Bekerwedstrijd Eemdijk 6 – IJsselmeervogels 5 (1-3)

alt

De wedstrijd van zaterdag viel mij op bepaalde vlakken niet tegen. Eemdijk 6 speelde soms erg overtuigend en was absoluut niet onderdanig aan vierdeklasser IJsselmeervogels 5. Ondanks het feit dat IJsselmeervogels nergens echt de betere was deze middag, en Eemdijk 6 een kans had om te winnen, eindigde deze bekerwedstrijd in een 1-3 nederlaag voor de groenen. >> 
 
Het begin van de eerste helft werd rustig gespeeld. Nergens werd echt de drukte opgezocht en Eemdijk 6 tastte af. Zo was de allereerste kans van deze wedstrijd voor de groenen, maar kreeg WB de bal helaas niet achter de keeper, nadat de bal net iets te hoog voorgegeven werd voor Bullet.
 
Het eerste kwartier waren het vooral de lange passes van IJsselmeervogels die nergens het figuurlijke doel troffen. Eemdijk 6 stond georganiseerder. Maar zoals het de Diekers vaker betaamd, zijn de foutjes zo gemaakt, waardoor de eerste goal voor de ‘rooien’ van IJsselmeervogels was. De bal raakte voor het doel van keeper Dirk in de kluts. Eén aanvaller bemoeide zich in deze actie en bevond zich tussen enkele verdedigers van Eemdijk 6. De bal stuiterde een paar keer op en zowel Hip als Mouse kregen de bal niet weg. Het geluk was aan de rode zijde en de beste jongen tikte de bal langs Dirk over de doellijn. 0-1.
 
Hierna volgde snel de 0-2, na een communicatiestoornis en toen was de focus even weg. Een speler van de rooien gilde het uit op de grond en hier en daar werd geschreeuwd dat de bal even over de zijlijn moest. De enige personen die hier op reageerden, waren de groenen, waardoor de aanvaller van IJsselmeervogels op keeper Dirk af kon lopen. Hij tikte de bal langs “stijve Dirk”, die de dag ervoor volgens eigen zeggen een Kart heeft ingeslikt.
Eemdijk 6 kreeg zo nu en dan een kans, maar nergens hoefde de keeper van IJsselmeervogels zich te strekken. Zo nu en dan plukte hij een bal uit de lucht, maar Eemdijk 6 kon de kansen niet verzilveren. Eemdijk probeerde wel de bal rond te passen, maar bij de derde man werd de bal standaard ingeleverd. Zo werd de voorhoede vaak niet eens gehaald.
 
Met een 0-2 achterstand betrad het zesde de kleedkamer voor een bakkie thee. Een kleine peptalk volgde, met zinnen als “we hebben een achterstand wel vaker omgebogen”, en “Whaah, deze thee is heet”.
 
Met deze woorden in het achterhoofd begon Eemdijk 6 aan deze tweede helft. Wederom zette Eemdijk 6 de eerste tien minuten weer volop druk en holde IJsselmeervogels 5 achter de feiten aan. Voor een vierdeklasser speelden ze niet overtuigend. Eemdijk 6 kon ook beter, maar wanneer zo hier en daar een tandje erbij gezet werd, waren de rooien gezien. Al snel zwakte het niveau weer wat af en bleef IJsselmeervogels hetzelfde niveau spelen. Daardoor moet ik concluderen dat, hoe minimaal het verschil soms ook was, IJsselmeervogels wel zo nu en dan de overhand had.
 
Eemdijk 6 kreeg de ballen er niet in. Van kopballen die net over de lat gingen, tot schoten die fantastisch uit de hoeken gered werden door de keeper van de rode bezoekers, Dennis. Ook hier geldt weer die flauwe humor van Murphy: als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel.
 
Een speler met de naam Panda stoof de linksback Mouse voorbij en gaf een prachtige pass ter hoogte van het vijfmeter gebied. Keeper Dirk startte zijn Kart en stoof richting de bal. Hij was te laat en kon de bal niet van richting veranderen. De bal werd netjes tussen de palen gekopt en IJsselmeervogels bracht de stand op 0-3.
 
Tegen het einde werd de eer gered en mocht Japio ook nog even zijn graantje meepikken. Puk wist rechtsvoor een verdediger te passeren en gaf een prachtige assist op Japio. Japio kwam één op één met de keeper en koos de lange hoek. Dit bleek een goede keuze. Japio bracht hiermee de eindstand op 1-3. Eemdijk 6 is hiermee (hoogstwaarschijnlijk) uitgeschakeld voor de beker en kan zich weer voor de volle 100% concentreren op de competitie, waar het gelukkig een stuk beter gaat. Eemdijk 6 heeft hier nog geen punten weggegeven en dingt nog steeds mee voor die felbegeerde eerste plaats.

Geef een reactie