Wasmeer 2 – Eemdijk 4 (3-0)

eemdijk4
Afgelopen zaterdag mocht Eemdijk 4 aantreden bij en tegen Wasmeer 2. Een team die sinds kort op de zaterdag speelt, maar naar mijn mening iets te laag is ingedeeld. Het team uit Hilversum weet net als Olympia ’25 2 de meeste (zo niet alle) wedstrijden te winnen in deze competitie, waardoor ze dus saampjes “lonely at the top” staan. Eemdijk probeerde hier in de thuiswedstrijd een stokje voor te steken, maar faalde deze missie. Zaterdag was de revanchewedstrijd. Maar nu op de bouwplaats (ja, dat is het al een tijdje) van Wasmeer in Hilversum. De wedstrijd begon net als elke thuiswedstrijd om 12:30 uur.

Op veld 1 begon het spektakel van de middag. Veld 1 ziet zwart van de rubberen balletjes, omdat het veld al ouder is dan tien jaar, en de gemeente de vervanging pas heeft gepland in zomer 2015. Het was dus even afzien van Eemdijk 4, die een nieuwe kunstgrasveld gewend is.

De eerste helft was het Wasmeer die veel druk zette op de verdediging van Eemdijk 4. De verdediging van Eemdijk stond als een huis en kwam zo nu en dan eens met de schrik vrij, maar het thuisteam had moeite met de ballen te verzilveren. Aangezien het feit dat de Hilversumse spitsen in het begin van de wedstrijd scherpte misten, schoten ze de bal óf naast, óf in de handen van keeper Dirk. Keeper Dirk, die de lat heel hoog voor zichzelf had gelegd, door meesterlijk te spelen de afgelopen weken, kon ook de eerste helft enkele ballen van de lijn halen en kreeg vandaag hulp van de achterhoede. Met name Rikea steeg boven zichzelf uit en was een belangrijke aanwinst voor Eemdijk 4 vandaag. Tot enkele keren wist hij de bal van de lijn te halen, en een schot op doel te blokkeren, terwijl de rest de doelpunt al toekende aan de thuisploeg.

Eemdijk wist dapper te strijden tegen de behendige voetballers van Wasmeer, en speelde de eerste helft gelijk. Er werd niets weggegeven. Helaas werd er ook niets noemenswaardig gecreëerd voorin, wat in bijna alle andere wedstrijd wel het geval is, dus dit zegt iets over de tegenstander… Of de staat waarin Eemdijk 4 zich vandaag verkeerde.

De tweede helft verliep helaas iets anders. Eemdijk 4 begon fouten te maken en nam meer risico’s op het veld. Meer naar voren spelen, meer druk proberen te zetten. Allemaal handelingen die vervolgens invloed hebben op het spel van de achterhoede. Daar moest een tandje bij gezet worden, waardoor de kans op fouten groter werd. Een buitenspelval nam veel risico met zich mee, waardoor men vele sprintjes moest trekken.

De eerste goal viel dan ook redelijk snel de tweede helft. Net wanneer de situatie onder controle leek, gaf Wasmeer een steekpass, dor de verdediging van Eemdijk. Marty zag het gebeuren. De bal werd langs hem geschoten, maar hij startte een nanoseconde te laat. De aanvaller had de sprint al in gezet en was dus al op snelheid. Vervolgens was het een koud kunstje om de 1-0 op het scorebord te zetten.

Eemdijk probeerde er nog wat te maken, maar de 2-0 en 3-0 vielen niet veel later, waardoor de kans op een punt voor Eemdijk verkeken was.

Op de linkshalf positie (rechtshalf voor Wasmeer) werd Puk eruit gelopen, en was het aan WB om de middenvelder te stoppen. WB deed zijn best, maar zag de middenvelder uitlopen. De beste jongen gaf een prachtige voorzet en deze werd feilloos tussen de palen gemikt. 2-0.

De 3-0 was vanaf randje zestien, waar Mup zijn hele ziel en zaligheid in de strijd had gegooid, maar de beste aanvaller toch nog een gaatje vond. Hij plaatste de bal in de hoek. 3-0. De wedstrijd was eigenlijk al gespeeld. Toch ging Eemdijk nog voor de eretreffer, maar er kon geen potje gebroken worden voorin.

Dit was dus gelijk de eindstand… “vanaf volgende week (Huizen uit, red.) begint de competitie weer echt”, werd er in de kleedkamer gescandeerd. Eemdijk probeert dan de derde plek in deze competitie te behouden.