Eemdijk 4 – VRC 4 (1-3)

VRC 4, een team die net als Eemdijk weinig punten heeft. Daarentegen wisten zij in de onderlinge strijd op het veld bij VRC de drie punten te pakken. Sterker nog, VRC scoorde tot vijf maal toe tegen het gehavende Eemdijk 4. Eigenlijk kampt Eemdijk 4 al het hele seizoen met blessureproblemen. Het begon al vóór de start van de competitie met Vullis. De spits van Eemdijk 4, die elk jaar als topscorer uit de bus kwam, kan dit seizoen alleen nog maar toe kijken hoe zijn team lijdt onder de nederlagen. Hier moet verandering in komen, dus schakelde Eemdijk de hulp in van oud-Diekers. Oud-spelers van Eemdijk, die wellicht al een (half) jaar geen bal hebben aangeraakt. Al is het alleen maar om aan de elf spelers te komen. Eemdijk 4 komt dusdanig spelers te kort, dat het moeilijk is een fatsoenlijk team te vormen.

De wedstrijd begon op eigen veld, veld 3, om 12:30 uur, onder leiding van arbiter Jelier. Eemdijk speelde de eerste twintig minuten van de eerste helft goed. Iedereen verbaasde zich over de einduitslag nadat Eemdijk de eerste twintig minuten prima speelde. Door veel druk te zetten en achterin alles op orde te zetten, kreeg Eemdijk diverse kansen. Geen grote kansen, maar de man van de statistieken telt ze mee als kansen.

Met WB en D.J. weer in de spits probeerde Eemdijk een potje te breken. Op linkshalf stond invaller Kees zijn mannetje en rechtshalf mocht Bullet zijn geluk beproeven. In het midden probeerde invaller Johan samen met MJ de spin in het web te zijn, met achter hen Hip en invaller Jaap. Beide heren hadden de situatie volledig onder controle, en hadden via de zijkanten voldoende aanspeelpunten op Mouse en invaller Sander.

Met een bal van WB voorlangs het doel, D.J. die een grote kans had maar over de bal maaide, en een afstandsschot van Sander die rakelings langs de paal vloog waren de kansen van Eemdijk op één hnd te tellen. Ondanks het feit dat Eemdijk moeite had met scoren, was de angst voor een tegengoal ver te zoeken. VRC kwam er niet doorheen…

Tot dat ene moment. De bal raakte dusdanig in de kluts in de zestien, dat het moeilijk was deze weg te werken. Dirk probeerde langs iedereen heen te kijken, aangezien de bal achter de verdedigers verdween. Plots werd de bal geschoten en rolde deze over de doellijn. Tegen de verwachtingen in stond Eemdijk 4 achter met 0-1.

Met deze stand gingen beide teams naar de kleedkamers. De tweede helft was er eentje die je niet snel vergeet. Al was het alleen maar om die ene goal van Eemdijk.

Kees en WB ruilden van plek, en Kees probeerde het nu eens in de voorhoede, op verzoek van de rest van het team. AzAri nam de plek in van Mouse op de linksbackpositie. Tijd voor een inhaalslag. Er werd gestreden, maar het werd al snel duidelijk dat het kwartiertje rust Eemdijk 4 niet goed heeft gedaan. Er werden veel fouten gemaakt, en Jaap wist achteraf te melden dat hij die sprints van de spitsen echt niet meer bij kon benen. Een resultaat van een Eemdijk 4 die veel naar voren speelde, en de spitsen van VRC veel ruimte gaven achter de verdediging. Iets wat dikwijls goed afliep, maar helaas niet altijd. Een foutje werd fataal.

Jaap wist de bal met een inworp naar WB te gooien, maar WB acteerde hier te laat op. De speler van VRC dook voor WB en onderschepte de bal. Japio, vandaag spelend als links-links-back (lees: vlagger), ging de discussie aan met WB, maar vergat dat het spel verder ging. De VRC-speler gaf een steekpass aan zijn medespeler, die minimaal een meter buitenspel stond. Japio merkte dit te laat op. Te laat om nog de vlag omhoog te steken, en zag dat de spits de bal langs keeper Dirk schoot. Plots stond Eemdijk 4 achter met 0-2.

Eemdijk bleef strijden, maar kwam in vele acties ongelukkig uit de duels. Eigenlijk speelde Eemdijk bij vlagen teleurstellend. Ondanks het feit dat Eemdijk tot twee maal toe een penalty mee kon krijgen, had de scheidsrechter van dienst zijn ogen in zijn broekzak zitten. Kees werd in de zestien vastgehouden en ging neer, maar de scheidsrechter wuifde de overtreding weg.
Ook WB kreeg een sliding op de voet, terwijl hij met de bal aan de voet de zestien van VRC in liep. Wederom liet de scheidsrechter doorspelen. Dit wil uiteraard niet zeggen dat Eemdijk 4 met deze penalty’s het tij kon keren, maar het was wel een begin…

De kansen van Eemdijk 4 waren minimaal deze tweede helft. Eén van de grootste kansen deze helft was een vrije bal van Hip. Deze werd hard langs de muur geschoten, richting het doel. De keeper dook en zat er uitstekend bij. De beste jongen tikte de bal op de lat. Een fantastische redding.

Gelukkig was daar dan het moment van de dag. Invaller Johan kreeg op de rechterkant de kans de bal hoog de zestien van VRC in te schieten. De bal vloog hoog richting de tweede paal. De keeper deed zijn best de bal te onderscheppen, maar zat er naast. Achter hem daalde de bal snel en plots was daar, volledig uit het niets, Mouse. Zonder enige twijfel kopte hij de bal langs de paal in het doel. Een prachtige goal na een briljante pass. Eemdijk kreeg weer hoop met deze 1-2.

Hoop is uitgestelde teleurstelling, en dat werd duidelijk toen VRC plots de 1-3 maakte. Het was voorbij. VRC pakt wederom drie punten en heeft van de dertien behaalde punten de helft gepakt van tegen Eemdijk 4. Hiermee haalde het team de groenen in en staat Eemdijk op de voorlaatste plek…

Geef een antwoord