Eemnes 5 – Eemdijk 6 (2-15)

alt

De wedstrijd van afgelopen zaterdag was verschrikkelijk. Verschrikkelijk in positieve zin. Waar men aan het begin van de wedstrijd niet kon weten met welk team we te maken hadden, konden we achteraf zeggen dat Eemdijk 6 een maat te groot was voor dit jonge team van Eemnes. Eemdijk 6 won zijn eerste competitiewedstrijd met zeer ruime cijfers! >>

 
De allereerste competitiewedstrijd van dit jaar is positief afgesloten. Eemdijk 6 is wederom niet gestart als underdog en kan deze na afgelopen zaterdag ook niet meer opeisen. Waar de eerste helft al heel duidelijk werd dat Eemdijk 6 deze ging winnen, kwam het team onder leiding van “coach met plezier” Nevers al snel op achterstand.
 
De aftrap was rond 14:30 uur op de thuisbasis van Eemnes 5. De wedstrijd was nog geen tien minuten oud, toen Eemnes zijn eerste kans kreeg van de wedstrijd. Een vrije bal werd ‘de zestien’ in geschoten en de verdediging van Eemdijk 6 was aan ’t slapen. De bal werd zo achter keeper Dirk getikt. 1-0.
 
Vreemd genoeg was er nergens angst te bekennen aan de groene zijde van het veld. De individuele klasse van enkele spelers van Eemdijk 6 spatte van het veld en deden de “kwaliteiten” van Eemnes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ook al maak ik dikwijls een verslag met een groene bril op, toch kan ik zeggen dat Eemnes 5 een paar maten te klein was voor ‘het zesde’. Eemdijk kreeg zeeën van kansen, maar wist deze niet te benutten. Elke keer zat er net een been tussen, een handschoen, of een paal. Tot daar het antwoord kwam op de vroege treffer van Eemnes.
 
De bal stuiterde het keepergebied van Eemnes in, richting Vullis die goed stond opgesteld. Hij controleerde de bal en tikte deze zonder genade langs de keeper. De stand was weer gelijk. 1-1. Het schaap is over de dam en er zou nog een hele kudde volgen.
 
De 2-1 was van Japio. Vullis komt wederom op rechts het keepergebied binnen en ziet Japio staan. Hij legt de bal terug, waarna Japio de bal tussen de palen drukt. 1-2.
 
Japio was op dreef en voelde zich oppermachtig. Dit resulteerde een one-man-show in de tweede helft, maar deze eerste helft kreeg hij er nog eentje van het team. Hip kwam zo nu en dan oplopen, ondanks zijn mini-rugblessure. Hij hoorde Japio schreeuwen en legde de bal zonder aarzeling panklaar voor Japio bij de tweede paal. Japio gleed de bal binnen en hing vervolgens met zijn voeten in de touwen. 1-3. Bij aftrap luidde de scheidsrechter de rust in.
 
Eemdijk 6 wilde en Eemdijk 6 kon. Eemnes 5 was gebroken en kon nergens meer potten breken. De verdediging leverde de bal snel in, het middenveld kwam niet ver en kon de aanval niet bereiken. De aanval kwam niet verder dan de middenlijn. Eemnes liep rondjes, achter de bal aan die elke keer aan de voeten was van de groenen.
 
De tweede helft begon net als tegen Eemdijk 7. Hip krijgt de bal aangespeeld, schiet deze hard naar voren, met de intentie de keeper te verrassen. Maar de bal gaat richting de cornervlag. De bal lijkt over de zijlijn te gaan en Eemdijk 6 lacht wat om de poging van Hip. Tot daar plots ex-vakantieganger bORt voorbij komt vliegen. De eerste keer weer na zijn vakantie dat hij een balletje mag trappen, en mag gelijk de sprint inzetten. Hij wint het van de verdediger en weet hier een hoekschop uit te halen. Via de hoekschop komt de bal bij dezelfde bORt. Hij neemt de bal op de slof. Deze gaat richting het keepergebied, waar de voorhoede van Eemdijk 6 de bal stond op te wachten. Een prachtige bal op maat zorgt ervoor dat deze op het hoofd van Japio komt, die deze fraai tussen de palen kopt. 1-4.
 
Vanaf dat moment was het prijs schieten en kwam Eemnes (op één actie na) nergens meer aan voetballen toe. Eemdijk 6 zette druk op elke bal, elke actie en elke speler.  Zo kreeg Eemdijk 6 wederom een hoekschop. Nu aan de linkerkant (voor de keeper rechts). Hip geloofde in zichzelf en eiste de hoekschop van Japio op. Japio gaf de bal kort aan Hip, Hip trok wat naar binnen en wist met overtuiging de bal in de verre hoek te krullen. Hij wist ook dat deze keeper niet bij de top van het keepersgilde hoort, en profiteerde daar van. Een prachtig schot in de verre hoek zette Eemdijk 6 op 1-5.
 
