SDO 4 – Eemdijk 4 (3-1)

eemdijk4
Het ene moment speel je de sterren van de hemel, en het andere moment geef je alles weer uit handen. Een beetje Eemdijk 4 in een notendop dit seizoen. Met maar negen punten uit zeven wedstrijden staat Eemdijk 4 bovenaan in het rechterrijtje. Spelen we belabberd? Nee. Spelen we goed? Nee
 nou ja, bij vlagen. Maar dit is vaak niet genoeg. Op de cruciale momenten geven we de drie punten uit handen en draait het spelletje honderdtachtig graden. Deze middag bij en tegen SDO 4 mogen we bewijzen dat we wel kunnen voetballen
 Ook al hebben we een gehavend team!

De wedstrijd van zaterdag 22 november 2014 begon om 14:30 uur, in Bussum op sportpark De Kuil. Wederom op kunstgras, wat me meer deed denken aan een stuk asfalt met een groen laagje. De rubberen balletjes, wat in mijn ogen meer wat weghad van kleine, minuscule rotsjes, hadden de overhand op het veld en op sommige plekken was het veld gewoonweg zwart van de rubberen “steentjes”. Niet goed onderhouden als je het mij vraagt.

Enfin, de tegenstander speelt hier ook op, dus we hebben er allemaal last van. De wedstrijd ving aan met twee verrassende spitsen. WB en D.J. hadden de plekken overgenomen van de (onmisbare) superspitsen Japio en Vullis en mochten hun geluk beproeven in de voorhoede. Op linkshalf speelde Bulletcatcher (later vervangen door Mini-Puk, in verband met een blessure), en rechtshalf mocht Marty zichzelf bewijzen.

Op het middenveld stonden MJ en bORt hun mannetje, met achter zich Hip en Booka. Op linksback Mouse en rechtsback H.W.D. Op doel onze oude, vertrouwde keeper Dirk.

WB trapte af en D.J. plaatste de bal naar achteren. Het was al duidelijk dat SDO gretig was en zich niet zomaar van de kaart liet spelen. Daarentegen stond de verdediging behoorlijk onder druk en was het op momenten gatenkaas.

Dit stukje “Camembert” resulteerde al zeer vroeg in de wedstrijd voor een fantastische kans voor de groenen. D.J. wist de bal te controleren op randje zestien en zag WB de ruimte inlopen op links. D.J. gaf de bal mee aan WB en WB liep het keepergebied binnen. De keeper was op zijn hoede en WB aarzelde geen moment. Tot ieders verbazing schoot WB de bal zeer knap in de lange hoek (links voor de keeper). De keeper dook nog, maar het schot was messcherp. De bal rolde langs zijn had en ging via de binnenkant van de paal over de doellijn. Een fantastische goal en een zeer verrassende vroege voorsprong. 0-1.

Een moment later kreeg WB weer een prachtige steekpass, precies op dezelfde manier, maar de bal werd tegen de keeper aan geschoten. Achteraf gezien had het verloop van de wedstrijd heel anders kunnen zijn als deze bal ook het net had gevonden

Eemdijk 4 speelde best goed deze eerste helft en stond als een huis. Tot in de slotminuten heeft de groene formatie niets weggegeven en had het de wedstrijd volledig onder controle. Eemdijk kreeg nog enkele zeer grote kansen, waaronder een paar schotkansen van WB, die werden gestopt door de keeper, een schot van MJ waar de keeper goed bij zat, en een Ă©Ă©n op Ă©Ă©n situatie van Puk. Puk, halverwege deze eerste helft gewisseld voor D.J. kreeg een mooie steekpass achter de verdediging van SDO. Hij snelde zich richting de bal, maar zag ook de keeper uit zijn doel komen. Ongeveer op hetzelfde moment kwamen beide heren aan bij de bal, maar was het Puk die de kracht kon geven aan de bal. De bal ging over de keeper richting het doel, maar had een beetje effect, waardoor deze uitdraaide en vlak langs de linkerpaal over de achterlijn verdween.

