Huizen 6 – Eemdijk 4 (0-1)

eemdijk4
Afgelopen zaterdag mocht Eemdijk 4 aantreden bij en tegen de Taatjes uit Huizen. Het zesde team van Huizen doet het allemaal iets minder dan Eemdijk 4 in de competitie, dus in theorie kon deze wedstrijd nog wel eens leuk uitpakken voor Eemdijk. Vooral als je kijkt naar de afgelopen drie wedstrijden van Eemdijk (Wasmeer, Eminent Boys en Olympia, red.), kon Eemdijk deze wedstrijd eindelijk een verschil maken waarom de groenen nu op de derde plek staan in de competitie. Eemdijk 4 kan deze competitie alleen nog maar zakken op de ranglijst, dus moest Eemdijk het spelletje maken.

Het spelletje maken. Daar leek het in het begin van de wedstrijd zeer zeker op. De wedstrijd begon om 12:00 uur op de Wolfskamer, op het hoofdveld. Kunstgras dus. Dit in tegenstelling wat op de website stond van Huizen (veld 2, red.).

De eerste tien minuten was het Eemdijk die veelal de bal had. Deze beginfase leek het alsof Eemdijk 4 over Huizen 6 heen ging walsen, maar al snel bleek het tegendeel. Waar Eemdijk eigenlijk nog geen echte grote kans had gehad, stond de voorsprong voor de thuisploeg al op de deur te kloppen. Gelukkig werd er niet opengedaan, toen de bal vanuit een vrije bal voor het doel langs schoot, en een van de aanvallers net zijn voet niet tegen de bal kon zetten.

De tweede, en misschien wel de grootste, kans van deze wedstrijd geschiedde enkele momenten later. Een van de aanvallers kreeg een steekpass en was de verdediging van Eemdijk voorbij. Zo kwam hij oog in oog met keeper WB (vandaag invallend voor Dirk). WB maakte zijn doelgebied klein, maar hij zag de bal van de Huizen speler al langs hem heen schieten. WB was kansloos, maar hoorde plots het metaal van de lat. De bal werd tegen de verhouding in op de lat geschoten, waardoor de groenen met de schrik vrij kwamen. De bal werd vervolgens weggewerkt door de aangesnelde Eemdijk verdedigers.

Eemdijk 4 herpakte zich en ging wat meer solide spelen. De gaten werden gedicht, en men werd scherper. Zo nu en dan kwam over de rechterkant nog een speler door, die het op snelheid won van de dienstdoende rechtsback, maar de aanval werd dan snel afgeslagen door Eemdijk.

De echte grote kansen voor Eemdijk bleven daarentegen ook uit. De grote kansen deze helft waren voor Huizen. Zo nu en dan was daar een verdwaalde kopbal van Vullis, na een prachtige pass van MJ, maar nergens hoefde de keeper zich te strekken.

De kleedkamers werden opgezocht na 45 minuten voetballen. De stand was nog steeds 0-0, en geen van de teams blonk uit. De lichtgele limonade werd gedronken en de tweede helft was de helft waar het allemaal moest gebeuren.

De tweede helft was enerverender. Aan beide kanten. Huizen speelde veel op de lange bal, wat resulteerde in vele sprints voor de groene verdediging, maar Huizen kwam op een enkele keer mar gevaarlijk uit de hoek. Eemdijk zat er elke keer goed bij en probeerde vervolgens zelf een potje voorin te breken. Helaas leverde Eemdijk ook elke keer snel de bal in. De bal werd maximaal drie keer rond gespeeld en dan was het weer aan Huizen om de actie op te zetten.

Eemdijk 4 kreeg een vrije bal net buiten de zestien van Huizen. De muur werd opgezet en MJ nam plaats achter de bal. Normaliter is het Hip die de vrije ballen voor zijn rekening neemt, maar Hip coachte vanaf de tribune, waar de akoestiek beter tot zijn recht kwam.

MJ schoot de bal hard langs de muur, in de lange hoek, maar de keeper strekte zich en tikte de bal netjes langs de doelpaal. Een hoekschop. De bal werd vanaf de hoek in “de pot” geschoten, maar werd weggewerkt door Huizen. De bal kwam niet ver, en maakte meer meters omhoog dan opzij. Deze stuiterde naar MJ toe die hier voor de zogenoemde rebound ging. Hij nam de bal op zijn slof en schoot de bal hard tussen de palen. Op de lijn werd de bal nog aangeraakt door een verdediger, maar die kon de actie niet keren. MJ tekende de 0-1 op het virtuele scorebord.

Na deze actie bleef Eemdijk aandringen om meer punten te maken, maar had grote moeite met voorin het verschil te maken. Huizen daarentegen wisselde verdedigers / middenvelders voor aanvallers en zette de aanval in. Dit resulteerde in een paar gevaarlijke acties, waar WB als keeper nog net kon ingrijpen, of Mup gooide zijn lichaam als kamikazepiloot in de strijd. Zo heeft Mup deze dag Huizen behoed van scoren. Zij het niet in directe duels, waar de bal vlak langs de paal over de achterlijn ging, dan wel in de hoekschoppen, waar hij zelfs zonder te letten op zijn eigen keeper het duel aanging en voor de volle 100% voor de bal ging.

Huizen probeerde via de flanken nog voor te geven, maar vond daar geen medespelers. Zelfs niet toen WB over de bal heen greep en de bal voor het doel langs zag schieten. Na negentig minuten was het Eemdijk 4 die de punten mee naar huis mocht nemen. Eemdijk dankte de uitstekend fluitende scheidsrechter en vertrok richting het pittoreske Bunschoten. Eindelijk weer drie punten.

Dit smaakt uiteraard naar meer. Zaterdag mag de formatie weer aantreden tegen Muiderberg.