De eerstvolgende actie kwam weer van bORt. Ook weer een prachtige assist op maat. Deze keer was het “stormram” Vullis die de actie mocht verzilveren met zijn hoofd. De keeper was weer kansloos. De bal vloog met een rotgang onder de lat door. 1-6.
Bij de 1-7 mocht Wortel ook een graantje meepikken. Vullis passeerde enkele verdedigers en gaf de bal mee aan Wortel. Wortel schoot met rechts en draaide de bal in de kruising. 1-7.
 
Nu het lijkt alsof iedereen kon scoren, kwam er in de voorhoede een competitiestrijd. Wie scoort er meer? Japio weer? Mag Vullis zijn winning streak van de vorige week afmaken? Of is het dan toch Wortel die de doelpunten op gaat eisen? De doelpunten hierna waren in ieder geval ego acties, zoals Japio zelf ook beschrijft. “Ik pik de bal ergens op rechts op…ego ego en doelpunt”. 1-8.
 
Toen iedereen het gevoel had wel te kunnen scoren bij zo’n team, die elke bal uit handen geeft, was het enkele een kwestie van tijd dat de achterhoede een klein slippertje maakte. H.W.D. kon helaas de iets snellere aanvaller niet meer bijbenen en zag deze richting keeper Dirk gaan. Keeper Dirk ontwaakte zojuist uit zijn remslaap en mocht een van de weinige keren in actie komen. Hip was laatste man, maar stond te ver naar voren. Hij kon de aanvaller ook niet pakken en probeerde het nog met een duw. De bal belandde tegen het net. 2-8.
 
Geen man over boord, want Eemdijk 6 antwoordde hier gelijk op. Wortel kreeg de bal over rechts ingespeeld van Wortel, die de bal vervolgens eenvoudig achter de keeper schoot. 2-9.
 
Vanaf links kreeg Vullis een steekballetje met buitenkant rechts. Vullis kwam één op één met de keeper en hoefde hier weinig moeite voor te doen. 2-10. Het juichen werd al minder en het klappen ontbrak al bij de goals. De moeilijkheidsgraad om te scoren was ver te zoeken. Vanaf nu was het enkel nog zoeken naar de mooiste manier om te scoren.
 
De eerste prachtige goal hierna was die van Japio. De keeper dacht een keer uit te komen, toen Japio in duel was met een van de verdedigers. Japio raakte de bal en stiftte deze professioneel over de arme jongen heen. 2-11.
 
Eemnes 5 trapt af. Waarschijnlijk met hun ogen dicht, aangezien deze heel snel bij Wortel kwam. Wortel wachtte af en zocht Marty op. Marty was al enige tijd voorin mee aan ’t draaien en kreeg dan ook eindelijk wat hij verdiende. Wortel gaf een mooie steekpass de zestien van Eemnes in en Marty rondde de actie keurig af. 2-12. De eerste van Marty sinds… Vop…
 
De 2-13 was de mooiste goal van deze middag. Na wat ego-acties en simpele intikkers was Hip daar om wat verandering te brengen in de sleur van de goals. Hip was aan de rechterkant net iets over de middenlijn gelopen met de bal aan de voet. Hij zag de keeper enkele meters voor zijn doel staan en besloot de keeper te verrassen. Deze actie pakte goed uit. De bal vloog meters door de lucht en werd prachtig geplaatst tussen de palen. De keeper kreeg nog enkele scheldwoorden om zijn oren en er werd weer gejuicht voor een goal van Eemdijk 6. Een werelds bal van Hip, zoals alleen hij dit kan. 2-13.
 
De veertiende goal van Eemdijk 6 begon bij keeper Dirk. Dirk schoot de bal uit. D.J., die in de eerste helft alle pech van de wereld had toen zijn inzet gekeerd werd en de bal van de lijn werd gehaald, verlengde de bal. Japio pikte de bal op en passeerde de keeper. Waar hij netjes af kon geven, dacht hij alleen aan zichzelf en maakte zijn zesde goal van de dag. 2-14.
 
De laatste goal was een payback-goal van Wortel… voor Japio. Wortel krijgt de bal aangespeeld, tikt deze vervolgens over een verdediger, draait om zijn as, trekt verder naar binnen a la Robben, passeert twee verdedigers en ging voor eigen succes. Een mooie krul langs de paal zette de eindstand op het scorebord. 2-15.
 
Wie had toch ooit gedacht dat deze wedstrijd zo’n fiasco zou worden voor de mannen uit Eemnes? Van een afgang mocht na vijf goals al niet meer gesproken worden. Hierna werd het een afslachting. Een “Total Massacre”! Helaas kunnen we de goals niet verdelen over de aankomende wedstrijden, dus de volgende ontmoetingen met de tegenstanders moet er weer net zo hard geknokt worden voor de punten. De eerstvolgende ontmoeting is Dovo. Wederom een club waar Eemdijk 6 nooit tegen gespeeld heeft, dus alles is mogelijk. Dat is nou het mooiste van de vijfde klasse…

Geef een reactie