Eemdijk 4 – Cobu Boys 4 (3-3)

Even leek het erop dat Eemdijk 4 weer eens genoeg spelers bij elkaar had verzameld. Met drie mensen op de bank had de groene formatie voldoende kracht om de negentig minuten uit te zitten. Negentig minuten tegen Cobu Boys 4. Tenminste, zo leek het even

Met versterking van “ongze Willempie” en Wortel die weer eens de schoenen onder mocht binden, was de middag compleet. Wortel fungeerde als scheidsrechter, en dat deed hij echt niet slecht. Hij floot voor het begin van de wedstrijd om 14:30 uur, in plaats van de gebruikelijke 12:30 uur. Gewoonweg omdat heel V.V. Eemdijk een thuiswedstrijd speelde.

Vroeg in de wedstrijd zette Eemdijk 4 druk op de verdediging van Cobu Boys. De heren van Cobu Boys hadden moeite om langs Eemdijk te komen. Met Puk en Japio in de spits hadden de verdedigers hun handen vol. Daaroverheen kwam de snelheid en behendigheid van Willem, en de twee oplopende middenvelders, en Cobu Boys had een flinke kluif aan de groenen. Hip, vandaag fungerend als keeper, had weinig te doen deze eerste helft. Met een sliding naar de bal, na een fluitsignaal voor buitenspel, was Ă©Ă©n van de weinige keren dat hij moest ingrijpen; de verdediging stond als een huis. Mup, nog niet wetend of hij het vol ging houden, speelde samen met Booka centraal achterin. Booka leek weer vertrouwen te hebben in zijn lies, dus was dit vandaag een gouden duo. Ze werden versterkt door H.W.D. op rechts, en invaller Tim op links. Tim speelde sterk als surrogaat Mouse, maar mocht na een korte periode afscheid nemen van Eemdijk 4. Hij kreeg een elleboog in zijn zij, waarna het over was voor hem. Mouse nam zijn plek in, maar gaf direct aan het begin al aan dat hij niet wist hoe het uit ging pakken met zijn enkel. De linkerkant speelde vanaf dat moment niet op volle kracht

Maar voordat het zover was, kreeg Eemdijk 4 een mooie kans. WB liep op met de bal over links en hoorde Willem schreeuwen om de bal. Hij zag ‘m voorbij rennen en gaf de bal mee. Willem passeerde ter hoogte van de achterlijn nog een verdediger van de bezoekers en gaf de bal hard voor. De keeper ving de bal, maar liet deze los. Puk, als diepe spits recht voor de keeper, zag zijn kans schoon en tikte de bal voor de voeten van de keeper weg, richting de hoek. Een verdediger probeerde nog een doelpunt te verijdelen, maar zag dat het onbegonnen werk was. Puk scandeerde “shit, dit kost me een kratje”, en zo zette hij zijn team op voorsprong. Zijn eerste goal van dit seizoen. 1-0.

Het duurde niet lang, of de tweede goal van deze middag klopte op de deur. Deze keer van de voeten van Willem. Vanaf de “tweede lijn”, net buiten de zestien, kreeg hij de bal in de voeten. Hij zette nog een stap en creĂ«erde zo een ruim schootsveld. Hij schoot zonder aarzeling de bal richting de hoek. De bal was niet hard, maar wel in het uiterste hoekje. De keeper was niet snel genoeg. Hij tikte de bal nog aan, maar deze schoot over de doellijn. 2-0.

Eemdijk 4 zette nog aan om de stand te vergroten, maar dit liep verder op niets meer uit. Met af en toe een uitbraak van Cobu Boys moest de verdediging van Eemdijk 4 nog wel een sprintje trekken, maar daar bleef het dan ook bij. Beide teams bezochten de kleedkamer.

Wortel gaf direct aan niet verder meer te kunnen als scheidsrechter, aangezien zijn achillesblessure opspeelde. Dit betekende dat iemand anders zijn honneurs waar moest nemen. Hip nam de taak op zich. Na een zogenoemde ‘clean sheet’ de eerste helft, kon hij de wereld aan. Dit betekende dat iemand anders onder de lat moest staan. WB offerde zich op, aangezien zijn blessure al na vijf minuten spelen opspeelde. Hij hoopte hiermee zijn scheenbeen te sparen. Dit bleek achteraf niet zo te zijn, maar dat terzijde.