Zoals eerder gemeld had Eemdijk het in deze situaties af moeten maken, want de Wet van Murphy geldt vervolgens na deze talloze kansen: als je ze zelf niet scoort, doet de tegenstander die wel. En dat uit een “dood speelmoment”. De bal werd de pot in geschoten, en Dirk kwam uit zijn doel. Hij sloeg onder de bal door, en schampte deze nog. De bal belandde op het hoofd van een van de spelers van SDO. De bal vloog hoog door de lucht, maar wel richting het doel. Deze daalde en verdween onder de lat, over de doellijn. Mini-Puk deed nog een poging de bal weg te schoppen, door aan de lat te hangen, maar slaagde hier niet in. De stand was plots weer gelijk. 1-1.

Met dit gelijkspel werd de rustperiode ingeluid. Een kwartier rust, om weer orde op zaken te stellen.

De tweede helft was Eemdijk een schim van wat het was de eerste helft. SDO gaf zich niet gewonnen en zag dat er wat te halen viel bij Eemdijk. De kansen voor Eemdijk waren op Ă©Ă©n hand te tellen. De kansen waren dan wel zeer groot, waardoor Eemdijk zichzelf kon herpakken, maar de bal wilde niet meer tussen de palen.

De frustratie was bij beide teams hoog, waardoor de overtredingen ook harder werden. Waar de eerste helft nog over en weer gelachen werd, zo stonden de tweede helft de gezichten op “half twaalf”. Frustratie alom. Zo kwam MJ nog in aanvaring met enkele verdedigers, en kreeg D.J. nog een behoorlijke beuk van een tegenspeler, waarna hij de scheidsrechter even vroeg hierbij stil te staan en aan zijn hart te voelen. De beste scheidsrechter had vandaag niet zijn beste dag en wuifde dit soort acties weg met een (mag ik “vieze” zeggen?) glimlach.

Het was SDO die tot twee maal toe door de verdediging van Eemdijk 4 wist te snijden en zo ook nog een penalty kreeg. Booka zette een sliding in op de bal, waardoor de bal stil op het veld kwam te liggen. Aangezien Booka van schuin van achteren kwam inglijden, en de aanvaller van SDO het spelletje slim speelde, ging hij naar de grond. Booka was het er niet mee eens en vond dat de scheidsrechter maar eens een keer om zich heen moest kijken, aangezien hij vele overtredingen over het hoofd zag. Booka mocht tien minuten op de bank plaatsnemen en de penalty werd hierna benut. 2-1.

De scherpte was weg en zo wist SDO deze tweede helft twee keer te scoren, wat de stand op 3-1 bracht. Een behoorlijke achterstand om te overbruggen, maar Eemdijk 4 zette een tandje bij. MJ en bORt vochten zich een slag in de rondte op het middenveld. bORt, zelf het woord conditie uitgevonden, begon te klagen dat hij moeite had de situatie te belopen. Zo zakte WB iets in, zodat er op het middenveld iets meer aansluiting ontstond, maar dit haalde weinig uit.

De groenen kregen deze tweede helft nog wel twee kansen, waaronder een schot van D.J. die nog werd geschampt door de keeper, waardoor hij er een hoekschop aan over hield. Ook WB wist na een inloopactie bij een vrije bal de bal, die uit de handen van de keeper stuiterde, over de lat te wippen.

En zo was er weer een wedstrijd verloren. De eerste helft had Eemdijk de wedstrijd al moeten beslissen, maar het ontbrak aan een heuse killer voorin. Ook het beetje geluk, wat een team oppermachtig maakt, ontbrak vandaag. Er is gevochten als leeuwen, maar het mocht vandaag niet baten. Snel vergeten en focussen op de volgende match, tegen Altius 3.