Eemdijk 6 – TOV 5 (3-1)

Na een mooie overwinning vorige week bij en tegen VOP mocht Eemdijk 6 het deze week weer eens thuis proberen. De lantaarndrager van deze competitie, TOV 5, kwam op bezoek op sportpark De Vinken. De laatste keer dat we tegen de onderste van de lijst mochten, verspeelden we onze eerste twee punten door gelijk te spelen tegen Nieuwland 4. Had TOV deze middag ook zo’n geluk? Viel Eemdijk 6 wederom in zo’n diepe put? >>


Op een bewolkte, maar (nog) droge middag in Bunschoten liep Eemdijk 6 het veld op. Met een geringe selectie begon de groene trein deze middag tegen TOV 5. TOV 5, vreemd genoeg hun enig punt behaald tegen IJsselmeervogels, had deze week net als Eemdijk te kampen met wat afwezigen. Zij het blessures, dan wel zieken of mensen met andere prioriteiten. Zo begon de wedstrijd zaterdag om 12:30 uur met twee gehavende teams.

De wedstrijd ving aan met een minuut oorverdovende stilte. Twee teams rond de middencirkel die voor een moment tot bezinning komen, dat het leven kort kan zijn en dat er van ieder moment genoten moet worden. Een prachtig gebaar voor de plots overleden (schoon)vader van Eemdijk 6’s sterspeler Rikea.

Het startsignaal klonk even later van de scheidsrechter, deze week niemand minder dan Japio’s “favoriete” arbiter, welke schuilgaat onder de noemer ‘Kiepeboertsie’. De eerste kans van de wedstrijd was van TOV 5. Binnen twee minuten werd de spits opgezocht en zag deze beste jongen zijn inzet over de lat gaan. Eemdijk 6 stond op scherp. Hip, vandaag de vervanger van Mup als laatste man, zette samen met Booka zijn verdedigingslinie neer. Rechts van hem H.W.D. en links van hem WB.

Gelukkig was het de voorhoede van Eemdijk 6 die een moment later op scherp stond. De bal werd over iedereen naar voren geschoten en kwam bij Japio terecht. Japio, vandaag wat momenten in de wedstrijd wat gepikeerd (nu hij eindelijk zijn huis verkocht heeft, wat een mooi moment moet zijn, kwam hij er blijkbaar achter dat hij alles moet oververhuizen), kopte de bal door naar Vullis. Vullis stond klaar, nam de bal aan, draaide weg van zijn verdediger en kwam zo één op één met de keeper. Zonder er bij na te denken plaatste hij de bal in de hoek en tekende hij de 1-0 op het scorebord.

Het heeft een ongelooflijke tijd geduurd, maar voor het eerst sinds weken komen de groenen een keer niet achter in de vroege eerste minuten van de eerste helft. Het tegenovergestelde zelfs. Een vroege voorsprong. Iets wat Eemdijk 6 niet gewend is.

Maar ook al was dit een verrassing van jewelste, de tweede goal van deze wedstrijd was ook voor Eemdijk. Ook hier was Japio bij betrokken, maar was het Wortel die de actie mocht verzilveren. Japio passeerde een verdediger in de zestien van TOV 5, en legde de bal terug op Wortel. Wortel legde de bal opzij, zoals wij dat kennen van Arjen Robben, trok naar binnen en haalde verwoestend uit. Hij plaatste de bal prachtig in de rechterhoek (links voor de keeper). De doelman strekte zichzelf, maar was te laat. Hij zag de bal langs de paal tegen het net gaan en hoorde de groenen juichen. Wortel tekende hier de 2-0 op het scorebord.

Het leek allemaal voor de wind te gaan voor Eemdijk 6. De doelpunten vielen allemaal makkelijk, maar ook TOV kan een slechte start hebben. Zo kreeg het team uit Baarn namelijk enkele keren de kans op een gelijkmaker. De snelste speler van het team, en de enige spits, welke later ook werd vergeleken met “de broer van Wortel” (de nummer 7, red.), wist een paar keer aan WB te ontsnappen. WB speelde vandaag linksback en had door wat inschattingsfouten en een paar keer een slechte timing de eerste twintig minuten van de eerste helft moeite met de beste jongen. Zo ging hij enkele keren, door fantastische inzet van keeper Dirk, door het oog van de naald. Dirk kon tot drie keer toe ingrijpen en de bal voor de voeten van de aanvaller wegschieten.

