Eemdijk 6 – VOP 3 (5-7)

eemdijk6
Als de gemiddelde WC-pot gevoel heeft, heeft Eemdijk 6 een waar slagveld gecreĂ«erd sinds zaterdagavond. Afgelopen zaterdag mocht de groene formatie aantreden in een Chinees restaurant in Hoogland, onder de noemer “teambuilding”. De knoflook won het van het drankgebruik en dat is na zo’n dag als deze al een hele prestatie. Het eerste biertje werd genuttigd rond half 3, en de laatste was wellicht ergens klokje rond genuttigd. De dag begon allemaal regenachtig op Sportpark De Vinken rond 12:00 uur, tijdens de laatste (echte) wedstrijd van Eemdijk 6, tegen regioburen VOP 3.

Keeper Dirk was al druk aan ’t schrijven op enkele papiertjes. Vandaag werd de opstelling van de groenen bepaald op basis van lootjes. Het leek allemaal weer even Sinterklaastijd. Herfstig weer buiten, lekker warm binnen, verrassingen in het positiespel, en een handvol cadeaus voor de tegenstander van vandaag, VOP 3. VOP 3, vandaag ook spelend met een zogenoemde “fantasieopstelling”, had ook lootjes getrokken en speelde net als Eemdijk een verrassend positiespelletje op de groene graszoden.

De wedstrijd ving aan om 12:30 uur. De sfeer was goed, zowel bij Eemdijk als bij VOP, en het beloofde een leuke en sportieve wedstrijd te worden. De wedstrijd was nog geen vijf minuten oud, of de eerste steekpass door de kersverse verdediging werd gegeven. Puk stond vandaag laatste man, maar liet Minitank bORt de sprint trekken op de linksback positie. Dit resulteerde in een vroege achterstand voor de groenen. VOP drukte de bal langs gelegenheidskeeper Stanley “Mouse” Menzo, en zo leidde VOP de wedstrijd met 0-1.

Als een heet mes sneed de aanvaller van VOP door de verdediging van Eemdijk 6, wat normaliter veel meer moeite kost. Zo werd nog maar weer gezien dat verdedigen niet zo makkelijk is als vaak wordt gedacht.

Zo geldt dat uiteraard ook in de voorhoede, waar WB, Bullet en Japio vandaag hun geluk mochten beproeven. Van Japio weten we allemaal wel dat hij kan scoren, maar Bullet en WB hadden moeite om door de verdediging heen te breken. Zo werd de gelijkmaker dan ook niet gemaakt door het spitsentrio, maar door de linkshalf van vandaag: topscoorder Vullis. Vullis wist de linkshalf positie vandaag eigen te maken tijdens de aanval, maar besefte niet dat er ook verdedigd moest worden. Zo wist hij vandaag vaak vrij te staan in de aanval en dat liet hij nog even blijken. “Eiguhluk ‘n makkuhlukke positie, linkshalluf. Ik stao de hele tied vrie.”. Achteraf zag hij zelf ook in dat hij zowel meedoen in de aanval als in de verdediging niet meer kon belopen. Maar toen had hij zijn graantje al meegepikt in de doelpuntenreeks.

Want als antwoord op de vroege goal van VOP kwam Vullis meegelopen met de voorhoede. Hij kreeg de bal ingespeeld door Japio en stond in de zestien helemaal vrij. Vullis plaatste de bal vanaf links helemaal in de verre hoek en de keeper (die eigenlijk spits was) zag de bal achter zich over de doellijn verdwijnen. 1-1.

De wedstrijd lag weer open en Eemdijk 6 kon door naar de voorsprong. Deze kwam enkele minuten later. Ook weer door Eemdijk 6 topscorer Vullis, maar deze keer met het hoofd na een goede hoekschop van Japio bij de tweede paal. Vullis sprong boven alles en iedereen uit en kopte de bal via de grond in het doel. 2-1.

Elke keer als Eemdijk scoorde, maakte VOP Ă©Ă©n of twee acties later de tegentreffer en de gelijkmaker. 2-2. Zo had de verdediging moeite met enkele behendige spelers van VOP. Niet alleen de verdediging had hier moeite mee, maar ook keeper Mouse. Bij het ene doelpunt huppelde hij richting de hoek, maar durfde niet te duiken, en het andere moment (later in de wedstrijd) wist hij de bal in eigen doel te slaan na een voorzet vanaf de achterlijn.

Maar voordat het zover was, mochten Vullis en MJ wederom een puntje maken voor hun team. Bij het ene doelpunt stond Vullis naast WB in de voorhoede, en gaf WB de bal langs de verdediger mee aan Vullis. Vullis scoorde vervolgens. Bij het andere doelpunt was het MJ die de bal ingespeeld kreeg van WB over de breedte, nadat deze achter Japio gegeven was gegeven. MJ schoot van een meter of twintig op doel en plaatste deze laag in de hoek.

