Cobu Boys 4 – Eemdijk 4 (3-0)

In de kleedkamer zie ik lachende gezichten. Er wordt hier en daar gegrapt en iedereen lijkt tevreden. Is Eemdijk 4 over zijn dip heen, of is er iets anders aan de hand? Heeft Eemdijk 4 de tegenstander van vandaag ā€œafgedroogdā€, of nemen de groenen genoegen met de stand?

De wedstrijd begon net als bij elke thuiswedstrijd om 12:30 uur, bij Cobu Boys in Amersfoort. Het had deze ochtend flink geregend, dus het grasveld voelde zwaar aan. Al ā€œzompendā€ begon men aan de warming-up. Vlak voor het beginsignaal van de scheidsrechter, wie overigens gewoon een speler van Cobu Boys was, kwam Eemdijk 4 nog even in een kring samen, luisterend naar Japio. Japio, die in eerste instantie dacht dat de wedstrijd om 13:00 uur ging beginnen, gaf een speech. Een soort van donderspeech, waar een ieder mee instemde; we moeten meer voor elkaar geven. Strijden voor elke bal, elk duel aangaan die je aan kan gaan. Alles geven voor die punten.

De wedstrijd begon. De opstelling was net als elke week weer gewijzigd. Met WB en Japio in de spits. Linkshalf stond Wortel, en rechtshalf mocht D.J. zijn geluk beproeven. In het midden stonden MJ en Marty. In de achterhoede stonden Mup als laatste man en Bulletcatcher als voorstopper. Linksback stond Mouse, en rechtsback begon H.W.D.

Ondanks dat Eemdijk 4 deze middag de meeste kansen kreeg op een voorsprong, was het Cobu Boys die de openingstreffer maakte. Middels een hoekschop werd de bal bij de eerste paal ingekopt door de thuisploeg. Zo stond Eemdijk halverwege de eerste helft achter met 1-0.

Dat terwijl het ook heel anders had kunnen lopen. Bijvoorbeeld als de scheidsrechter een penalty toekende aan Eemdijk, toen WB in de zestien duidelijk werd vastgehouden, maar de scheidsrechter dit wegwuifde. Ook mocht Japio zijn geluk beproeven toen hij de bal teruggespeeld kreeg op randje zestien. Hij probeerde de bal bij de tweede paal in te draaien, maar de ā€˜curveā€™ was te zwak, waardoor de bal over de achterlijn verdween.

Ondanks de 1-0 achterstand bleef Eemdijk erin geloven. Eemdijk wist dat er wat te halen viel, aangezien de groenen meer kansen kregen dan de thuisploeg. De verdediging van Eemdijk stond als een huis. Duels werden aangegaan en er werd in de acties geloofd. Ondanks het meningsverschil in de achterhoede tussen Mup en Bulletcatcher, wisten beide heren toch het geschil opzij te leggen om vervolgens alles te geven voor het team. Een enkele keer mocht keeper Dirk zich laten zien, maar ondanks het tegendoelpunt werd hij niet echt getest deze eerste helft.

Wanneer Eemdijk even een tandje erbij deed, door druk te zetten op de achterhoede van Cobu Boys, zag en hoorde je dat Cobu Boys het moeilijk had. Al schreeuwend naar elkaar, op een gefrustreerde toon, probeerden ze de aanvallen van Eemdijk af te slaan. Helaas voor de groenen slaagde de thuisploeg hier in.

De scheidsrechter liet lang doorspelen de eerste helft. De wedstrijd was al ruim in de blessuretijd, hoewel er weinig tot geen blessures waren, toen Cobu Boys de score uitbreidde. De 2-0 kwam niet uit een fantastisch uitgespeelde kans. De bal raakte in de kluts en werd maar niet weggewerkt uit de zestien van Eemdijk. Daar profiteerde Cobu Boys van en zo stond het plots 2-0.

Met een achterstand van twee punten bezocht Eemdijk 4 de kleedkamer. Hier en daar werden wissels doorgevoerd, de thee werd lauw gedronken, met de suiker al tot op de bodem gezakt. De tweede helft moest het allemaal gebeuren.

Eemdijk had de overhand deze tweede helft. De kansen die waren er en de kansen werden gecreƫerd. Een voorzet door WB over de breedte voor het doel langs naar de tweede paal eindigt over de achterlijn. Marty probeerde de bal nog te raken, maar kon er net niet bij.
WB probeerde het van elf meter, toen Japio de bal had ingespeeld. Helaas zat er geen kracht achter de bal en kon de keeper de bal knap van de lijn tikken.

Het lukte gewoon niet om de bal over die doellijn te krijgen. ā€œAls je dit seizoen vijf goals maakt, ben je aan het eind gegarandeerd topscoorderā€, wist Japio op te merken na de wedstrijd in de kleedkamer. Hij doelde op het feit dat Eemdijk gewoonweg niet toe komt aan scoren. Ondanks de vele kansen, is het geluk dit seizoen niet aan onze zijde. Dat terwijl Eemdijk 4 allesbehalve slecht speelde deze middag.

De kansen kwamen vanzelf. Zo kreeg WB de bal ingespeeld halverwege de tweede helft, en had hij nog maar Ć©Ć©n verdediger voor zich. Hij schoot de bal voor zich uit, zette de sprint in, en de verdediger was gezien. De verdediger van de thuisploeg wist dit ook en zag nog maar Ć©Ć©n uitweg. EĆ©n oplossing. Hij zette een sliding in op de enkel van WB, waardoor de ā€˜counterā€™ om zeep werd geholpen. De beste jongen mocht tien minuten plaats nemen langs het veld en zo speelde Cobu Boys plots met tien man. De verdediger bood achteraf nog zijn excuses aan bij WB, maar hij wist in zijn achterhoofd dat hij hiermee zijn team heeft geholpen de nul te houden.

Een balletje kan raar rollen. Zelfs zo raar, dat Cobu Boys plots die derde punt pakt. Behoorlijk onverwacht ook. 3-0.

Eemdijk 4 zit niet bij de pakken neer en probeert er nog het beste van te maken. Het is al wel duidelijk dat winst geen optie meer is, maar een doelpunt moet nog wel te behalen zijn. Eemdijk strijdt ook nog steeds voor wat het waard is en probeert het alsnog. Een prachtige voorzet van MJĀ schiet over de verdediging heen van Cobu Boys en bereikt Japio. Japio duikt naar de bal en plaats zijn hoofd tegen het leer. De bal gaat richting de hoek, maar wederom tikt de keeper ā€˜m van de lijn. Ondanks het feit dat de keeper in eerste instantie niet oogt als een ā€œzeer flexibele manā€, weet hij zichzelf elke keer weer te strekken naar de hoek. Zo heeft hij zijn team enkele keren van een tegendoelpunt weten te redden. Dat was dan ook wel de beste man van Cobu Boys vandaag.

De eindstand wordt hiermee 3-0. Eemdijk 4 is, vreemd genoeg, tevreden. Niet zozeer met het resultaat, maar om de strijd die is gevoerd. Het was al een tijd terug dat er zoveel tevreden gezichten in de kleedkamer te zien waren. Hebben de groenen de lat zeer laag gelegd na de afgelopen wedstrijden, of speelde Eemdijk naar zijn kunnen en heeft men alles gegevenā€¦?

Enfin, nu een weekje rust, even de Goedheiligman in ons koude kikkerlandje begroeten, en dan weer fris en fruitig naar de volgende wedstrijd toeleven. Go Eemdijk 4!