Eminent Boys 5 – Eemdijk 4 (5-2)

eemdijk4
“Die keeper heeft alles!”. Ik hoorde het de speler nog zeggen afgelopen zaterdag. Het ging om keeper Dirk. De keeper van Eemdijk 4. Dirk speelde een dijk van een wedstrijd en was de uitblinker op het veld. Nee, geen speler van Eemdijk of Eminent Boys, maar de keeper van Eemdijk 4. Aan de eindstand is het in ieder geval niet te zien, maar de tegendoelpunten hadden makkelijk verdubbeld kunnen zijn. Dirk redde zijn team van een totale afslachting.

De wedstrijd begon om 15:00 uur in Utrecht. Eminent Boys 5, naar blijkt een (deel van een) team die uit de competitie is gezet, is vandaag de tegenstander van Eemdijk 4. Een team die halverwege de competitie door de KNVB is ingedeeld, maar niet meedingt voor de puntjes. Voor spek en bonen dus. Een wedstrijd die er niet toe doet, maar daarentegen wel helpt voor het opbouwen van het wedstrijdritme. Iets wat Eemdijk nodig heeft.

De thuisploeg mocht aftrappen en het was al gelijk duidelijk dat ze feller waren dan Eemdijk. Iets wat vruchten afwierp over zo’n negentig minuten. Het team wist vijf ballen achter de uitstekend keepende Dirk te krijgen en levert Eemdijk zo een genadeklap.

Uiteraard gaven de groenen zich niet zo snel gewonnen. Zo waren zowel Japio als MJ belangrijk voor die eregoals. De eerste was een heerlijk hakje van Japio, die over de breedte zijn tegenstander probeerde af te houden. MJ kwam oplopen, Japio gaf een hakje en MJ plaatse de bal netjes langs de keeper over de doellijn. Laat dit nou ook net de openingstreffer zijn geweest.

De thuisspelende ploeg wist helaas ook het net te vinden, dus was het weer aan Eemdijk. Wederom een prachtige actie van Japio en MJ. MJ, vandaag spelend op de linkshalf positie, werd de diepte in gestuurd en gaf enkele meters bij de cornervlag vandaan een prachtige voorzet op de inlopende Japio. Japio plaatste de bal als een heuse spits over de lijn.

Hierna waren de acties ver te zoeken. WB, vandaag op de plek van Vullis in de voorhoede kon het verschil ook niet maken. De eerste helft liep hij nog wel goed mee, maar had hij de pech dat de ballen niet aankwamen. De tweede helft was teleurstellend en moeten maar snel vergeten worden. De voorhoede was toen ver te zoeken en kreeg ook onvoldoende aansluiting, waardoor Eemdijk niet gevaarlijk kon worden.

De strijd werd veelal op het middenveld uitgevochten, maar zo nu en dan kwam Eminent Boys door. In vele gevallen zat Dirk er goed bij, tot ergernis van de tegenstander. Ongeacht waar de bal kwam (hij tikte de bal uit de kruising, red.), ongeacht de hoeveelheid aanvallen op het doel (Eminent kreeg de bal alleen over de lijn door Dirk mee te slepen, red.) en ongeacht of Eemdijk een penalty tegen kreeg. Dirk stopte net als de week ervoor een penalty. Helaas werd de bal in tweede instantie tussen de palen geschoten, waar Dirk kansloos was.

Al met al een teleurstellende wedstrijd, met een nog teleurstellendere uitslag, maar… het telt niet mee voor de competitie, dus er is geen man overboord. Snel vergeten, en op naar Hilversum voor de revanchewedstrijd bij en tegen Wasmeer.

Geef een reactie