweede paal. Booka verdedigde de speler aan de verkeerde kant, waardoor hij de bal binnen kon tikken. Tegen het dak van het doel. Booka baalde, maar er was nog geen man overboord. 2-3.

Eemdijk 4 kreeg meerdere kansen om de score uit te breiden, maar verzuimde de kansen te verzilveren. Zo kreeg Vullis deze middag enkele loepzuivere kansen. Een van de aanvallen belandde hard op de paal. De tweede kans kreeg Vullis de bal ingespeeld over de breedte van Japio. Vullis stond er niet geheel sterk voor, in tegenstelling tot D.J., die meerdere keren hard zijn naam over het veld scandeerde. Vullis gaf hier geen gehoor aan en ging voor eigen succes. De bal belandde naast het doel.

OSO zag dat er meer te halen was. Eemdijk mistte enkele wisselspeler, waardoor Eemdijk door de extreem hete weersomstandigheden tegen de bierkaai vocht. Eemdijk deed er in de slotminuten alles aan de gelijkmaker te verijdelen. Rikea, vandaag net als zijn medespelers sterk in de duels, kopte de bal hoog in de lucht voor de aanvaller zijn hoofd weg middels een sprong, waar zelfs Ronaldo even moest slikken. Zo bleef het tot in de blessuretijd, die wel twintig minuten leek te duren, aanpoten. Tot dat ene moment…

De bal ging rond de zestien van Eemdijk als een pingpongbal heen en weer. Plots viel de bal bij de aanvaller van OSO, die de hele wedstrijd al een pak zuurtjes tussen zijn kaken bewaarde. De aanvaller had Hip in de rug en kopte de bal direct door. Zowel Hip als WB werden verrast en zo kopte hij de bal tussen de palen. 3-3.

Dit was gelijk de eindstand. Het was moeilijk te bevatten dat Eemdijk de drie punten in de laatste minuten uit handen kon geven. Mup was furieus op zijn mede-verdediger. Een ongelukje zit in een klein hoekje…

De eerste punt is binnen. Op naar de volgende wedstrijd, tegen de Taatjes van Huizen.

Na de wedstrijd werden de “eerste-doelpunt-kratten” gehaald door de goalgetters van deze middag. Het seizoen is geopend. Dat we maar zoveel mogelijk kratten bier mogen ontvangen.

Geef een antwoord