De tweede helft werden de rollen omgedraaid. Met nog Ă©Ă©n wissel op de bank (en Ă©Ă©n vlagger) waren de spelers wederom schaars. WB kreeg na enkele minuten al een bal op zijn geblesseerde been, Mouse verliet vroeg in de wedstrijd al het veld door een geblesseerde enkel, en plots waren de wissels op. Aangezien WB maximaal op halve kracht kon spelen, wist de verdediging van Eemdijk 4 dat hun een belangrijke taak stond te wachten.

Cobu Boys had deze tweede helft ook enkele wissels doorgevoerd, met spelers van andere teams (en hogere klasses), en dat was te merken. Eemdijk kwam nergens meer aan te pas. De groenen vochten, maar leken van alle kanten overlopen te worden. Zo kwam al vroeg in de wedstrijd een van de aanvallers van de bezoekers via de rechterkant (gezien vanuit het perspectief van de groenen) oplopen en passeerde een verdediger van Eemdijk. Plots ging hij naar de grond, waarna hij evenals zijn teamgenoten direct om een penalty vroegen. Eemdijk vond dit onterecht, dus was de beslissing aan de scheidsrechter. In een mum van tijd moest hij beslissen. Hij gaf geen penalty, waardoor de wedstrijd door mocht gaan. Uiteraard was Cobu Boys het hier niet mee eens, maar als e scheidsrechter het zegt, is het zo.
Nog geen paar minuten later kreeg Eemdijk 4 een hoekschop. Mup, de laatste man van Eemdijk 4, liep mee naar voren en wist de bal zeer netjes tussen de palen te koppen. De bal werd achter de lijn weggehaald, maar uiteraard protesteerde Cobu Boys ook hier weer. De scheidsrechter werd belaagd door enkele spelers, maar de scheidsrechter bleef kalm. Waar Cobu Boys door een rode bril keek, keek Eemdijk 4 door een groene bril. Beide teams spraken elkaar tegen en wederom was de beslissing aan de scheidsrechter. De beste arbiter wees naar de middenstip. Eemdijk 4 leidde de wedstrijd met 3-0.

De momenten hierna stortte Eemdijk 4 in als een kaartenhuis. Duels werden verloren, de voorhoede was nergens meer te bekennen, en de spitsen van Cobu Boys sneden als een gloeiend heet mes door het pakje boter van de verdediging van Eemdijk. De bal werd via de linkerkant voor het doel van Eemdijk geschoten. Waar WB de focus al had gelegd bij de persoon voorbij de tweede paal, zag hij plots de bal groter worden. De aanvaller van Cobu Boys die bij Mouse stond recht voor het doel kon de bal op het laatste moment nog aantikken met zijn hak. WB zag de bal achter zich verdwijnen. 3-1. “We trekken het wel over de streep” wist Mup te melden bij WB, die geen bal meer kon schieten.

De 3-2 was volgens vele groenen een buitenspeldoelpunt. Een steekpass door de verdediging zette een van de aanvallers oog in oog met keeper WB. Hij schoot de bal rechts van WB richting het doel. De bal werd nog aangetikt, maar dit was niet voldoende om een doelpunt te verijdelen. 3-2.

En ook het derde doelpunt deze middag van Cobu Boys volgde snel. Waar Eemdijk met man en macht de aanvalsstorm van de Amersfoorters probeerde af te houden, kon via de rechterkant voor het doel langs voorgegeven worden. Daar stond een van de aanvallers alleen voor het doel. Niemand van Eemdijk stond bij hem, waardoor hij de gelijkmaker op zijn schoen had. 3-3.

Hierna moest Eemdijk vechten als leeuwen. Vechten voor die ene punt. Met meer dan tien minuten op de klok zette de groene formatie alles op alles om geen nederlaag te lijden. Dit wierp zijn vruchten af, toen de scheidsrechter uiteindelijk op zijn fluitje blies. Kapotgestreden liep Eemdijk ondanks het puntverlies tevreden van het veld. Aangezien Eemdijk niet meer op kwaliteiten voetbalde deze tweede helft, maar puur op karakter, pakte Eemdijk eindelijk na weken weer een punt.

Nu weer twee weken rust, aangezien volgende week geen wedstrijd is gepland voor Eemdijk, dus mag het toekomstige “veteranenteam” herstellen. Herstellen van alle blessures.

Als klap op de vuurpijl wist Wortel te melden dat zijn lieftallige vrouw Maria en hij een eerste kindje verwachten dit jaar, en deelde Papaya-stukjes uit (Papa-ja!). Mooie dag!