Beide goals werden door VOP beantwoord en zo stond het plots 4-4. Rikea had ook nog een fantastische kans op een doelpunt, maar zag zijn volley snoeihard tegen de lat knallen, waarna WB de ‘rebound’ over het doel tikte.

Met dit gelijkspel gingen beide team richting de kleedkamer. Wederom gingen daar de lootjes in de “hoge hoed” en mochten de spelers die de eerste helft wissel stonden als eerste een lootje trekken. Zo stonden verrassend genoeg Rikea en Booka in de voorhoede. Twee spelers die deze competitie nog niet het doel wisten te vinden. Beiden waren gedreven om te scoren, ondanks het feit dat dit een kratje bier betekent. VOP had hun rust-snacks op en beide teams betraden weer het veld.

De tweede helft was nagenoeg, op enkele momenten na, kansloos. Eemdijk 6 had voorin moeite de bal achter de keeper te krijgen, wat resulteerde in vele kansloze voorzetten en slappe afstandsschoten in de handen van de keeper.

Japio zat zich ondertussen als vlagger op te vreten langs de lijn en dacht dat hij het klusje nog even kon klaren deze helft. Bullet weigerde (terecht?) van plaats te wisselen met Japio, en streed er op los op de linkshalf positie. Als een heuse kakkerlak ontdeed de rechtshalf van VOP zich niet van Bullet. Bullet week niet van zijn zijde en kreeg vragen naar zijn hoofd geslingerd als “moet jij nog de marathon van Rotterdam rennen ofzo?”. De beste jongen op het middenveld had de grootste moeite met Bullet.

Ondertussen was het op de bank een waar festijn geworden. Waar de rest streed in het veld in de regen, zaten de bankzitters heerlijk droog. De gezelligheid “droop eraf” en de sfeer was goed. Keeper Dirk, vandaag ook gedreven om zijn graantje mee te pikken, nam Rikea’s taak na een tijdje over en mocht ook de verdediging van VOP trotseren. bORt liep geblesseerd van het veld, maar ging niet veel later het veld weer in. Zo kwam iedereen aan de beurt om zijn minuten op het veld te pakken.

Mouse, deze tweede helft als rechtsback spelend, vroeg WB of hij er nog in wilde, maar zo lollig als Mouse kan zijn, hield hij WB voor de gek. Ondertussen werd Vullis al twee keer gepasseerd op doel, en leidde VOP de wedstrijd met 4-6. Op de bank werden de Boonekamp Kruidenbitter flesjes opengetrokken om warm te blijven en de sfeer zat er nog steeds goed in. De wave werd zo nu en dan gedaan en de “Boonekampies” begonnen ondertussen lekker te branden in de maag.

D.J. stond plots zijn plek af aan WB (rook hij drank?) en WB mocht zijn geluk beproeven als linksback. Zo kreeg hij na een minuut of tien spelen de bal over de middenlijn ingespeeld door Mouse. Mouse gaf ‘m over de breedte en WB kon oplopen naar randje zestien. Hier hoorde hij Booka als een bezetene schreeuwen “Schieten! Schieten!”. WB aarzelde geen moment, maar het duurde allemaal wat langer met het controleren van de bal. Hij schoot de bal vakkundig in de verre hoek. Niet hard, maar wel met genoeg effect. Booka wilde de bal nog met zijn voet over de lijn tikken, maar werd door een verdediger naar de grond getrokken. De bal rolde langs de paal in de rechterhoek (links voor de keeper). Zo stond het 5-6 en leken de Boonekampjes zijn vruchten af te werpen.

Helaas was daar ook heel snel weer een tegentreffer, toen Nevers per ongeluk over de bal “maaide”, en de aanvaller er met de bal vandoor kon. Vullis was kansloos en zag de eindstand van 5-7 op het scorebord. En dat terwijl hij nog niet eens zo’n hele verkeerde wedstrijd op doel speelde. Zelfs een “showduik” zat in zijn keepersrepertoire vandaag.

Ondanks deze nederlaag was de toon van een Eemdijk 6 uitje gezet ein de kleedkamer. De muziek ging wat harder, net als het gezang, de nodige kratjes bier werden genuttigd en Bullet wist met zijn goede nieuws (een tweede mini-Bullet op komst) de kers op de gezelligheidstaart te brengen. Een perfect aperitiefje voor het etentje die avond in Hoogland. Even waren we allemaal het klein-beetje-teleurstellende seizoen vergeten. Heerlijke dag