Hierna nam WB minder risico en speelde hij ‘op safe’. De beste jongen is hierna, samen met zijn team, niet meer gevaarlijk geweest. En toch viel de eerstvolgende goal voor TOV. TOV kreeg namelijk een vrije bal halverwege de helft van Eemdijk 6, aan de linkerkant. Geen gevaarlijke positie, aangezien dit soort vrije ballen alleen gescoord worden door de geweldenaren in de voetbalwereld. Denk hierbij aan Ronaldo, Messi, Ronaldinho…

TOV nam plaats achter de bal, krulde de bal de zestien van keeper Dirk in. Dirk stond klaar om de bal te vangen, maar zag plots een van de aanvallers voor hem verschijnen. Deze schampte de bal met zijn hoofd, waardoor deze door de vingers van Dirk glipte. De bal stuiterde over de doellijn en plots stond het 2-1. Een gevaarlijke stand, die akelig dicht in de buurt kwam van (wederom) een gelijkspel.

Met deze 2-1 stand zochten beide teams de kleedkamer op, om vervolgens een te heet bakkie thee te nuttigen. De rust duurde iets langer dan normaal, aangezien er van scheidsrechter werd gewisseld.

De tweede helft ging het allemaal een stuk beter en kwam TOV bijna geen enkele keer meer bij het doel van Dirk. Ondanks het feit dat de tweede helft wat stabieler oogde, kon Eemdijk 6 geen pot meer breken voorin. Een ontelbaar aantal kansen werd om zeep geholpen. Eemdijk 6 had een patent op de bal voorlangs schieten. Vullis, Japio, Wortel, men kreeg de bal niet meer tussen de palen.

Het was duidelijk dat Eemdijk 6 deze helft het overwicht had. Het grootste gedeelte van de wedstrijd speelde af op de helft van de bezoekers. Het eerste (en ook gelijk het laatste) doelpunt viel dan ook voor Eemdijk 6, al was het vanuit een penalty. Vullis kreeg in de zestien een prachtige pass, en draaide van zijn verdediger weg, om de bal vervolgens in het net te “hangen”. Op het moment dat hij de speler voorbij wilde gaan, werd zijn voet gehaakt. Vullis ging neer en de scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Vullis besefte dat Eemdijk 6 zijn bidons was kwijtgeraakt de week ervoor, en dat er dus geen water beschikbaar was voor zijn mini blessure, en bleef dus maar een tijdje liggen… zonder schaamte…

Hip nam plaats achter de bal. Een van de verdedigers probeerde onze penaltymeester uit de wedstrijd te praten, maar tevergeefs. Hip gaf zijn handschoenen nog aan Japio en gaf na het fluitsignaal de bal een genadeloze trap. Deze vloog hard in de hoek en de keeper stond nog op precies dezelfde plek als tien seconden daarvoor. 3-1.

De uitslag kon vele malen deze middag uitgebreid worden, maar Eemdijk 6 faalde om TOV een mokerslag te geven. Ook de fantastische voorzet van Marty, die na een mooie loopactie de bal in de zestien aan MJ meegaf, werd niet verzilverd. Voor een leeg doel raakte MJ de bal verkeerd en schoot langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.

De wedstrijd was gespeeld. Ondanks het feit dat het een sportieve wedstrijd was, ontstond er toch nog even een opstootje tussen Japio en een TOV-speler die het nodig vond Japio op het hoofd te trappen, toen hij op de grond lag. Volgens Japio bewust, volgens de TOV-speler per ongeluk. De waarheid ligt in het midden en we gaan dit nooit weten.

Ondanks het soms teleurstellende spel van Eemdijk 6 konden de groenen zich deze middag wel “herbstmeister” noemen, aangezien concurrent VVZA 3 volgende week niet speelt en dus vóór de winterstop niet meer boven Eemdijk 6 kan komen. Dit werd gevierd met een kratje bier van Nevers, vandaag spelend als vervanger van H.W.D. op de rechtsback positie, en die deze week zijn 31e verjaardag mocht vieren. Driewerf hoera!

Zaterdag speelt Eemdijk 6 zijn laatste wedstrijd van 2013 tegen Roda ’46 6, wederom thuis op de vinken.

Geef een reactie