Eemdijk 6 – SVP 6 (gestaakt)

Wat een heerlijk potje voetballen moest worden, deze eerste competitiewedstrijd tegen SVP 6, ontaarde in een teleurstellend potje schelden en vloeken. Eemdijk 6 waande zich van het begin tot het einde van de match (wat maar een tijdspanne van 45 minuten was) in een heuse ziektemachine. De ene na de andere (terminale) ziekte scandeerde over het veld. Hoewel je anders zou verwachten, kwam het deze keer niet van de groenen van Eemdijk 6, maar van de mannen uit Veenendaal. Teleurstellend middagje voetbal. >>


Om 12:30 uur ving de wedstrijd aan tegen SVP 6 uit Veenendaal. Een team die enkele verdienstelijke voetballers heeft rondlopen en hier ook vroeg in de wedstrijd van profiteerde. De wedstrijd was enkele momenten oud, of een van de aanvallers gaf de bal voor in de zestien. De bal was perfect op maat en het was slechts een kwestie van het hoofd tegen de bal drukken. Plots was daar Hip die de bal met zijn hak nog van richting kon veranderen, waardoor de bal afdwaalde en Eemdijk 6 van een vroege achterstand kon behoeden.

Helaas was de eerstvolgende actie van de kant van SVP wel raak. Een steekpass door de verdediging van Eemdijk 6 zorgde ervoor dat een van de aanvallers oog in oog kwam met keeper Dirk. De beste jongen schoot de bal langs keeper Dirk, en SVP leidde de wedstrijd met 0-1.

Eigenlijk gingen de acties over en weer. Dan brak Eemdijk uit, en dan was het SVP die het Eemdijk nog moeilijk maakte. SVP speelde fysieker en hier was Eemdijk 6 vandaag niet echt tegen op gewassen. Op een goede dag prikken de groenen hier doorheen en weet de voorhoede met wat kap- en draaibewegingen toch nog door te breken en te scoren, maar de verdediging van SVP stond goed. Naarmate de wedstrijd vorderde, ging Eemdijk 6 beter spelen, maar haalde echt nergens het niveau van bijvoorbeeld de week ervoor tegen Roda ’46 3.

De potentie voor de gelijkmaker lag op de loer, maar telkens zat een van de verdedigers weer tussen de bal en het doel. Zo werden prachtige voorzetten van Vullis op Japio, of afstandschoten vanaf de zestien meter lijn geblokkeerd, en goed weggewerkt. Nergens was er de angst dat Eemdijk 6 deze wedstrijd wel eens kon verliezen. Het vertrouwen was er, maar wierp nog niet zijn vruchten af.

Zo tegen het einde van de deze eerste helft (en dus gelijk van de wedstrijd) begon de sfeer op het veld wat grimmiger te worden. Niet naar Eemdijk 6, maar meer naar de scheidsrechter van dienst. Hij kreeg de ene na de andere leus naar zijn hoofd gesmeten, en de ziektes werden over het veld gescandeerd. Iets waar je je als normaal denkend Nederlander voor moet schamen!

De scheidsrechter werd ook voor van alles uitgemaakt, wat resulteerde in een gele kaart. Een antwoord hierop was een middelvinger richting de scheidsrechter, wat de beste man niet kon waarderen. De speler mocht met een rode kaart zijn spullen pakken, en plots brak de pleuris uit. Van alle kanten kwamen de Veenendalers om de scheidsrechter heen staan en begonnen verhaal te halen. Even leek het uit de hand te lopen toen enkele opgewonden standjes begonnen te dreigen, maar enkele normale medespelers van zowel SVP als Eemdijk konden de boel sussen.

De scheidsrechter floot op zijn fluitje en staakte de wedstrijd. In een discussie trok de beste man nog een rode kaart uit zijn borstzak voor één van de SVP’ers en toen kon hij beter maken dat hij weg was.

Zo ontaarde de eerste competitiewedstrijd in een fiasco… Helaas. En Eemdijk 6 kon nergens wat aan doen.

Geef een reactie