Voorbeschouwing Cobu Boys 5 – Eemdijk 6 (26-10-2013)

Zaterdag mogen we weer naar de velden van Cobuboys. En gelukkig staat juist het grasveld gepland in plaats van het geweldige asfalt kunstgras veld waar we afgelopen zaterdag klappen hebben gekregen van het derde. Maar nu mogen we op het grasveldje achter de kantine. Die net zo’n houdbaarheidsdatum heeft als ons eigen derde veld in de natte maanden. Uiteraard blijven we gewoon ervan uitgaan dat het gewoon doorgaat tegen Cobu Boys 5. >>

“Cobu Boys 5 zegt u?” Jaja… Cobu Boys 5. Afgelopen zaterdag klop gekregen van het derde. En 2 seizoenen geleden in elkaar geslagen door het zesde. Maar als we verder teruggaan in de tijd, komen we nog een oude bekende tegen in ons voetbalcarrière. Namelijk dit team… het vijfde. Denk mee in de flashback die nu volgt en waan uzelf naar een dag van warme 4 graden in een koude wintermaand december. Een laaghangende zonnetje schijnend over de velden van Cobu Boys. En aan het hek achter het doel een poster van de Inglourious Green Basterds hangend op groot formaat te pronken. Deze gesponsord en wel door Repro WK, wat tegenwoordig WK Creatieve Communicatie heet dit terzijde, geregeld door onze WickedW alias de Green Bulletcatcher. Het was een mooie creatieve tijd qua resultaten in cartoons en veelvuldige bijnamen. En voordat het fluitsignaal klonk, had Japio een betoog en maande ons aan dat we feller moesten gedragen dan met de warming up, die hij maar slap vond, anders winnen we zo match nooit en te nimmer.

Hij had gelijk. 1-1.

Nu is het zo dat zij toen jong waren en wij iets ouder. Maar als het goed is, zullen zij nu de leeftijd ook beginnen te voelen. Het keerpunt dat je begint te merken dat je niet meer op vrijdag de kroeg in kan gaan en dan op zaterdag normaal kan voetballen, wat wij toentertijd ook ondervonden. We kunnen ze dus pakken! We zijn tenslotte ietsje(pietsje) wijzer…. Wordt er gezegd.

Wedstrijd begint om 14:30. Aanvang bij Eemdijk is om 13:00. Opstelling wordt bekend gemaakt via de Whatsapp.

Geef een reactie