Nabeschouwing V.V. Eemdijk Seniorentoernooi 2016

Het Seniorentoernooi zit er weer op. Net als elk jaar was het weer een drukte van jewelste en was het zeer gezellig. Teams van onder andere Eemdijk, IJsselmeervogels, Spakenburg, DTS en Nieuwland streden om die felbegeerde bokaal, en die eer die je kan behalen op zo’n toernooidag.

Eemdijk 4 streed ook mee en probeerde net als voorgaande jaren een prijs in de wacht te slepen, maar dit bleek moeilijker dan gedacht.

De eerste wedstrijd was om 11:55 uur, tegen Eemdijk 6. Eemdijk 4 hield stand tegen de heren van Eemdijk 6, maar de tegenstander speelde slimmer. De bal werd afgepakt van Hip, waarna de spits van Eemdijk 6 werd ingespeeld. Met alleen nog Mouse voor zich zette de spits de sprint in en liep Mouse eruit. “Ik verkeek me op zijn snelheid”, wist Mouse te melden achteraf. De spits schoot de bal diagonaal langs Dirk. 0-1. Eemdijk 4 kon geen pot meer breken en dit was dus ook gelijk de eindstand.

De tweede wedstrijd begon veertig minuten na het eindsignaal van de eerste wedstrijd, om 13:10 uur. De tegenstander was Diek 2006. Het aloude bekende Eemdijk 5 van jaren geleden, met spelers die afgelopen jaar als gastspeler hebben gediend in het vierde; o.a. Bartsie, Johan, en medetrainers Robert en Patrick. Op doel stond Peter Schuit, die in deze wedstrijd een aanvaring had met WB.
De wedstrijd ging op en neer, maar geen van beide teams werd ergens gevaarlijk. Vullis, vandaag ook weer eens zijn groene shirtje aangetrokken, maakte zijn debuut en kreeg een mooie steekpass. Hij sprintte nog richting de bal, maar hield zich in. Was hij doorgelopen, had hij zomaar de beslissende goal kunnen maken. “Ik was bang dat Peter (de keeper, red.) uit zou komen, maar dat gebeurde niet”.
Er werd prima gespeeld, maar de grootste kans was die van tegenstander Patrick, die in de laatste minuut de bal hard op doel schoot. Het schot werd geblokkeerd door een uitstekend keepende Dirk, die de bal briljant van de lijn tikte. De eindstand was 0-0. De eerste punt is binnen.

Twintig minuten later, 14:00 uur, mocht Eemdijk 4 zijn laatste wedstrijd in de poule spelen. Deze keer tegen competitiegenoot Nieuwland 4. Eemdijk 4 wist tot twee keer toe in de competitie te winnen van Nieuwland, maar deze wedstrijd was een schim van de competitiewedstrijden. Eemdijk 4 kreeg nergens echt een kans op een voorsprong, maar kwam elke keer met de schrik vrij. Schoten op doel, een buitenspeldoelpunt, een bal voor het doel langs, allemaal kansen van Nieuwland 4. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een brilstand. 0-0. Weer een punt!

Met deze twee punten was een plek in de volgende ronde verkeken. Eemdijk 4 mocht nog penaltyschieten om te beslissen wie door mocht voor de vijfde of zesde plek. Het penaltyschieten was tegen, jawel, Eemdijk 2006. De strijd mocht nu vanaf zestien meter losbarsten.

De eerste penalty werd genomen door Nevers. Nevers plaatste de bal netjes en zeer koel tussen de palen. De keeper verkeek zich op de bal. 1-0.
Remco antwoordde daarop door de bal langs keeper Dirk te schieten. 1-1.
Hip nam plaats achter de bal en schoot deze hard tussen de palen. Onhoudbaar. 2-1.
Johan zette de stand weer gelijk door de bal in de rechterhoek te schieten. 2-2.
WB legde de bal op de stip en hoorde keeper Peter nog zeggen “ik pak je!”. Zonder twijfel en vol vertrouwen stuurde hij Peter de andere hoek in en plaatste zelf de bal in de linkerhoek. 3-2.
Marco plaatste de bal vervolgens langs Dirk. 3-3.
Mup legde de bal op de stip, maar schoot langs de verkeerde kant van de paal. Oehf. De stand bleef 3-3.
Patrick kon zijn team op voorsprong zetten, maar faalde. Hij schoot de bal hard tegen de lat. Het hele sportpark juichte. Harder dan bij elke goal. De stand bleef 3-3.
Vullis nam ook een penalty. Hij zette keeper Peter op het verkeerde been, maar kreeg de bal niet tussen de palen. Hij schoot tegen de paal en rolde vervolgens uit het doel. Nog steeds 3-3.
Ruud kon het afmaken. De laatste bal was voor hem, maar keeper Peter nam zijn plek in. Hij schoot de bal hard door het midden en Eemdijk 2006 won de penaltyreeks.

Eemdijk 4 mocht een tijdje later strijden om die felbegeerde zevende plaats, en deed dat met verve! Ondanks de vervroegde biertjes. Het team kwam op achterstand, maar zette dat niet veel later recht door niemand minder dan Vullis. Vullis onderschepte de bal, passeerde één van de verdedigers en plaatste de bal netjes in de korte hoek, langs de keeper. De bal raakte nog de paal, maar rolde uiteindelijk nog het doel in. 1-1. De stand bleef zo tot de laatste minuut. Hip mocht een vrije bal nemen vanaf een meter of twintig. Hij schoot de bal hard richting het doel, maar deze werd van richting veranderd door niemand minder dan Tim. Tim, die op een blauwe maandag een Eemdijk 4-tenue aantrok en een halve wedstrijd speelde voor Eemdijk 4. De bal rolde zo over de doellijn en Eemdijk 4 won deze match met 2-1.

Eemdijk 4 eindigde deze middag als zevende op de ranglijst. Nét niet het slechtste team van de middag…

Tot daar het latjetrappen kwam om die felbegeerde krat bier… De beelden spreken voor zich.

Geef een antwoord